2013. október 20.

Álmos győzelem...


Nehézkesen bár, de végül sikerült megtartanunk a három pontot, ráadásul még gólt sem kaptunk, aminek úgyszintén örülünk az utóbbi mérkőzéseket látván. A bemelegítés tehát megvolt a Juventus és a Barca elleni meccs előtt, innentől kezdve nincs lazulás.


Viszonylag igen korán vette kezdetét az összecsapás, igencsak csodálkoztam, hogy ilyen kora délután játsszuk a párbajt. De nem zavart meg semmit, így nyugodtan megtudtuk nézni, valahogy meg is és nem is érte meg, de ez van. A válogatott utáni meccsek mindig nehezebbek, általában.

A kezdőcsapat

Ancelotti mester majdnem a mi látásszögünk szerint küldte fel a csapatot a zöld színű gyepre, annyi különbséggel, hogy míg mi valamilyen szinten tartalékos védelmi vonalat, addig ő a legerősebb védekezőket nevezte a kezdő tizenegyben. Vagyis Lopez előtt Carvajal, Pepe, Ramos és Marcelo kapott helyet, míg előrébb a Khedira - Illara páros szerepelt. A gólokért Di Maria, Isco, Cristiano Ronaldo és Morata felelt. Benzemát kisebb sérülés hátráltatta... ezért jutott meccs- és bizonyítási lehetőséghez Morata, de valljuk be igen nagy elhivatottsággal játszott.
Csereként Arbeloa, Bale, Casemiro, Iker Casillas, Modric, Nacho és Jesére számított a tréner.


Real Madrid - Málaga 2-0

Álmosan vágtunk neki az összecsapásnak, ami azt jelenti, hogy az első félidőt szinte át is aludtuk. Fociztunk is meg nem is, valahogyan a kettő között álltunk. A Málaga nagyon inaktív módban kergette a lasztit, egyszerűen mintha egy másodosztályú együttes lettek volna. Nem kizárt, hogy még a mi példás válogatottunk is megverte volna a Bernd Schuster által vezényelt gárdát. Túl sok helyzetet nem jegyezhettünk fel a kis jegyzőfüzetünkbe az első játékrész során, így lépjünk is tovább.
A tizenöt perces pihenő is izgalmasabb volt, mint az első 45 perc teljes egészében. De máris jobban tetszett a játékunk, hisz nem volt Arbeloa... mily érdekes, no Arbeloa, no gól. Azért az nem semmi.
Ám Ancelotti vagy Zidane mondhatott valamit az öltözőben, ami ha nem is drasztikusan, de minimálisan megváltoztatta a játékunkat. Egy szűk 50 másodperc alatt meg is szereztük a vezetést a második félidőben. Hogy tudatos vagy nem tudatos gól volt-e... az bizony nehéz kérdés, mindenesetre dicséretre méltó, ha direkten ha véletlenül sikeredett..., akkor is. Viszont Di Maria egy olyan ember akiből kinézem, hogy azt a labdát a kapura szánta, és nem Cristiano fejére.


Ugyanis igencsak messze a kaputól Di Maria megeresztett egy lövést úgy a pálya jobb széléről, amolyan csavarós mozdulattal, Ronaldo bólintott, a labda pedig a kapuban végezte. Első látásra azt hittük, hogy Ronaldo feje által került a kapuba a játékszer, de az ismétlésből tisztán és világosan kiderült, hogy bizony koránt sem. Centikkel volt ugyan a feje a lasztitól Ronaldonak, de nem sikerült belebólintania, így ez a gól Di Maria nevéhez fűződik. 1-0!
Ronaldo ezek után még inkább vadállatként harcolt, hogy gólt szerezzen, már- már görcsösen is játszott. Olyan helyzeteket puskázott el, ami nem vall rá, viszont végül neki is megérett a meggy és tizenegyesből, amit Bale harcolt ki sikerült betalálnia. Nagyon kérdéses az, hogy Bale felesése valóban az ellenfél hibája volt... ugyan érintkeztek egymással, de nekem úgy tűnik, mintha direkt dobta volna fel magát a walesi. No de ez van, a bíró fújt és ítélt, Ronaldo pedig gólra váltotta. 2-0!
Ez a 90. percben történt plusz még úgy az első perces hosszabbításban. Ezután nem sokkal pedig jött is a hármas sípszó.

Ronaldo bocsánatot kért a szurkolóktól a sok kihagyott helyzetért...

A-tól Z-éig...

Bale csereként lépett pályára a 75 minutumban, Moratát váltva. Tizenöt perc állt a rendelkezésére, hogy mutasson valamit. Ez alatt az idő alatt 7 sikeres passzt adott le a társak között és mindössze kétszer fal-tolták. Nem mondhatjuk, hogy jól játszott, de azt sem, hogy rosszul. Ám kiharcolt egy tizenegyest, így esélyt adott a portugál világsztárnak a gólszerzésre. Respect!
Carvajal nagyon aktívan focizott, végig a meccsen. Öröm a szívemnek, hogy nem a 17-esünket kell látnom. Összesen 70-szer passzolt sikeresen, egyszer követett el szabálytalanságot és kétszer szabálytalankodtak ellene. Egy sárgát is begyűjtött, annyira csúnya volt az az egyetlen elkövetett belépése.


Di Maria, azt hiszem a meccs legjobbja volt. Nagyon akart, nagyon küzdött és meg is lett a gyümölcse. 59- szer passzolt, ebből 86%-os a sikeres passzolásai mutatója, ami nem rossz. Szerzett egy gólt, más kérdés, hogy valóban így akarta-e vagy sem. Kétszer találta el a kaput, ebből egy tudjuk, hogy gól lett, de háromszor lőtt kapura. Egyszer pedig ellene is szabálytalankodtak, ám ő egyszer sem.
Illaramendi picit szürke volt a pályán, de így is 89%-os a passzolási mutatója ami a sikereseket illeti. Összesen 79-szer próbált meg passzolni, ennél többet nem nagyon lehet írni, van még hova fejlődni.
Isco sem remekelt korábbi csapata ellen. Egyszer találta el a kaput az egy kapura lövéséből, egyszer tartózkodott lesen, egyszer szenvedett el egy szabálytalanságot, és 94%-os a sikeres passzainak a mutatója az 52-ből. Picit visszavett az idény eleji formájából, de a probléma egyértelmű az erőnléte. Azon még csiszolni kellene és akkor talán- talán jobb lesz. De fáradt sem lehet igazán, ugyanis a válogatottban alig játszott vagy 10 percet, szóval érdekes...


Jesé a mérkőzés vége előtt 10 perccel jött fel a pályára. Ezen időszak alatt egy kaput eltaláló lövést, és öt passzt tudott mutatni. Nagy reménységünk a srác, csak minél több percet kell adnunk neki és nagy forma lesz, abban biztos vagyok.
Khedira a 90+ 3 perc alatt egyszer tartózkodott lesen, egyszer követtek el ellene szabálytalanságot és 51 passzolási kísérletet vitt véghez, továbbá 88%-os a passzolási mutatója.
Marcelo játéka igencsak meglátszott, nagyon jól mozgott fel és alá. Kétszer lőtt kapura, ebből egy kísérlet el is találta azt, gólt azonban nem sikerült szereznie. Egy alkalommal követett el szabálytalanságot, és egyszer is szenvedett el. 64 passzolási kísérlete van és 89%-os a sikeres passzolásainak a mutatója. Nem rossz, de valóban jól játszott.
Modric jött fel először a pályára, mint csere. Majdnem kiosztott egy gólpasszt, de azonkívül sokat nem csinált. Tizennégy passz fűződik a nevéhez.


 Morata küzdött és harcolt, bár nem úgy, mint Ronaldo. Ettől függetlenül négyszer lőtte kapura a labdát, ebből három labda el is találta a hálóval körülfeszített területet. Igen sokszor fogta meg a partjelző lesen, szám szerint 3-szor. Egyszer szabálytalankodott és kétszer vették el tőle úgy a labdát, hogy az szabálytalan volt. Huszonkétszer passzolt, 73%-os sikerrel. Nem volt rossz, csak így tovább.
Pepe és Ramos tették a dolgukat. Bár Ramos dolgain egyszer- kétszer meglepődtem, de már lassan hozzá szokom. Ez van, jók voltak ettől függetlenül.
Cristiano Ronaldo az az ember, akit utoljára veszünk ezen cikkünkben górcső alá. Nos. Embertelen az adata...többször lőtt kapura, mint az egész Málaga. Ha összeszámoljuk mindet, akkor 11 jön ki. Ebből hétszer akár gólt is szerezhetett volna, de a kapus vagy fogta, vagy kiütötte... egy ajtó- ablak helyzete is adódott a portugálnak, de rendre azt is elbaltázta, hisz bele lőtte a kapusba. Egy gólt szerzett, ugye nem kell mondanunk, hogy hogyan. Négyszer állították meg lesen, négyszer. Egyszer szabálytalankodott, de ellene... megdöbbentő szám... 0. Vagyis ennyiszer állították meg szabálytalanul. 37-szer passzolt 78%-os sikerrel. Akart, akart a gól meglett végül, de nem lehet büszke erre a teljesítményére.


Díjátadó

A legjobb, a legrosszabb, a meglepetés/csalódás és az aranyember kerül kiosztásra a játékosok között, vágjunk bele.

A meccs legjobbja:

Véleményem szerint, Di Maria! Jól játszott, gólt is szerzett, ráadásul nem is csúnya gólt.

A meccs ganéja:

Isco. Önmagához képest halványan futballozott, tőle ennél több kell.

A meccs meglepetése:

Morata. Ez egyértelmű. Nagyon odaadóan játszott, jár neki a dicséret.

A meccs csalódása:

Ronaldo. Többet vártunk, nagyon akart, de már túlzottan. Át esett a ló túlsó oldalára.

A meccs aranya:

Marcelo. Többször is benne volt a támadásokban, nagyon aktívan kergette a lasztit. Dicséret!

No elérkeztünk cikkünk végéhez. Következik a Juventus, akik ellen ez a teljesítmény kevés lesz... ám mi hiszünk a győzelemben, megtudjuk csinálni. Mindenesetre nagy meccs lesz, szerdán 20.45-től.

Hala Madrid!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése