2013. április 20.

Laza mérkőzéssel, három gólos győzelemmel melegítettünk a Dortmund elleni összecsapásra.

 A laza mérkőzést arra kell érteni, hogy nem adtunk bele 30-35 %-nál többet, ami meg is látszott a mérkőzés képén. Azonban a második helyet a bajnokságban tartjuk és most jöhet a Bajnokok Ligája, ahol majd tényleg tanúbizonyságot kell tenni az erőnkről, a mai mérkőzés jó melegítés volt, még felforgatott kerettel is.
 


Erősen felforgatott összeállításban léptünk pályára a Betis elleni bajnoki mérkőzésen. Ugyan Cristiano Ronaldo nem szerzett gólt, a csapat egyik húzóembere volt, a mai napon a gólokat nagyobb mennyiségben a ballábas zsenink Mesut Özil szállította a habfehér alakulatnak.

José Mourinho a hétközi Bajnokok Ligájára gondolva, Ramosnak és Khediranak szabadnapot adott, így ebből következtetve a Dortmund ellen biztosan a kezdőben lesznek. Továbbá Xabi Alonso sem lehetett a keret tagja, hiszen eltiltását tölti a spanyol középpályás, akinek a helyét Modric vette át, Casemiroval karöltve.

A kezdőben tehát, Diego Lopez, Nacho, Carvalho, Albiol, Marcelo, Modric, Casemiro, Ronaldo, Özil, Callejón és Higuain kapott szerepet. A kispadot, Iker Casillas, Di Maria, Benzema, Kaká, Morata, Pepe és Varane melegítették.


Nagyon kiegyenlített játékot vívtak a felek az első játékrészben, ám bár helyzeteinkből több gólt is rúghattunk volna, de valahogyan a szerencse nem állt az oldalunkra, azoknál a helyzeteknél. A Betis nem ijedt meg a címvédőtől, ahogyan számítani lehetett rá, bátran fociztak. Gyakran kitámadtak és alakítottak ki veszélyes ziccereket Lopez kapuja előtt, viszont gól náluk sem esett.

Az első játékrészben a labdabirtoklás aránya viszonylag egyenlő volt. A játékosokon látszott, hogy nem akarnak ők mindent bele adni, csak pont annyit, amennyi szükséges a győzelemhez. Aztán a 45. minutumban megtört a jég. Történt ugyanis, hogy másodpercekkel az első játékrész lefújása előtt, egy remek támadás végén Mesut Özil révén megszereztük a vezetést. 1-0! Ezzel a találattal némi lépéselőnyre tettünk szert a második félidőre.



A második játékrészben a rögtöni csere végett, és a bekapott gól miatt egyre inkább bátrabban futballozott a sevillai alakulat. Ekkor már a labdabirtoklási arány is feléjük húzott a Bernabéu gyepén, viszont hatástalanok voltak a tizenhatosunknál. Az 57. percben azonban jött a hazai duplázás, ami Benzema nevéhez fűződik. A francia csatár egy igen kitűnő kontra után volt eredményes, ezzel valamelyest bebiztosítva a 3 pont sorsát. 2-0!

Nem sokkal Benzema gólja után a 73. percben a Betis izgalmassá tette a találkozót. A 7. helyen tanyázó alakulat szurkolói akár már láthatták is a fényt az alagút végén. A szépítő találat Molina nevéhez kapcsolódik, aki gólra váltotta a tizenegyest. 2-1!

A kapitányi karszalagot ezúttal Ronaldo viselte
A reménysugár már minden Betis szurkolóban jelen volt, azonban a "habfehér" alakulat szimpatizánsai is elképzelték magukban, az utolsó perces Betis egyenlítést, ami végül is majdnem össze jött.
Az utolsó pillanatokban hajszálnyira voltak a vendégek az egyenlítéstől Ricardo Carvalho szarvashibája után, azonban a kapufa velünk volt, ahogyan Albiol is, aki kapufa után még a gólvonalról menteni tudott.

Aztán máris indítottuk az ellentámadást, "na most megmutatjuk, hogy hogyan kell gólt rúgni akcióból" jeligével, ami már tényleg hab volt a tortán, vagy inkább Özil?
Az egész mérkőzésen ténfergő Callejón kapásból lőtte tovább Ronaldo beívelését, a gólvonalon ácsorgó Özil pedig könnyed mozdulattal kotorta a kapuba a játékszert, ezzel 3-1-re alakítva az eredményt, egyben a végeredményt.


Bár nem rúgott gólt, a csapat húzóembere volt.
Tulajdonképpen lazán tartottuk otthon a 3 pontot, és tartjuk a 14 hónapja tartó veretlenségünket a Bernabéu gyepén. Viszont, nem lehet felhőtlen az örömünk, ugyanis előbb Marcelo, aztán Modric, végül Benzema szedett össze egy sérülést.

A brazil bal szélsőről már tudjuk, hogy izomsérülést szenvedett így újabb kihagyásokra kénytelen Marcelo. Előreláthatólag néhány hétig lesz bevethetetlen, ami jelenthet 3,4,5,6 hetet is. Reméljük, minél hamarabb felépül "viccmester". Így viszont, Coentrao-nak bérelt helye van a védelem bal szélén.


Most az lenne a legtutibb megoldás, hogy egészen a következő szezon idénykezdő barátságos mérkőzéséig pihenjen, épüljön fel Marcelo és nyerje vissza régi formáját, ugyanis a szőke ficsúrt nem lesz könnyű kitúrni, mert felkötötte azt a bizonyos gatyát.

Viszont a horvát és francia nemzetiségű játékosaink egy- egy kisebb sérülést szereztek be.

Animo Marcelo!
Nem írnánk többet a mérkőzésről, hiszen langyosan játszottunk, a legminimálisabbat beleadva. Annyit viszont megjegyeznénk, hogy nem rossz teljesítmény az, amit mutatott a ma debütáló Casemiro. Akár idővel a kezdőbe is belehetne építeni, természetesen van még hova fejlődni, pláne erőnlétben.

Szumma Szummarum, a három pont zsebben a győzelemmel együtt, a sérüléseket reméljük fiaink kiheverik szerdáig, ugyanis akkor utazunk Németország földjére, hogy leszámoljunk a Dortmunddal. Ott már 100% felett kell taposni a gázpedált, hiszen a jelszó: előre a tizedikért.

Folytatás tehát szerdán a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Dortmund ellen idegenben. Addig is tartsatok továbbra is velünk.


Jegyzőkönyv:

Real Madrid-Betis 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Özil (45., 90.), Benzema (57.) ill. Jorge Molina (73. - büntetőből)
Sárga lapok: Nacho (72.), Higuain (78.), Ronaldo (81.) és Canas (55.)


HALA MADRID!



Szerző: Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése