2013. október 29.

Ki Ő? - Az újjászületett Xabi nyomában





Újabb fejezethez érkezett cikksorozatunk, melyben nem mást mutatunk be, mint a nyári friss igazolásunkat, Xabi Alonso utódját: Aiser Illaramendit.





Életrajz

Illarramendi Mutrikuban született, Spanyolország északi partján fekvő városában 1990. március 8-án. Tehetsége miatt hamar le is igazolta a helyi legjobb csapat, a Real Sociedad B. A 2009/2010-es szezonban a másodosztályban remekelt a csapat, bajnokok lettek, így a következő idényben a La Ligában folytathatták tovább a megmérettetéseket. A 2012/2013-as szezonban a csapat eddigi legjobb eredményét szerezte meg az egylet történelmében: a La Ligában a negyedik helyezést érték el, mely nagyban köszönhető a fiatal Asiernek, és ami automatikus kijutást jelent a 2013/2014-es UEFA Bajnokok Ligájába, a csapat történelmében először. Illarramendinek nagyobb esélye lesz megnyerni a Bl serleget, mint a Real Sociedad többi játékosának, hisz 2013. július 12-én hatéves szerződést írt alá a Real Madriddal, és lássuk be, a madridiaknak nagyobb esélyük van, mint a Sociedadnak, így már a fővárosi csapat tagjaként harcolhat majd a hőn áhított 10. Bajnokok Ligája serlegért, párhuzamban a spanyol bajnoki címmel.


Az spanyol utánpótlás csapatban is nagy szerepet tölt be Asier: 
Az U17-es válogatottban 2007-ben, az U17-es világbajnokságon egy mérkőzés kivételével mindegyiken rész vett, mi több, a döntőben az ő végső tizenegyes góljával tudtak győzedelmeskedni a nigériaiak fölött a spanyol ifjoncok. Később, az U21-es csapatban 2 év alatt 21 gólt szerzett, és a 2013-as U21-es EB-n győzedelmeskedni tudtak, ezzel megszerezve a csapat negyedik Európa bajnoki címét. 

Illara az új Xabi Alonso?

Sokan úgy vélik, hogy ez a fiú, bármennyire is fiatal mégis szinte Xabi Alonso klónozott énje. Hiszen hasonló a játékstílusa, a temperamentuma és még sorolhatnánk tovább. Úgy mondván egy modernebb Xabi Alonso-s kiadást látunk az ifjoncban. Ugyanakkor sok tanulni valója van, annyi bizonyos. Fiatal, gyenge, tapasztalatlan futballistáról van szó, aki mindezek ellenére igen elhivatott csapata és a saját karrierje iránt, ami azt jelenti, hogy potenciálisan fog még fejlődni az idők során. Most azért küzd, hogy erősebb, fittebb, energikusabb legyen. Továbbá, hogy megtudjon állni a lábán, hogy minél több meccs tapasztalathoz jusson, ami valljuk be: kell neki, mint egy falat kenyér. 


Ám addig is tanulnia kell az idősebbtől, a tapasztaltabbtól, hogy eljusson arra a szintre, amikor is tényleg Xabi Alonso utódaként tudjuk hangoztatni Illaramendi nevét. Sajnos sok mindent nem tudunk még írni róla, csak reménykedünk, hogy majd pár hónap múlva többet fogunk tudni majd... hisz addigra csak- csak "felnő" és komolyabb játékos lesz. Na nem mintha most nem lenne komoly..., nem a viselkedésére értjük, hanem a futball tudására. Várjuk az időt, amikor majd eljön az a pillanat, amikor a tanítvány túlnövi a mesterét.
Viszont addig is kemény munka vár rá, ránk pedig millió cikk. Így tehát nem is húzzuk tovább az időt, ő volt Asier Illaramendi, a jövő Xabi Alonso-ja.

Névjegy

Teljes név: Asier Illarramendi

Születési hely: Mutriku, Spanyolország

Születési idő: 1990. március 8.

Magasság: 179 cm

Poszt: középpályás

Nemzetiség: spanyol

Mezszám: 24 
                                                        


Hala Madrid!

Fekete Erika, Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése