2013. október 5.

Győzni kell!

Az Atletico Madrid, és a hétközi Bajnokok Ligája után újabb megmérettetés következik, egy hét után újra a bajnokság berkein belül. Ezúttal egy nálunknál "gyengébb" csapat az ellenfél, de ismerjük a szabályt: sose becsüld alá az ellenfelet! Mi sem tesszük, ahelyett megírjuk a Levante elleni bajnoki összecsapás beharangozóját.



No, mint már lassan megszokott, minden cikkünk elején van egy szolgálati közlemény. Most sem lesz ez másképp, hisz bejelenteni valónk van, arra pedig nem szeretnénk egy külön cikket rááldozni, hanem eme formában kívánunk titeket tájékoztatni.

Szolgálati Közlemény...

Mint korábban írtuk, változott egy picit az oldal tematikája. Eddig úgy működött, hogy csak a nagy derbik előtt írunk beharangozót. Ám hála a mindenhatónak, sikerült beinvitálnunk a szerkesztőségbe egy szó szerint örökmozgót, aki úgy feldobja az oldal működését, mint eddig soha senki más. Ezért is határoztunk úgy, hogy visszaállunk a régi kerékvágásba, és minden meccs előtt és után jönni fognak a beharangozók, illetve az összefoglalók, ki- ki módja szerint. A ligabeli meccsek beharangozóit és összefoglalóit, Lakatos Miklóstól (vagyis tőlem) olvashatjátok, nagy részben. Persze lesznek kivételek, például amikor nem lesz rá elegendő időm. Ilyenkor valaki a szerkesztőségen belül megírja. A Bajnokok Liga mérkőzések beharangozóit és összefoglalóit Fekete Erika és Kelemen Dániel duó fogja lekarcolni nektek. Leginkább az utóbbi fiatalember lesz az, akinek az írásait többet olvashatjuk majd a BL meccsek előtt és után. Ugyanis tudniillik, Erika inkább a Madridi Filozofálásban jártasabb. Természetesen nem fognak háttérbe szorulni az egyéb témájú cikkek sem a temérdeknyi beharangozó és összefoglaló mellett, ugyanis szépen sorjában mindenről fogunk írni. Csak ki kell várni a megfelelő alkalmat. De nem is húzom tovább az időt, vágjunk hát bele.



Kobenhavn és a négyes zakó...

Mielőtt elutaztunk a Levante otthonába, hazai környezetben kellet jó házigazdaként fogadni az Fc Kobenhavn alakulatát a hétközi, szerdai Bajnokok Ligájának a csoportköreinek belül, azonfelül is a második fordulóban. Azt a tény megállapítást tudom közölni, hogy nem voltunk jó vendégfogadók, ugyanis nem adtunk nekik semmi olyat, ami nekik jó lenne. Sem a három pontot, sem annak a felét. Ennek a tetejébe ráadásul még négy góllal is megszórtuk őket csak, hogy érezzék vendégszeretetünket. Mindenesetre az éremnek is két oldala van, tehát ami nem volt jó nekik, az kellőképpen jó volt nekünk, vagyis az eddigi három pont mellé egy másik társult, így már (3+3=) 6 ponttal büszkélkedhetünk a dobogó legfelső fokán. Ám sajnos, nem csak mese volt és játék ez a meccs, hanem véres és horrorisztikus is. Azt hiszem, most következik a 18 éven aluliak számára nem ajánlott rész. 


Aki látta a meccset bizonyára tudja, hogy miről beszélek. Aki nem látta, az lehet, hogy már újranézte egy videó feltöltő csatornán, de egy szó, mint száz, csúnya látvány volt Pepe fej, szemöldök sérülése. Ám a füst nagyobb volt, mint a tűz szokás mondani. A lényeg, hogy nem komoly sérülés, csak nyoma marad. Az sem kizárt, hogy már ma szombaton pályára lép Pepe a Levante ellen.

Levante - Real Madrid

Nehéz mérkőzésre számítunk, és meg is van rá az okunk. A Levante ha nem is nehéz, de akaratos és makacs ellenfél, akik nem fognak a saját otthonukban, a saját drukkereik előtt behúzott farokkal játszani. Nem, nem! Keményen, határozottan fognak felállni, mint mindig, amikor nem a Barcelona az ellenfél. Már szinte normális dolog, hogy a kisebb csapatok ellenünk 100%-ot nyújtva életük meccsét játszva lépnek a gyepre, míg amikor a Barca az ellenfél, fül farok be és kuss. Persze tisztelet a kivételnek.
Az első vereséget már az első játéknapon elszenvedték a bajnokságban a valenciaiak, méghozzá a sztár katalán klub ellen. Az eredmény csak úgy, mint Pepe sérülése horrorisztikus. A végeredmény 7-0 lett a Barca egyletének. Jelenleg a kilencedik pozíciót foglalják el 10 ponttal, ennek ellenére hiba lenne őket alábecsülni, mert ellenünk oroszlánként fognak focizni. Nem kétséges, hogy melyik alakulat az esélyesebb a győzelem és a vele járó 3 pont megszerzésére, de ha nem koncentrálnunk eléggé, akár meglepetés is érhet minket és az a három pont, könnyen megfeleződhet. Ezt ugye nem akarjuk?! 


Költői kérdés, amire nem kell válaszolni. Elég legyen annyi, hogy a matracosok elleni vereség után, kötelező a három pont elhódítása és annak a haza vitele. Ennyi jár nekünk, ennyivel tartoznak nekünk, a szurkolóiknak.
Viszont nem lesz egy leányálom elhozni a 3 pontot a Ciudad de Valenciából, ugyanis eddig csak egyszer kaptak gólt hazai pályán. Tehát kijelenthetjük, hogy nehéz helyszín következik, nehéz mérkőzéssel.
Csak úgy, mint eddig keményen meg kell majd dolgozni a győzelemért. 
Csapatunk keretéből továbbra is hiányozni fog Xabi Alonso és most már Bale is, aki szintén a pihenését tölti a sérülése következtében. Ennek ellenére a mesternek van miből válogatnia ahhoz, hogy egy ütős kezdőt küldjön a gyepre szombaton este 20 órakor. 


A kezdőcsapat nem fog újdonságot okozni, legalábbis a bajnoki mérkőzésekhez nézve. A kaput bizonyára Lopez fogja védeni. A védelmi sorban ott lehet ismét Ramos, Arbeloa, vagy akár Coentrao. A középpályán újra összeállhat a Khedira- Modric duó, előttük pedig a már jól megszokott CR- Isco Di Maria trió. A csatárunk meg több, mint valószínű, hogy Karim lesz, bár Ancelotti még Morata kezdetését sem tartja kizártnak.

Ne számítsunk egy könnyű mérkőzésre, ugyanis a saját hazai pályájukon, azon a silány minőségű talajon, nagyon ütősek tudnak lenni. Legutóbb egy szoros és erőteljes mérkőzésen sikerült kiharcolnunk a győzelmet, azelőtt pedig vereséget szenvedtünk, még korábban pedig iksz lett a vége. Tehát nem lehetünk biztosak a győzelembe, de ha úgy állunk oda és ha megfelelően látunk a pályán, akkor meg lesz a győzelem, de ha nem, akkor újra pontot hullajtunk el, amiből elég volt egyelőre.

Oda kell tenni magunkat, ugyanis ezután két hét szünet következik a bajnokságban, kell az a három pont.


Összegzés...

Tehát kedves olvasók, kössék be biztonságöveiket ( by Szujó) és hadd menjen a bajnokság 8. fordulója, méghozzá a Levante gárdája ellen. A mérkőzés pontban 20 órakor kerül lejátszásra, a valenciai stadionban, melynek neve Estadio Ciudad de Valencia. Az összecsapást élőben közvetíti a magyar Sport televízió kettes csatornája, vagyis a Sport 2, de mi is beszámolunk a részeredményekről a facebook oldalunkon. A mérkőzés után pedig majd az összefoglalót is elolvashatjátok, természetesen nálunk.
Megjegyeztétek?
Ma 20 óra, Sport 2! Mellé egy rekesz behűtött sör, és induljon a banzáj.

Várható kezdőcsapatok:


Levante: Navas; López, Vyntra, Navarro, Juanfran; Pinto, Diop, Xumetra, García, Zhar; Diawara.



Real Madrid: Diego López; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Khedira, Modric, Isco, Di María, Cristiano Ronaldo; Benzema.


Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése