2013. október 23.

Jön az Öreg Hölgy...


Elérkezett idényünk első nagy megmérettetése, méghozzá a Bajnokok Ligájában. Az ellenfél az Olasz bajnok, a tét a presztízs és a vezető hely megtartása. Hazai közegben várjuk a Zebrákat, így az elvárás még nagyobb, hiszen még inkább kötelező a győzelem.


Újabb mérkőzés, ám ezúttal nem babra megy a játék, hanem komoly presztízs meccs lesz. A Real Madrid és a Juventus két régi ellenség, akik már nagyon régen nem találkoztak egymással. Most azonban újra összehozta e két csapatot a sors, hogy rendezzék a konfliktusokat.

Előkészületek... 

Bár nem vagyunk nagy formában, mégis mi vagyunk az esélyesebbek a győzelemre. Számos szakértő is egyetért azzal, hogy hiába a Juventus az összetettebb csapat, a jobban felépített gárda, nem biztos, hogy szerda este a Királyi Gárda szentélyében... lefogják aratni a babérjaikat. Ancelotti pont az az ember a csapatunknál, aki nagyon jól ismeri az olasz futball csínját- bonját, így biztosan lesz ellenszere a Juve 3-5-2-es alakzatához. Ám bár mi egyre gyakoribban használjuk az edzéseken 4-3-3 felállású alakzatot, amit ha most is előveszünk és ha jól kivitelezzük, a győzelem a miénk lehet.

No de vegyük szemügyre, hogy miképpen is vágunk neki eme harcnak.




 A Juventus alakulata egy vereséggel készült a hétközi meccsre, ugyanis a bajnokság berkeiben a Fiorentina hazai pályán győzte le 4-2-re Conte mestre fiait. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, mert nem jelenti azt, hogy pofon egyszerű dolgunk lesz. Az olasz címvédő pillanatnyilag a harmadik helyen tartózkodik a Serie A-ban, 19 egységgel. Minden bizonyára nagyon tartalék üzemmódban léptek pályára a Fiorentina ellen, hiszen sok munkát fog igényelni a Real Madrid elleni csata. Ennek ellenére a BL-ben sem úgy menetelnek, ahogyan azt kellene, hisz két mérkőzés után, -melyet a Köbenhavn és a Gala ellen játszottak- mindössze két ponttal büszkélkedhetnek. Két mérkőzés, két döntetlen a mérlegük, ezidáig... ami igen karcsú. Most azonban bizonyíthatnak, mégpedig ellenünk, de ahhoz fel kell kötni jól a gatyát, hogy még véletlenül se essen le.


Ehhez képest Ancelottiék igen szép eredményekkel várják a szerda esti találkozót. A legutóbbi ligabeli meccsen ugyan egy nyögvenyelős győzelmet arattak, de a győzelem akármilyen is, csak győzelem. A BL-ben is kirobbanó formát tanúsítottunk, ugyanis a Galatasarayt 6-1-re vertük török honban, míg a Köbenhavn egyesületét 4-0-val zavartuk haza. Tehát a mérlegünk két meccs, két győzelem... mellé még társul a 10 lőtt gól és a csak egyetlen egy kapott. Ezek után felcsendül a kérdés... ki is fog nyerni? 

Real Madrid - Juventus 

Egyértelmű, hogy a statisztikák minket igazolnak, vagyis a meccs a miénk, a három ponttal együtt- ha ilyen egyszerűen működne a futball világa. De ennél sokkal bonyolultabb, nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy a Juve egy beszari gárdaként fog a pályára lépni. Persze meglehet, hiszen nem könnyű egy telt házas Santiago Bernabéu-ban focizni. Már maga az, hogy a Real Madrid ellen kell játszani egy nagy nyomás, hát még ha a stadion majd felrobban... az a kegyetlenség. Mi abban bízunk, hogy mi szurkolók kitesszük szívünket- lelkünket a csapatért, ők pedig cserébe behúzzák a meccset egy szép játékkal. Ancelotti bízik csapatában, akkor mi miért ne tegyük?


 Mint írtuk a Juventus több, mint valószínű, hogy a 3-5-2-es felállást hozza a meccsre, amit egy 4-3-3-as alakzattal simán orvosolhatunk. Természetesen ha Ancelotti is így gondolja, de nem kizárt a szokásos formáció közbelépése ugye a 4-3-2-1-es alakzat személyében. Kapunkat bizonyára Iker Casillas fogja védeni, örülnék neki. Buffon is örülne, ebben biztos vagyok. Védelmünket valószínűleg Arbeloa a jobb oldalon, Ramos - Varane középen és Marcelo a bal szélen fogják alkotni. Igen, most már meccsre készen állapotban van Varane, így nem kizárt a kezdetése, mi őt preferáljuk. A középpályán újra összejöhet a Modric- Khedira- Illara hármas, előttük pedig ha Bale kezd, akkor a Bale- Di Maria- Ronaldo trió. Csatár szerepben meg Benzema fog tündökölni. Ronaldo úgy véli, hogy komoly segítséget fog jelenteni, de ne bántsa őt senki, ha rúg gólt ha nem, akkor is a csapat egyik legfontosabb tagja. Reméljük azért egy gól benne lesz a lábában.


A Real Madrid első legfontosabb megmérettetése következik eme szezonban, Ancelotti irányítása alatt. Teljesíteni kell, ez az elvárásunk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de mi vagyunk a Real Madrid, kiknek nincsen lehetetlen. Mi hiszünk a győzelemben, hisszük, hogy tudunk olyan jó focit prezentálni, mely elhódítja a győzelmet, a vele járó három pontot és persze a dicsőséget. Ezért hát kedves Drukkerek, ma este 20 órakor kezdjetek el készülődni és hangolódni, mert 20 óra 45 perckor, elkezdődik az Öreg Hölggyel való csata.


Hala Madrid!!!



2013.10.23.- Bajnokok Ligája, 3.forduló, csoportkör.
20.45- Digi Sport 1
Santiago Bernabéu

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Khedira, Isco, Di María, Cristiano Ronaldo; Benzema.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Asamoah, Marchisio, Pirlo, Pogba, Isla; Llorente, Tévez.


A mérkőzést a Digi Sport 1 közvetíti élőben, de mi is beszámolunk a legfontosabb eseményekről a facebook oldalunkon.

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése