2015. május 13.

Itt az idő... most vagy soha...


Életünknek egy igen fontos periódusa következik, a tét nem kisebb, mint az esély arra, hogy címvédők lehessünk. Nagyon hosszú út áll mögöttünk, sokat szenvedtünk, sok mindenen mentünk keresztül, míg el nem jutottunk a mai napig, amikor is csak egyetlen egy tét van... az élet vagy halál. Beharangozónk következik, egy igen fontos és győzelmet követelő mérkőzés előtt!


Hosszú idő után újra itt vagyunk és pont a legjobbkor, ugyanis egy olyan szakaszába lépett a "madridi életünk", mely megköveteli az "itt" létet és azt, hogy egységesen imádkozzunk a csapatért. Nagyon rögös utat kellett megtennünk, hogy eljussunk idáig és most, hogy eljutottunk illene tovább menni, egészen Berlin városáig. Berlin városa lehet az a helyszín, ahol egy csapat megvédheti az "Európa Királyai" címet, ahol ha ez sikerül, örömmámorban törtnénk ki és szaladnánk végig az utcákon... akár pucéron, akár itt Magyarországon, akár máshol... de szaladnánk, hiszen, mióta Bajnokok Ligája a sorozat neve, nem történt címvédés és mi lehetünk az első klubalakulat, mely megszerzi magának ezt a kiváltságot és történelmet ír. Sok kilométer van már a lábunkban, nagyon sok és megannyi fáradtság is a testünk izmaiban. A végét rúgjuk már... ki kell bírni és el kel jutni a végcélunkig, amit majd meg is kell valósítani. Mi képesek vagyunk rá, mi vagyunk azok, akik bármikor bármire képesek, akiknek a lehetetlen egy ismeretlen fogalomként szerepel az Enciklopédiában, hisz mi csakis kizárólag a sikerre összpontosulunk és ha el is bukunk, felállunk majd újra próbálkozunk. Isten segedelmével bízom abban, hogy eljutunk Berlinbe és megváltjuk az egész világot. Hosszú utat tettünk meg, de még vár ránk egy nagy csata, a fehér alapon fekete színű, zebrák ellen!


Real Madrid - Juventus

Az előző mérkőzés nem éppen a mi malmunkra hajtotta a vizet, sőt az egész szezon olyan volt, mintha minden ellenünk dolgozna. De kitartottunk a csodával határos módon és eljutottunk a célegyenesbe. Hátrányból vágunk neki a találkozónak és a lélektani fölény sem a miénk... ugyanakkor mégis. Hogy miért? Mert: mi játszunk hazai pályán, a saját közönségünk előtt adatik meg a lehetőség, hogy kijavítsuk az odavágón elkövetett hibákat és tovább jussunk a fináléba. A mi szurkolótáborunk előtt a lehetőség, hogy tovább szurkolják a csapatot a döntőbe. Úgy hiszem, hogy egy jó közeg, akik a meccs 90 kínkeserves percét végig szurkolják, az hatalmas segítség a játékosokra nézve... most ők lehetnek a csapat 12. játékosai, rajtuk is múlik a csapatunk sorsa. Oda kell pörkölni és meg kell mutatni a világnak, hogy igenis mi képesek vagyunk továbbszurkolni a csapatot, akkor is, ha esik, ha fúj és ha hátrányban is van az együttes. Több összetevőre is szükség lesz ahhoz, hogy ott legyünk Berlinben, amikor a Bajnokok Ligája döntőt rendezik... és nem nézőként, hanem mint esélyes félként a végső győzelemre. Az egyik összetevőt tehát már leírtam, ez a nézőközönség volt, akik ki ballagnak 20 óra körül a stadionba és apait- anyait beleadva drukkolnak a csapatnak. Nagyon fontos összetevő ez, az egyik kihagyhatatlan.

Szükségünk van a zsenialitásodra!!! 
A másik nagyon fontos hozzávaló... a felfogás. Nem mindegy, hogy hogyan mennek ki a pályára a fiúk. Nem mindegy, hogy úgy mennek ki, mint akik be vannak szarva, mert kikaptak az előző meccsen, vagy úgy, mint akik véres bosszúra készülnek, az oda vágó elbukása miatt. El kell hinniük magukban azt, hogy tovább fognak jutni, hogy 90 perc elegendő idő arra, hogy rúgjunk egyet, kettőt vagy hármat... el kell hinniük, hogy ha ők nem, akkor senki sem képes a továbbjutásra. Fel kell fogniuk, hogy a próbálás nem elég... tenniük kell azért, hogy továbbjussanak. Tegyenek érte, vagy ne, de ne próbálják. Úgy kell járatniuk a labdát, olyan magabiztosan, hogy ne legyen az az ember, aki eltudja venni tőlük. Birtokolniuk kell a meccset, el kell hinniük magukban, hogy ez a meccs az övék és csak ők változtathatnak a sorsukon. Bízom az olasz trénerben, hogy kellő tűzzel és akaraterővel küldi fel őket ma este... és vért itat velük, hogy megjöjjön a kedvük az öldöklésre.


Továbbá nagyon fontos szempont az is, hogy taktikailag rendben legyünk. Ez már Ancelotti sara... akinek egy olyan taktikát kellett kidolgoznia ma estére, hogy teljesen mindegy legyen, hogy a Juventus 3 vagy 4 védővel áll ki ellenünk. Olyan taktikát kellett kidolgoznia, melyben Ronaldo és Bale szabad utat kap a kapu felé, ugyanakkor az ellenfél csatársora a kínai nagy falba ütközzön, amikor támadást akar indítani Iker Casillas kapuja felé. Belemehetnénk mélyebben is, hogy kit kellene ki hagyni, kinek kellene kezdenie, ki a mínusz egy ember és stb. De felesleges, nem fog számítani. Az fog számítani, hogy ezek az összetevők meg lesznek-e és képesek leszünk-e együttes erővel, egy csapatként játszani és az akaratunkat érvényesíteni. Csak ez fog számítani... és ha ezen feltételek teljesülnek, biztosra veszem, hogy ott leszünk Berlinben, a fináléban.
Persze nem elhanyagolható összetevő a szerencse sem... de hogyha úgy állunk ki a pályára, hogy kellő akarás van bennünk, a szerencse kevés ahhoz, hogy beleszóljon a mi akarásunkba... akkor a szerencse inkább átpártol hozzánk.


Összegzésként tehát, nagyon fontos összetevő a szurkolótábor biztatása, a játékosok felfogása, Ancelotti taktikai húzása és a szerencse mellénk állása. Ha ezt a 4 alapvető hozzávalót sikerül beletenni a mérkőzésbe, akkor jöhetnek még hozzá sok kisebb kiegészítők, amik bebiztosítják a továbbjutást. Nem sorolnám fel ezeket, mert sok ilyen kisebb kiegészítő akad, ami elősegítheti a győzelmet, ti is tudtok mondai biztosan ilyet. A fő az, hogy az akaraterő megteremti az utat és, hogy ezeket a hozzávalókat bele kell, kötelezően rakni a mérkőzésbe... élet vagy halál, most vagy soha...sikerülni fog, sikerülnie kell, mert én, te, ő, mi ti, ők, és ön hiszem, hiszed, hiszi, hisszük, hiszitek, hiszik, és hiszi a győzelmet, a sikert, a továbbjutást! Nem próbálni kell, hanem csinálni... tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

Ma este 20.45-től egy gigantikus csatára hívom a kedves felekezetet, akik velem tartottak ebben az önbizalom növelő cikk elolvasásában. A mérkőzést a fácse (Facebook) oldalunk, a minimális részletességgel, de közvetíteni fogjuk... tudjuk, hogy sokatoknak nincs Digi Sport 1 nevezetű sportcsatornája, így igyekszünk streamekkel és online facebook felületű közvetítéssel kedveskedni.


Szurkoljunk együtt, biztassuk együtt a csapatot... sikerülni fog, előre csak előre, lássuk mi lesz belőle!

Hala Madrid!!!!




Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése