2016. május 29.

Két év után újra... BL GYŐZTES A REAL MADRID!!!

2014 után 2016-ban is Európa Trónján vagyunk, és újra egy hatalmas fricskát mutattunk az egész világnak, de főleg az Atletico Madridnak és a Barcelonának. Egy világ volt ellenünk, mert a Madridistákon kívűl mindenki a matracosok győzelmét várta... nos...örömmel jelenthetem be, hogy egy csapat van csak Madridban, és mindenki kapja be, aki károg.
Pályafutásunk utolsó értékelő- egyben búcsú cikke következik, afféle kimondom helyetted formában!

Először is szögezzük le! A szezon elején, de még decemberben se gondolta volna senki, hogy ez a Madrid idén BL győzelmet fog ünnepelni... senki, nem gondolta volna. A nyáron leváltottuk Ancelottit egy nem tudommal, jött Benítez és mindent amit felépített az olasz, ez a díszhuszár lerombolta! Nem is maradhatott sokáig, Pérez újból meghúzta a szokásosat és Zidane-t nevezte ki a csapat élére. Akinek fehér a szíve, és fehér lelke örömmámorban volt, hogy végre van edzőnk... de akkor még semmit sem sejtettünk. Tudtuk, hogy minden más lesz, mert mindenki felnéz Zizoura, szószerint mindenkit. És ilyen edző kell Madridba, aki egy klublegenda, aki határozott, aki törekvő, aki egy igazi úriember. Egy félszezon alatt olyat tett le az asztalra, amit csak kevesen mondhatnak el, megnyerte nekünk a 11-et. Egy fáradtságos, kemény fél év után, ráadásul még fel is jöttünk a 2. helyre a bajnokságban... de nem is ez a lényeg, hanem a BL GYŐZELEM, egy fricska a világnak, EGY HATALMAS NAGY FRICSKA!

Nincsenek szavak!!!
Na de a meccsről és a győzelemről.

Én tudtam, tudtam, és tudtam, hogy nyerni fogunk. Nem azért, mert egy önelégült majom vagyok, vagy mert lenézem az Atleticot... hanem Zizou miatt. Ő képes a lehetetlenre is, képes egy csürhéből csapatot kovácsolni, és képes úgy megszervezni a csapatot, hogy csak a győzelem legyen a végső cél. Nem játszottunk hú de nagyon jól, de nem is voltunk szarok. Szervezettek, összetettek és koncentráltak voltunk. Zizou tudta, hogy az első gól sokat fog jelenteni, a védekezésünket nagyon jól megszervezte, le a kalappal. Volt elég tűzerőnk ahhoz, hogy mi is beszorítsuk az Atletit, meghalhattunk volna mi is szépen mint a 2 fcb, de mi nagyon okosan elsősorban a védekezésre koncentráltunk. Ezt Zidane nagyon jól felismerte, hogy itt csak akkor nyerhetünk ha nem mi kapjuk az első gólt. Jól össze rakta a csapatot a kezdősípszóra. A korai gólig jobban nyomtunk (ami külön öröm számomra hogy végül les lett, imádom a habzó szájú barcáékat) aztán okosan átadtuk a területet várva a kontra lehetőségekre, ezt az Atletico ellen így kell, másképp nem lehet.

Két BL DÖNTŐ, két gól!
A második félidő az Atletico-é volt, Carvajal sérülésénél pedig megállt a szívem, sírva hagyta el a játékteret, nagyon sajnáltam... ennél jobban már csak azt sajnáltam, hogy Danilo váltotta (és van egy olyan érzésem hogy Dani is azért sírt mert tudta, hogy ki váltja majd...).Kroos lecserélése viszont totál homály ha nem volt sérült számomra érthetetlen, és nem értek egyet vele, ez egy nagyon nagy melléfogás volt Zizoutól, a Lucas Benzema csere oké de nagy butaság volt ellőni minden cserét 1-0-nál. Ezt biztos egy életre megtanúlta Zizou. A hosszabbítás már a miénk volt én en nem igazán éreztem veszélyben magunkat inkább attól féltem végig hogy a 11esek döntenek majd. Aztán jöttek is, életembe nem gondoltam volna,hogy ennyire fegyelmezettül fogjuk végezni, és hogy mindenki acélideggel végezte... és végül Cé... örömmámor.
Navasnak sok dolga nem volt, a gólról nem tehetett. A védelem is rendben volt, Ramos maga az Atyaúristen a korszak legnagyobb védője, közelébe nincs senki. A kp tanár volt amíg Kroos le nem ment. A támadósor viszont pont a védekezőbb felfogásunk miatt nem nagyon tudott ficánkolni. Benzema botrány volt. Bale nagyot küzdött, jól játszott. Cr szerintem sérült volt és Godinék nagyon figyeltek de nagyon megérdemelte, hogy végül az ő 11ese döntsön ismét törtélmet írt/írtunk.
Nem gondolom,hogy az Atletico itt bármit is érdemelt volna az örök második tituluson kívül.A második félidőben jobbak voltak de azért ez nem egy olyan félelmetes világverő Atleticonak tűnt, 2 éve mi rendesen a kapuhoz szögeztük őket, én ezt nem éreztem, a meccs többi része meg a mi kezünkben volt inkább.


Ami tény, hogy a világ legnehezebb elenfelét mi vertük meg 2 bl döntőben és tavaly is mi ejtettük ki őket. A nagy Bayern kiesett ellenük a Barca meg az elmúlt 3 évben 3-szor bukott matracék ellen nagy "döntőt". 1 bajnoki döntőt és 2 bl párharcot. Szerencsére a világ legjobb csapatával még mindig nem bírnak, akkor se ha éppen nem vagyunk csúcsformában. De matracék tényleg szart sem érdemeltek szerintem, nehéz ellenfél, de egyik döntőn se érdemeltek győzelmet, persze ha antimadridista valaki akkor nyilván nem látja ezt.
Ezt a butitott Mourinho hasonmást meg élmény volt megint bukni látni, mindet Godinostól Gabistól Ganxta Zolistól.
Én ezért nézek focit, a nagy és drámai győzelmek miatt, ahol a gyomrom összerándul minden percben. És ennek a csapatnak ez a védjegye: a dráma, a nagy fordítások, a padlóról való felállás 11-es párbaj, ettől vagyunk mi a legnagyobbak...

El Capitano!
Remélem mindenki emlékszik még 2013-ban a dortmund ellen visszavágóra, mint egy kis gyerek úgy bőgtem Ramosékkal a lefújás után, 3 elődőntőt buktunk zsinórban, Mourinho távozóban volt és hihetetlen távolságra került a decima, azóta már mehetünk a12-ért.Vagy, hogy Cé honnan állt fel amikor Lessi sorra nyerte a bogyókat, vagy hogy idén honnan álltunk fel?! Kit izgat hogy ez a generáció nem nyert 10 ligacímet? Egyet nyertek, de azt stílusosan minden rekordot megdöntve, viszont igazán a BL győztes csapataink írták be magukat a klub történelmébe, ez 3 csapat: Puskásék, Raulék és most Cristianoék. Én maximálisan elégedett vagyok az eddig elértekkel csak jobb lett volna 2012-ben kezdeni mert kicsit soká tartott.

Zidane pedig... már most egyg edzőlegenda. Még nincs kész, de fejlődik és tanul a hibákból és ez a legfontosabb. Nem veti meg az olaszos stílust, alkalmazkodik, látszik jó volt a mestere. Ez a BL siker elsősorban a mentális löketnek köszönhető amit adott a játékosoknak, de taktikailag is láttunk már tőle bizakodásra adó okokat. Úgyérzem nagyon jó edző lesz belőle, nem is akármilyen és az az ölelkezés a végén Cével mindent elmond. Ezeknek a játékosoknak ez kell, olyan emberek akikre felnéznek mint Carlo vagy Zizou. A következő szezon nagy vizsga lesz számára, megtervezni az egész előszezont, klub vb stb. Ja és az arcot visszafogni, ami mindig előjön nálunk egy nagy siker után.

LEGENDA!!!
A ligát már illene behúzni, de a címvédés fontosabb, előbb- utóbb össze fog jönni valakinek és azok mi kell, hogy legyünk. Az a jó, hogy úgy nyertünk BL-t, hogy még bőven van hova fejlődnünk még van 1-2 jó év ebben a generációban, még lehet ezt fokozni, jó esélyt látok a címvédésre, de az elődöntő amit elvárok onnantól lutri az egész.

Pérez remélem most már a seggén marad és átadja fogadott kisfiának a varázspálcát. Szerelmes Zidaneba, megmentette a seggét játékosként és most edzőként is, remélem tanult az Ancelotti esetből.
Nem volt jó meccs, de keményen küzdöttünk, és ez számít igazán, hogy neme ismertünk lehetetlen. És legyen lesgól, hadd sírjon mindenkinek a szája, annál édesebb a győzelem. Nincs okunk magyarázkodni, nem is fogok senkinek, megnyertük és kész, a többi akinek nem tetszik bekaphatja!!


Búcsú

És igen, a BL győzelmen kívűl ez is itt van. Búcsúzunk. Négy éves fennállásunk és pályafutásunk a végéhez ért. Éltünk meg nagyon szép időket, mialatt az oldalt vezényeltük. Voltunk lent is és fent is. A 2012-es bajnoki cím után alakultunk, és a 11 BL győzelem után búcsúzunk. Szép volt jó volt, de sajnos mindennek eljön egyszer a vége. Volt amikor 10-en szerkesztettük az oldalt és a blogot, voltak újítások és szép pillanatok, de a szerkesztőség lecsökkent és végül a két alapító tag maradt... akiknek már nincs annyi idejük, sőt szinte semennyi, hogy minőségi munkát tudjanak vállalni. Ezek voltak az utolsó posztjaink és az utolsó cikkünk, mert hétfőtől kezdve csendbe borul az oldal. Nagyon sajnáljuk, nagyon fog hiányozni, de nincs más választás. Nagyon örülünk és boldogak vagyunk, hogy egy ilyen finálé után búcsúzhatunk, örömkönnyek mellett, ez megkönnyíti a búcsúzást is. Nagyon köszönjük nektek, hogy majdnem 9 ezer rajongóig juthattunk, 2012. július 19-én gondolni se mertük volna, hogy idáig jutunk... sőt azt sem, hogy két amatőr ember 4 évig fog működtetni sikerekkel egy oldalt. Ezt nektek köszönhetjük, azt meg, hogy két BL győzelmet is leközvetítettünk pedig a csapatnak!


Nem is húzom tovább a szót... 2016-ban BAJNOKOK LIGÁJA GYŐZTES A REAL MADRID, TIZENEGYEDSZER!!!!!!!

KÖSZÖNJÜK FIÚK, KÖSZÖNJÜK ZIZOU, KÖSZÖNJÜK NEKTEK!!!!!!! ÉLJEN A MADRID, MERT CSAK EGYCSAPAT VAN MADRIDBAN, A REAL MADRID!!!!

HASTA EL FINAL VAMOS REAL!!!!

UI: Köszönöm Pique, hogy a fiadat egy olyan városról nevezted el, ahol a legnagyobb rivális BL címet tudott nyerni. Köszönjük!



Köszönjük a 4 éves figyelmet, nagyon hálásak vagyunk nektek, HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése