2013. április 27.

Beharangozó: Atletico Madrid - Real Madrid


Derbi Madrileno, legalábbis ezt mondhatnánk ha már május 17-ét írnák. De az még odébb van, a két legfőbb madridi alakulat a bajnokság 33. fordulójában fog egymással találkozni, a helyszín a Vicente Calderón lesz.



Ám bár csúfos vereséget mértek ránk a hétközi Bajnokok Ligája elődöntőjében a német Borussia Dortmund gárda játékosai, nem szabad lehajtott fejjel továbblépni. A szombat esti találkozó egy jó bemelegítés lehet a keddi visszavágóra.

A mérkőzés amolyan "ezüstrangadó" jegyében fog elindulni pontban 20 órakor. A két gárda között minimális a különbség a ponttáblázatra tekintve, ám a "matracosok" immáron 14 esztendeje nyeretlenek a legnagyobb városi riválissal szemben. Most azonban még a legoptimistább "habfehér" drukkerek is eltudnák képzelni a már 1999 óta tartó veretlen széria megszakadását, ugyanis tornyosulnak a problémafelhői a Királyi Gárda fölött.

Az egyik fő probléma, a szerdai csúfos vereség. A csapat 4:1-es vereségbe futott bele, így ha a Bajnokok Ligája győzelem még mindig a tervek között szerepel az idei szezonban, a visszavágóra a legnagyobb és a legjobb teljesítményt kell nyújtani a Santiago Bernabéu-ban, ami azt is jelenti, hogy minimum 3 gólt kell szerezni José alakulatának. Azonban most foglalkozzunk az Atletico Madrid elleni mérkőzéssel.



A keretben nem kapott helyet Ronaldo, aki izom problémával bajlódik, Marcelo aki viszont mégis ott lehet az Atletico ellen és Arbeloa sem, sőt Sergio Ramos sem.

Azonban Simeone keretében újra ott van az eddig sérüléssel bajlódó Thiago és a múlt héten a Sevilla csapat ellen eltiltott Diego Costa, akinek büntetését visszavonta a szövetség. Radamel Falcao azonban 100%-ra vehető, hogy pályára fog lépni ellenünk, akit a "matracosok" legnagyobb veszélyforrásnak állítanak. A kolumbiai futballista a harmadik pozíciót foglalja el a bajnoki góllövőlista táblázatán, előtte Cristiano Ronaldo és Lionel Messi tartózkodik, Falcao 25 bajnoki góllal büszkélkedhet.

Cristiano Ronaldo a "habfehér" alakulat legveszélyesebb játékosa azonban, most nem növelheti góljaink a számát az Atletico ellen, ugyanis sérülése végett kimaradt a keretből. Ritka pillanat, amikor azt kell tudomásul vennünk, hogy a portugál sérüléssel bajlódik, de mielőtt bárki is fejvesztve menekülne és szaladna pánikrohammal a kórházba, eláruljuk hogy csak egy kisebb sérüléssel bajlódik a világsztár, azonban keddre több, mint valószínű, hogy "össze lesz drótozva" a portugál és pályára fog lépni a Dortmund ellen 2-3 gólt rúgva nekik.

az elmúlt három derbin 6 gólt szerzett Cristiano

A gólokért Cristiano hiányában a Benzema és Higuain duó felelhet majd szombat este, de még Morata pályára lépésre is van esély. A gólokért vért izzadva kell majd megdolgozni, hiszen egy igen betonerős védelemmel fogunk találkozni, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Diego Simeone fiai hazai közönség előtt mindössze csak 8 gólt kaptak az ellenféltől, ebben a bajnoki szezonban. Azonban mi 30 gólt számlálunk idegenben, ami azért nem csúnya.

Ha összejönne a győzelem a Vicente Calderónban a hazai csapatnak, akkor a 2. helyért küzdelmes harc fog menni az elkövetkezendő fordulókban, továbbá egy esetleges vereség nem tenne jót lelkileg a csapatnak a Dortmund elleni visszavágóra. Azonban ha tovább folytatnák a győzelmi sorozatunkat és bezsebelnénk a 3 pontot, akkor tulajdonképpen bebiztosítottnak érezhetjük a 2. helyet. Legutóbb mi örülhettünk, akkor azt mondtuk, hogy egy csapat van csak Madridban, hogy továbbra is egy csapat van-e a fővárosban az ma este 20 órakor kiderül, a statisztikák minket helyeznek előrébb, a papírforma pedig... döntse el mindenki maga. Azonban most minden esély megvan rá Falcaoéknak, hogy megtörjék a már 14 esztendeje tartó nyeretlenségi sorozatot ellenünk, amire rá is fognak készülni, keményen fognak játszani, semmit és senkit nem sajnálva.



Annyi biztos, hogy Ronaldo nem lesz a pályán, hogy ha rosszra fordul a helyzet ki lőjön bennünket a bajból, aztán majd kiderül, hogy mire megyünk nélküle a Calderón stadionban. Azt is tudjuk, hogy amikor nincs a pályán Ronaldo gyakran mutatunk ízléstelen, formarontó, étvágyat elvevő játékot, bízzunk benne, hogy most nem kerül erre sor.

Azonban kedden Dortmund elleni meccs, csak okosan srácok. Reménykedjünk a legjobbakban.

HALA MADRID!

Atletico Madrid - Real Madrid /La liga 33. forduló/
2013.04.27.- 20.00
Helyszín: Estadio Vicente Calderón
TV: Sport 2

A mérkőzést a Sport 2 élőben fogja közvetíteni, de nyomon követhetitek facebook oldalunkon a tudósításunkat, továbbá 19.55-kor a kommentator.hu-n is velünk tarthattok az élő közvetítésünkkel.

Szerző: Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése