2013. október 6.

Négy percnyi alázás...


Hetven percig semmi, 20 percig valami, aztán négy perc, ami nem semmi. Elképesztően izgalmas vége lett a szombat esti Levante elleni összecsapásnak. Egyszerűbb lett volna, ha bejelentik előre, hogy 70 percig ne nézzük a meccset, kapcsoljunk át inkább a Cool-ra és akár ezredjére is, de éljük át újra a Titanic süllyedését. De mivel nem szóltak, így végig szenvedtük egészen az utolsó 4 percig. 



Így kell igazi vadászkutyaként lecsapni az ellenfélre. Altatni az áldozatot ameddig nem késő, aztán amikor eljön a megfelelő pillanat HAMM lecsapni rájuk, mint foxi a gumicsontra. Bár amennyire best of-os vége lett a meccsnek, annyira gané volt az egész. Szó szerint kínlódtam, mert már nem bírtam nézni a szenvedésünket.

A kezdőcsapat

Ancelotti mester jó szokásához híven, nem mutatott újat a kezdő tizenegyben. A kaput Lopez őrizte. Az ő munkáját igyekezett segíteni Arbeloa, Varane, Ramos és Coentrao. Újra összeállt a Khedira- Modric páros. Előttük pedig a gólfelelősök, Ronaldo, Isco, Di Maria és végül Benzema voltak. A kispadot Iker Casillas, Pepe, Marcelo, Carvajal, Illaramendi, Jesé és Morata koptatták.
Gondolom Pepe azért nem játszott, mert még nem gyógyult meg teljesen és mivel össze lett varrva ilyenkor vigyázni kell rá. De a helyét az ifjonc "katalán(y)verő" francia vette át, akit már nagyon jól ismerünk.



A meccs: Levante - Real Madrid 2-3

Már az első 10 perc eltelte után rá jöttem arra, hogy nagyon silány meccs lesz ez. A valenciaiak bomba erősen próbáltak meg minket vissza kergetni az oroszlán barlangba és volt, mikor sikerült, de olyan is amikor nem. Elsősorban a szabálytalanságoké volt a meccs ezen szakaszában a főszerep, szinte minden 3 percben a sípjába kellett fújnia a dupla González nevű sípmesternek. Az első játékrész szinte momentum nélkül telt el. A támadásaink egyenlő volt egy rózsaszín pamut szőrű nyuszival... míg, bár a Levante se nagyon tudott támadni, de voltak tüzes helyzeteik, ők bikaként kergették a labdát.
A félidőre tehát gól nélkül mehettünk pihenni. Bár annyit leszögezhetünk, hogy a Levante megúszott egy tizenegyest, de ez már nem számottevő információ. Ám az is csoda volt, hogy Coentrao sárga lap nélkül vonult az öltözőbe az első 45 perc után. Ekkor hívtam fel telefonon Zidane-t, hogy cserét kérünk a védelem bal oldalán, vagyis Coentrao helyére, Marcelo kéretik.


Nem is kellett sokáig várnom e húzásra, ugyanis rögtön a második félidő megkezdése után 14 perccel jött a csere és érkezett a brazil, a portugál helyére. De mielőtt végre lett volna hajtva a csere, az 57. percben megjött a meccs első gólja is..., amit a hazaiak szereztek meg. Sokáig ugyanakkor nem örülhettek, mivel pár perc múlva, már 1-1 állt a kijelzőn. Történt ugyanis, hogy a Real Madrid szöglethez jutott, a sarokrúgáshoz pedig Di Maria állt oda, aki egy precíz pontos biggyesztéssel betette a lasztit a kapu elé, amit már csak be kellett fejelni... hát mit volt mit tenni Ramos bebólintotta az egyenlítő találatunkat. 1-1!
Ezután ismét ment az enyém, tiéd csata. Már csak- csak átkapcsolgattam a Titanicra és sírtam alatta. Ám nem tudtam magukra hagyni a kedveskéimet így néztem tovább a meccset. Beérvén a 84. perc környékére elkezdődött a kutyafuttatás, merthogy a 86. minutumban újra vezetést szerzett a Levante. 2-1!



Ezen idő után pedig jöhetett az izgalom, ami a Titanicot jóval felül múlta. Szó szerint kiabáltam, mint anno a Dortmund ellen. Micsoda érzés is volt...
Morata aki Isco helyére érkezett, a 90. percben megmentette a csapatunkat, Varane gólpassza által. Micsoda mentés, te szentséges. Már csak egy kell, egy kell és meg lesz az a szaros 3 pont. 2-2!

Milliszekundumokkal a vége előtt, CRISTIANO RONALDO fel tette a pontot az I betűre és kihúzta a nagy seggünket a parázsból, és megszerezte a győzelmet. 2-3!
ÚRISTEN, micsoda vég kifejlett, milyen drámai fordulat. Szegény hazaiak... küzdöttek és mégsem termett babér... ÁZT a mindenit.

De ettől függetlenül, harag van.

213 gól 209 meccsen... bújjatok el

A-tól Z-éig

Arbeloa: Hát na. Még mindig nem a legtutibb játékosunk, szombaton is követett el hibákat, de nem vészes. 
Ramos- Varane: Ramos kiegyenlített az tény. De hatástalan volt a védelemben, mert úgy mentek át rajta, mint úthenger a friss bitumenen. És amikor látta, hogy égető a helyzet, szabálytalansághoz folyamodott. Örültem Varane visszatérésnek, nem fakult meg annyira a játéka, mint amennyire számítottam rá. Alakulni fog ő még.
Coentrao - Marcelo: Coentrao egy gyökér. Folyamatosan csak szabálytalankodott, egyszerűen sötétebb volt az éjszakánál is. Egy picit felcsillant a szemem, mikor Marcelo át vette a helyét és hatásosabb is volt, ó de még mennyivel. Kellett ő ehhez a győzelemhez.


Khedira - Modric: Khedira mégis mit keres még nálunk? Elhiszem, hogy egy Félisten, de ne, ismétlem NE nálunk legyen Herkules, mert nem áll jól neki. Modric úgy vélem kapkodós volt, nagyon kapkodóan játszott és ez látszott is. Olyan helyzeteket hagyott ki, olyan zavarosan játszott, ami nem megszokott tőle. No de majd legközelebb.
CR- Isco- Di Maria: Próbáltak valami lendületet hozni, de az első két embernek nem nagyon ment. Di Maria megint fürge volt és igyekezett jól játszani. Most viszont Isco nem volt formában le is lett cserélve, helyére jött Morata, ami nem is volt baj.

Jó fiú
Benzema - Morata: Karim, Karim... mi lészen veled? Egy biztos, ha nem ébred fel álmából, cuccolhat el Madridból, mert vannak nekünk tehetségeink, akik minden percnek örülnek és próbálnak bizonyítani. Itt van mondjuk Morata. Feljött játszott és megmentette a gárdát. Jól mondják sokan, hogy ki kéne szorítani Benzit, a helyére pedig jöhetne Morata... Jól játszott, és életmentő gólt is szerzett.
Jesé: Nagy tehetség... de még mekkora. Jó döntés volt a felhozatala.

Érdemtelenül nyertünk?

Olyan nincs! Lehet direkt veszteni, de érdemtelenül nyerni nem! Ha nyerünk, ha nyersz, mindig megérdemeljük, mindig megérdemled. Mert nincs érdemtelen nyereség. Ezt csak azért írom, mert voltak néhányan a meccs után, kik azt mondogatták, hogy nem megérdemelten nyertünk. DE IGEN, megérdemeltük. Aki nem tudja, hogy miért, kommentbe írja meg és válaszolok rá.

Na mi van??

Fejlődni? Van még hova...

Nagyon gyenge a játékunk, ez tény. Ezen változtatni kell. Bár még van időnk, hisz még csak ez az első évünk, és minden bizonyára fogunk is fejlődni, csak türelem kell, ami már tudjuk, hogy rózsát terem.

Díjátadó!

Most sem marad el a jól megszokott díjátadó. De nem ám! Vágjunk bele.

A meccs embere:

Ronaldo! Fontos gólt szerzett. Bár nem sok momentuma volt, attól még harcolt.

A meccs aranya:

Morata! Van aki nem ért ezzel egyet? 

A meccs meglepetése/ csalódása:

A meccs csalódása legyen mondjuk... Benzema. Már lassan megszokjuk tőle.

A meccs ganéja:

Coentrao! Le is lett cserélve. Szerintem nem kell részleteznem...

Összegzés...

Én szóltam, még a beharangozóban, hogy nem lesz egy leányálom a meccs, és tessék nem is lett az. Piszkosul kemény harc volt, persze a Barca megint gálázott. De a lényeg, hogy megszereztük a 3 pontot. Van még hova fejlődni és fogunk is.

Bújj el hülye gyerek
No itt a vége fuss el véle. Most két hét pihenő következik a bajnokságban, de mi nem pihenünk, továbbra is veletek tartunk, ti pedig mi velünk. Cikkek is jönni fognak, hol ilyen, hol olyan. Lesz mit olvasni, ne aggódjatok. Egyéb kérdés, kérés, óhaj, sóhaj? Ha van, akkor ide a cikk alá, köszönjük!


Szép napot mindenkinek, két hét pihenő, de mi itt leszünk!




Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése