2013. április 27.

Mi történt Máricusban?



A márciusi hónapot összegezzük, értékeljük és díjat osztunk.






Öt mérkőzésen lépett pályára a királyi alakulat, ebből egy sorsfordító összecsapás volt. Tizenkettő gólt rúgtunk és mindössze 6 gólt kaptunk a márciusi idők alatt.

A tavasz első havát rögtön egy El Clasico nyitotta a bajnokság mezején, a helyszín Madrid volt, azon belül a Santiago Bernabéu. Majd jött a Manchesteri visszavágó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ahol igen pikáns mérkőzésen harcoltuk ki végül a győzelmet, egyúttal a továbbjutást is.

Real Madrid - Barcelona 2-1

Mint írtuk a tavasz első mérkőzése volt ez a ligában a Barcelona ellen. Nem tartottuk fontosnak a győzelmet, a 3 pont bezsebelése csakis kizárólag presztízs kérdése volt. Tudtuk, hogy nem szabad még így sem a pályára lépni, hogy már szinte a bajnokságot elveszítettük, és rögtön a mérkőzés után jön a Manchester United a visszavágóval, méghozzá Angliában. José okosan keverte a lapokat mert a szombat 16 órakor rendezett mérkőzésen pihentetett is meg nem is. A 16 órás kezdés annak tudható be, hogy minden futballbarát széles-e Földön láthassa azt, hogy hogyan páholja el a Real Madrid a katalánokat egy héten kétszer is. Bizony, ezelőtt a mérkőzés előtt a Spanyol Kupában diadalmaskodtunk Tito Villanova gárdája fölött, aki ugyan ekkoriban még Amerikában töltötte idejét, betegsége miatt.
Az első hazai gól már a 6. minutumban megszületett, méghozzá Karim Benzema révén, aki az újonc, fiatal, mondhatjuk még zöldfülűnek is, Moratától kapott egy igen passzentos labdát. A francia csatár pedig megköszönte, majd behelyezte a játékszert Valdés kapujába.



A mérkőzésen végig passzív játékos prezentált a többszörös aranylabdás Lionel Messi, ám a 18. percben valahogyan mégis sikerült gólt szerezni. A gólt Daniel Alves készítette elő, egy világba menő labdával, a kis argentin pedig nem hibázott, berúgta. Innentől kezdve pedig szabályosan beleolvadt a környezetébe Leo.
Sokáig döntetlenre állt a mérkőzés, nagyon iksz szagú volt a találkozó, azonban Sergio Ramos tett arról, hogy ne legyen döntetlen végkimenetelű a harc. A 82. percben Modric végzett el egy szögletet, a labda Ramos buksiját találta meg, a kapitányhelyettes pedig Varane elől elfejelve befejelte a vendégek hálójába, ezzel megpecsételve a 3 pont sorsát. A mérkőzésről hiányzott tőlünk Iker Casillas és Di Maria, míg Messiék csapatában Xavi eltiltás miatt nem lehetett ott. A mérkőzés folyamán 9 sárga talált gazdára, míg egy piros. A pirosat a mérkőzés után osztotta ki Miguel Pérez játékvezető Valdésnak heves reklamálása miatt. Először sárga lappal jelezte a bíró a Barca kapusának, hogy ideje visszafognia magát, de a vendégek hálóőre továbbra sem nyugodott, pedig Lopez is próbálta elcsitítani. Nem tudta türtőztetni magát, így megkapta az eltiltást jelentő piros lapját. A heves reklamálást egy nem megadott tizenegyes szította, de ez már nem ide tartozik.



Manchester United - Real Madrid 1-2

Ez az a mérkőzés ami sokak emlékezetében sokáig megfog maradni, azonban a vörös ördögök drukkerei gyorsan elfogják felejteni ezt a mérkőzést, vagy nem?
Mondhatjuk, hogy nem, hiszen a mérkőzés után hetekkel is erőlt beszéltek a manchesteri szurkolók, pontosabban neme a mérkőzés élvezhetőségéről, hanem a Real Madrid ellen irányult támadásáról.
A visszavágó 1-1-ről vette kezdetét, így mondhattuk azt is, hogy igen nyitott volt még a párharc. Az első félidő góltalanul telt el, majd a második játékrészben jött Sergio és gólt rúgott, csak annyi volt a bökkenő, hogy kaput tévesztett így ahelyett, hogy előnyt szerzett volna, hátrányba taszította a gárdát, persze akaratlanul. Három gól esett a mérkőzésen, mind a hármat madridi játékos rúgta, na ez a nem semmi.
Sajnos így szintet kellett lépnünk, hogy saját általunk kerültünk hátrányba. De az igazi szintlépés csak Nani kiállítása után következett be, akit kiállított a játékvezető Arbeloa konkrét lerúgása okán. Sokan egyetértettek, sokan nem, annyi viszont tény, hogy nagyon veszély belépő volt. Arról nem is beszélve, hogy jött eggyel nekünk a játékvezető, miután nem adott meg egy büntetőt Rafael kezezése után a tizenhatoson belül. A kiállítást José Mourinho tudta a legjobban kezelni. Sir Alex az United edzője pedig csak nézett ki magából és semmihez nem nyúlt. A portugál tréner pedig, azon nyomban lehozta Arbeloát és felhozta Modricot aki a 66. percben egy igen bomba lövéssel egyenlített ki. Három perccel később már egyel több gólt mutatott az eredménykijelző a nevünk mellett. Higuain adta be középre laposan, Ronaldo pedig, csak úgy, mint az odavágón a visszavágón is betalált, de nem ünnepelt, sőt még bocsánatot is kért a hazaiaktól.
Igen véleményes mérkőzés ez, nagy port kavart, de megérdemelten jutottunk be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol a török bajnok Galatasaray együttese fogadott minket, de ez már a "Mi történt Április" c. cikkünk hatáskörébe tartozik.



Celta Vigo - Real Madrid 1-2

A hétközi BL után visszatértünk a bajnoksághoz, ahol a Celta látott minket otthonukban. Sokáig 0-0 volt az állás, a 61. percben azonban megtört a csend és vezetést szereztünk, a gól a portugál világklasszis Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik. Kettő perccel később egyenlített a Celta Aspas találatával. A 72. minutumban azonban válaszoltunk, szintén Ronaldo révén. A válaszunkra nem jött további reagálás a hazaiaktól, maradt az 1-2 nekünk, ami a 3 pontot jelentette.

Real Madrid - Mallorca 5-2

A két hetes válogatottbeli szünet előtt jött egy újabb bajnoki találkozó, ahol fölényes győzelmet aratott a gárda. A gólgyártást a vendégek kezdték el a 6. percben Nsue góljával. Nem sokkal később azonban jött is a hazai válasz a Pepe passzát kihasználva Gonzalo Higuain góljával. Azonban a vendégek nem adták fel, a 21. percben ismét betaláltak Lopez kapujába. Az 1-2 -es vendég vezetés megmaradt az első félidő további részében is. Majd a félidőben jött Benzema és Özil, Arbeloa és Morata helyére. Hét perccel a 2. játékrész elindítása után Cristiano Rondalo Özil passzából egyenlítette ki az állást. Két perccel később Modric suhintotta meg Auoete kapuját. Majd jött Higuain az 57. percben és eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét. A gólt ismét Özil készítette elő. Az utolsó percekben pedig felkerült az "i" betűre a pont, Karim Benzema góljával, így a végeredmény 5-2 lett. Ezután pedig egy két hetes "pihenő" vette kezdetét, a spanyol bajnokságban.



Real Zaragoza - Real Madrid 1-1

Elérkeztünk a márciusi hónap utolsó mérkőzéséhez, ami egy kétgólos döntetlent hozott, egyet mi egyet a hazaiak lőttek. A bajnokság 29. fordulójában jártunk már ekkor, a vezetést a hazaiak szerezték meg a 6. percben, a gólt Rodri lőtte. Miben vagyunk ezzel a hatodik percekkel, hihetetlen.
Aztán még a 38. percben kiegyenlítettünk Cristiano Ronaldo révén, és innentől kezdve már nincs is miről beszélni.


A márciusi hónapot igen jól teljesítettük, nyertünk a Barcelona ellen, a Manchester ellen és csak egy ikszbe futottunk bele, úgy gondoljuk ennyi belefér. Így tehát a pontszámunk.

8,5 pont.


A hónap legjobb játékosa:
Mi Ronaldonak adjuk ezt a címet, véleményünk szerint ezt nem kell megmagyarázni senkinek.

A hónap legrosszabb játékosa:
A két csatárunk továbbra is téli álmot aludnak, így ők is beférnének ebbe a kategóriába, de most nem emelünk ki senkit. Ti azonban hozzászólásban megtehetitek nyugodt szívvel.

A hónap legszebb gólja:
Egy szó, vagy csak egy név: MODRIC










No ennyi volt a mi történt márciusban című havi összefoglalónk. Sajnos most nem tudtuk kikérni a kedves olvasók véleményét, hiszen sokáig nagy problémákkal küzdött szeretett oldalunk szerkesztői stábja. Most azonban ha valaki nem ért egyet, vagy valaki leírná a hónap legjobb játékosát stb, nyugodtan tegye meg hozzászólásban. Az sem baj, hogy ha nem értetek egyett velünk, lehet vitázni, sőt kell is, természetesen egy határt betartva.
Köszönjük a figyelmet, mivel az áprilisból nem sok van már hátra, hamarosan ismét jövünk a gavi összefoglalóval, csak akkor már a "Mi történt Áprilisban" címmel.

Szerző: Lakatos Miklós


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése