2013. október 19.

Két hét pihi után Málaga...

Vissza a régi kerékvágásba, mondhatnánk. Eme rövid kis "pihenő" alatt, ami voltaképpen nem volt az, ugyanis a játékosok háromnegyedének a válogatottbeli kötelezettségeknek is eleget kellett tennie, így nem lazulhattak. No de most vissza tértek a csapathoz és máris következik a következő megmérettetés.



Szombaton, a verőfényes délutánon fog meglátogatni minket a Málaga alakulata, vagyis ez azt jelenti, hogy mi leszünk a házi gazdák.

Nehéz hét vár ránk, ugyanis amint túl leszünk a Málagán, máris a Juventussal kell megbirkóznunk, aztán ha ez még nem lenne elég, a gránátvörös- kékek is ott vannak a háttérben, akiket vért izzadva, de magunk alá kell gyűrnünk, szóval gyanítjuk, hogy kissé másodlagos erővel, felállással fogunk neki szaladni a tabellán a kilencedik helyet elfoglaló együttesnek. Ugyanakkor a három pont hazai környezetben több, mint kötelező pláne úgy, hogy majdnem már egy szakadék a differencia az első és a harmadik pozicó között. Persze még nem vészes a helyzet, de könnyen az lehet, ha már most levegőhöz juttatjuk az előttünk menetelő alakulatokat. Nem! Eljött az ideje, hogy talpra álljunk és minél kevesebb pontot hullajtsunk el a csatatéren.



Real Madrid - Málaga

Mint már pedzegettem nem lesz egy csibefutam a szombat délutáni bajnoki, hisz a Málaga úgy jön, hogy apaitanyait beleadva, nekünk meg úgy kell kiállni a gyepre, hogy szem előtt kell tartanunk a hétközi Bajnokok Ligáját is. Nem lenne kellemes, ha azok a játékosok akik valószínűséggel nagyobb szerepet fognak kapni a Zebrák ellen, ma lesérülnének, kifáradnának... ezért picit tartalékosan, picit másodlagos játékkal kell úgy játszanunk, hogy a kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon. Nehéz feladat vár Ancelotti vezetőedzőre és segédjeire, ugyanis nehéz döntéseket kell meghozniuk. Ám a csapat kerete bőséges, van miből válogatni még úgyis, hogy Varane és Xabi Alonso továbbra sem harca készek... Varane-t utolérte a FIFA vírus így visszaesett a korábbi állapotába. Ettől függetlenül még mindig szép keretünk van, jól kell választani.
Két héttel ezelőtt a Levante egyesületét tréfáltuk meg a saját szurkolói előtt, hisz tudniillik egy utolsó négy perces hajrával egyenlítettünk és fordítottuk meg a meccs állását, ezzel elhappolva a három pontot. Nos, hogy megérdemeltük-e vagy sem, azt döntse el ki- ki maga véleménye szerint, de van egy mondás: ,,Direkt lehet veszíteni, de érdemtelenül nyerni nem. HA nyersz, akkor azt mindig megérdemled!"- és mi is ezen az állásponton vagyunk.
Most azonban ránk férne egy kicsit nyugisabb, simább összecsapás, ahol úgy játszunk, hogy nem alszunk el rögtön a meccset követően 20 perccel.



A Málaga nem éppen élete formáját nyújtja, ugyanis a kilencedik hely, hozzájuk képest igencsak karcsú. De úgy nem lehet gyarapítani a pontok számát, ha mindenféle jöttmenttől kikapnak, vagy éppen ikszet játszanak. A legutóbb például az Osasuna ellen maradtak alul... ráadásul otthon. Még korábban egy ikszre futotta a Valladolid ellen, az Almeriás győzelem előtt pedig a Socieadaddal nem tudtak dőlőre jutni.
Egy sérültjük is van, Casado személyében, aki a gárda egyik kulcsfontosságú alakja. Minden tőlük telhetőt megfognak tenni, hogy elvegyék tőlünk a három pontot, de nekünk ezt természetesen nem szabad hagyni.
Vagyis nem kellene hagyni, de valahogyan a bajnokságban nem remekelünk. Hiába győzünk, a játékunk majdnemhogy egyenlő a gyök alatt nullával, viszont reméljük ez szép lassan meg fog változni. Tudjuk, hogy idő kell mindenhez... de azért na!

Nyerünk vagy sem?



Nyerni kéne, és fogunk is előrelátásaink szerint... nehézkesen bár de sikerülni fog. A kezdőcsapatot nehéz lenne megjósolni, ugyanis mint írtuk, nehéz meccsek várnak még ránk, így annak megfelelően kell gondolkodnunk. De mi a következő csapatot küldenénk fel:

Lopez (de egyébként IKER)- Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Khedira, Illaramendi, Di Maria, Isco, Ronaldo, Morata.

Iker és a három hónap...

Mélséges szomorúsággal olvastam a nyilatkozatát és még szomorúbban gondolkodtam el ezen az egészen... a kedvencem... és elhagyná a csapatot? A klubikon, a csapatkapitány... ez nem történhet meg, egy világ omlana bennem össze. Ezt nem engedhetjük, hamarosan bővebben is fogunk erről írni.



Elérkeztünk beharangozónk végéhez, de annyit még meg kell említenünk, hogy mi hazai sikert várunk és nem az elfogultság beszél belőlünk. Egyszerűen nyerni kell, nincs mese. A mérkőzés szombaton délután 16 óra 00-tól veszi kezdetét és a Sport Televízió második számú csatornája fogja közvetíteni. Jó szurkolást és szórakozást, illetve meccs nézést kívánunk! 

HALA MADRID!!!


2013.10.20- 16.00 Sport 2
Santiago Bernabéu
La Liga, 9. forduló

A mérkőzést a Sport 2 közvetíti, de facebook oldalunkon a leglényegesebb pillanatokról mi is beszámolunk, élőben.

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése