2013. április 28.

Továbbra is veretlenek vagyunk az Atletico ellen



 A madridi derbin Ronaldo nélkül is győzedelmeskedni tudott a habfehér alakulat, ez a győzelem igen nagy motivációt adhat a keddi visszavágóra.




A spanyol bajnokság 33. fordulójában szombaton este fővárosi derbit rendeztek, az Atlético Madrid a Vicente Calderónban fogadta a Real Madridot, amelyből hiányzott a nagy ász, Cristiano Ronaldo sérülés miatt.


Az Atlético kolumbia szupersztárja, Radamel Falcao viszont nem hiányzott, már a negyedik percben határozottan letette a névjegyét, amikor egy hazai szabadrúgás utáni fejest követően kipattant a labda Diego López kapusról, egy másik Diego, az uruguayi Godín visszaemelte a kapu elé, amelyre Falcao érkezett és gólt is szerzett (1-0).

Tíz percnek sem kellett azonban eltelnie, már egyenlített is a Real Madrid! Ángel di María végzett el ballal egy szabadrúgást, amelyet követően a labda a hálóba került. Elsőre úgy tűnt, senki nem ért bele az argentin szélső lövésébe, ám a visszajátszás elárulta, hogy Juanfran testén változtatott irányt a labda, így az ő öngóljaként kell elkönyvelni a találatot. (1-1)



A második Real-gól, amely a meccset is eldöntötte, viszont márt semmiképpen nem vehető el Di Maríától, aki egyébként CR7 távollétében igazi vezérként viselkedett José Mourinho csapatában. A 63. percben ügyesen lépett ki, majd a kapussal szemben állva ballal kilőtte a bal kapufa melletti sarkot. (1-2).


Győzelmével a Real Madrid is hozzátette a magáét a bajnokavatás elnapolásához, mint ahogy a Barcelona is, amely nem tudott győzni Bilbaóban. Így öt fordulóval a vége előtt a katalánoknak 11 pont az előnyük a fővárosiakkal szemben. Az Atlético továbbra is a harmadik.

Kedden azonban újabb megpróbáltatás elé nézünk, nagyon nehéz dolgunk lesz, de nincs lehetetlen. Jön a Dortmund elleni visszavágó.


La Liga, 33. forduló
Atlético Madrid - Real Madrid 1-2 (1-1)
G: Falcao (4.), ill. Juanfran (13. - öngól, Di María 63.)



Forrás: fourfourtwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése