2015. május 14.

Majd jövőre... Real Madrid - Juventus 1-1

Csalódás a köbön, hiszti a négyzeten és ismét felharsan az ismerős szlogen: ,,majd jövőre". Feladtuk a Spanyol Kupát a bajnokság megnyerésének érdekében... aztán elbuktuk a bajnokságot, hogy megnyerjük a 11-et... és most a Bajnokok Ligáját is eldobtuk magunktól... hisz ki az a hülye, aki történelmet akar írni? Mélységes csalódottság-teli összefoglalónk és értékelőnk következik, a teljesség igénye nélkül.


Nehezen vettem rá magam arra, hogy én most megírjam az összefoglalót. Sokat gondolkodtam, már a mérkőzés után is, hogy hogyan írjam meg. Nagyon nehéz feladat olyankor a cikkírás, amikor az emberben egy letargikus állapot uralkodik és egyszerűen nem találja a szavakat. Nem. Nincs világ vége, nem lesz olcsóbb ettől a kenyér sem, és nem fog megváltozni a világ... de ezt az érzést nem lehet leírni, mint amikor az ember hisz egy valamiben... és csak úgy hirtelen köddé válik a semmiben. Hittem és azt hiszem kijelenthetem, hogy hittünk a sikerben, abban, hogy mi lehetünk azok, akik az idei évben történelmet írnak. A hit egy olyanfajta dolog, ami plusz erőt ad az embernek... és ha a hit eltűnik az emberből, földi élete ott ér véget.
A beharangozóban arról regéltem, hogy mi minden összetevőre lesz szükség majd a sikerhez... nos ezekből az összetevőkből nem sokat láttunk vissza a mérkőzés folyamán. Alapjában ez a szezon akkor úszott el, amikor véget ért az őszi diadalmenet... megmásztuk a hegyet és onnantól kezdve szépen lassan, fokozatosan zuhantunk lefelé. Világosan látszódik, hogy ez a csapat az idei évben nem volt képes a győzelemre. Elfogytunk, mint az olcsó csokoládé... és a hibát a gyökerekben kell keresni. De eltekintenék most a hibák megkeresésétől és kielemzésétől, egyszerűen nincs hozzá se hangulatom, se kedvem.
Ti elküldenétek?
Real Madrid - Juventus 1-1

A hibák megkeresése helyett, megkeresem azokat az összetevőket, amik kimaradtak a mérkőzésből. A beharangozóban azt írtam, hogy az első és legfontosabb hozzávaló az a szurkolótábor, akik kiballagnak a meccsre és továbbszurkolják a csapatot a fináléba. Azt kell, hogy írjam igen ez meg volt. Nem kis létszámban utaztak el és mentek ki a stadionba, hogy együtt örüljenek kedvenceikkel... hát sajnos inkább szomorkodtak, mint örültek. A szurkolókra tényleg nem lehetett panasz, jogosan érezhetik azt, hogy át lettek verve, mert ők tényleg hittek a továbbjutásban és a történelem írásban. A játékosok a meccs előtt könnyedén nyugtázták, hogy a Bernabéu népe segíteni fog nekünk a továbbjutásban... csakhogy elfelejtették, hogy gólt nem a szurkolótábor fog lőni... ők csak a hangulatért felelnek, ami igen parázs volt és minden a mi játékosaink kezeire játszott.


Az akarat, mint másik hozzávaló már nem jelent meg annyira a játékosokban... volt bennük, de nem mindenkiben meglátásom szerint. Teljesen nyugodtak voltak, rá ültek az eredményre azt hitték, hogy ha már meg van az 1-0 akkor simaliba lesz a meccs és ott vannak a döntőben. Persze. Hogyne. Hiszen ez ilyen egyszerű. A kis magabiztosságtól teli szarvakat, egykori játékosunk Morata törte le a játékosok fejéről... hát meg sem lepődök, a sors fintora, gyönyörű. Negyvenöt percig jól játszottunk, aztán semmi... olyan helyzeteket hagytunk ki, amiket hááát... ha behívok egy megye 3-ban futballozó játékost simán elteszi a kapuba. Eltűntek az egyéniségek, eltűnt az a 100 millió, ami bele lett fektetve egy játékosba... és mivel nem egy 100 milliós játékosunk van, így ez a 100 millió többszörösen tűnt el. Eltűnt a csapatszellem, az átgázolunk bárkin, csak gyertek egyesével felfogás... Eltűnt az a mentalitás, hogy vért ittam, és belőled is fogok... Leírhatatlan csalódottságot érzek. Szépen kérik a szurkolókat, hogy legyenek a csapat mellett... ezek az emberek pedig vették a lapot és kimentek a stadionba... és azt kell átélniük, hogy a kedvenceik csak sétálgatnak, meg legurítják az ellenfél kapusának a lasztit... hát arról nem is beszélve, hogy másfél méterről nem tudja az egyik nímand befejelni?? Ezek az emberek, holnap és azután is kimennének a pályára ha kérnék őket, és ezt érdemlik? Ezt érdemeljük? Ezt a lélektelen semmit, szart? A ráülést az 1-0-ra? A történelem írás előtt? Várni a csodagalambot, aki majd jön és rúg egy gólt... vagy mit?? Az akciógól hol van? HOL? Ráülünk egy tizenegyesre? Ronaldo is csak addig volt feltűnő, míg belőtte a büntetőt... utána se kép se hang. Bale pedig... hiába próbálkozott, ha másfél méterről nem talál kaput. Iker Casillas meg hiába védett annyit, ha a többiek elől képtelenek bevenni az ellenfél kapuját... és megint kit veszünk elő? IKER CASILLAST... mi az, hogy beengedte Morata gólját? Mi az, hogy szarul dobta be a játékszert az utolsó percben? Mit képzel ez magáról, hogy itt van még? Kívánom, hogy menjen el innen, ezt én a cikkírója írom, menjen el innen, takarodjon, elég, hogy mindenki ezt akarja és mégsem megy el. Menjen el, egy másik csapathoz és majd mutassa a fukkot... ezt kívánom, takarodjon el... aztán meg majd jönnek a sírással kikövezett dumák... mindenki De Geát akarja... kapjuk meg akkor... és kíváncsi leszek, azoknak a véleményére akik ezt akarták... ha majd nem egy és nem két potyagólt fog beengedni.

Menj el innen... a saját érdekedben!
Szálljatok már le a magaslóról, ez nem a FIFA 15! Nem egy emberen múlik, ha a csapat nem nyer semmit... mellette van még 10, akik ugyanolyan analfabéták... addig, ameddig több gólt rúgunk, mint kapunk... kit érdekel, hogy hogy véd a kapus? A bravúrok benne vannak, csak nem mindent lehet védeni, de ha legalább arra törekednénk, hogy rúgjatok 4 gólt basszátok meg akkor nem lenne semmibaj....de nem... szar a védelem, szar a középpálya, a BBC-t meg sem említem, mert egy trutymótrágya az egész... ahogy van. Mit keres egy ló a csapatban? Mit? Mit keres itt? Egy kutyahajú?
Ez a Real Madrid már nem olyan, mint volt. Már nem az egyéniségekre hajaznak, vagy azokra, akik tudnak csapatban játszani... hanem hogy mennyit ér, mennyi pénz fog bejönni belőle és stb. Pérez úrnak már csak a marketing számít... de egy kezem sok ahhoz, hogy megszámoljam a számomra szimpatikus és kedvelt játékosokat a csapatban... és azokat, akik szívüket-lelküket kiteszik a pályán... értünk. Nagyot koppant most az egész csapat... tavaly nagy mákkal, de sikerült győznünk és elnyertük a 10-et... nincs mindig 93. perc... az idei év úgy lett elbasszarintva ahogy az meg van írva. Kész. Nincs mit szépíteni. Nem kezdek el értékelőt írni, vagy meccs összefoglalót, hogy ki mikor dobta be a lasztit és volt sarokrúgás... egy igen nem tettszős cikk lesz ez... lehet lázadni ellenem, hogy hülye vagyok és stb.

Gratulálunk!
Hogy ki kell-e rúgni Ancelottit? Nem! A válaszom, nem! Balgaság és ostobaság lenne. Képesek vagyunk mi mindenre, csak nem ezzel a kerettel és nem Pérez vaktalanságig belesulykolt marketingjével. Akinek mennie kell, az takarodjon, helyükre pedig jöjjenek olyanok, akik nem 100 millióba kerülnek, de többet fognak tenni a csapatért, mint az egyes gazellák. Akik nem csak annyit fognak a csapat sikereibe belefektetni, hogy hajat vágnak vagy lófejet csináltatnak... majd egy katasztrofális szezon után azt nyilatkozza, hogy összességében jó voltam... nem akarok személyeskedni. Borzalom! De amennyire ismerjük Pérezt... elküldi az olasz trénert, elhoz egy másik nagy nevű edzőt, vagy csak Zidanet ülteti a padra és megint leigazol egy 100 milliós jó a hajam játékost. 

Majd jövőre!
Be is fejezem, pedig még tudnám írni órák hosszat...Szumma Szummarum kiestünk és ezáltal vége a szezonnak, van még két meccs és kezdődhet a rekonstruálás. Nem akarom jövőre ugyanezt a csapatot látni, nem akarok BBC-t, vagy ha BBC marad, akkor aztán úgy termeljék a gólokat, mint Kati a gyereket. Nem kell elküldeni Ancelottit, maradjon itt, de álljon a sarkára Pérez úrral szemben és nyilvánítsa ki a véleményét és hozzon olyan játékosokat, akikkel meg lesz a keret, akiket majd belehet küldeni ha probléma van, akik majd vért fognak izzadni a sikerért. Mi maradunk továbbra is és fel a fejjel, hiszen az élet már csak ilyen, tudni kell a vereséget is elfogadni... bízom abban, hogy tanulnak a hibáikból a csapatnál és jövőre egy eget verő felfogással, rendszerrel és játékosokkal fogunk neki menni a 2015/16-os szezonnak.
Mi továbbra is itt leszünk nektek, tartsatok továbbra is velünk.


Hala Madrid!!!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése