2013. április 24.

Előre a tizedikért!



Míg a Barcelona a Bayern Münchent kapta ellenfélnek -akiktől bőségesen kikaptak- a Bajnokok Ligája elődöntőjében, addig mi, madridiak a Dortmund csapatát. Érdekesség, hogy két spanyol és két német csapat került a legjobb négy közé.
 



Létfontosságú összecsapásról beszélünk, hisz a D csoport tagjaként kétszer is összecsaptunk e nagyszerű csapattal, és mit ad a sors, az elődöntőben is megkaptuk a németeket. Az első csoportmérkőzésre 2012. október 24-én, egy szerdai napon került sor, amikor 2:1-re kikaptunk. A gólokat Robert Lewandowski a 36. percben, Marcel Schmelzer a 64. percben, illetve aranylabdás zsenink, Cristiano Ronaldo a 38. percben szerezte. A visszavágó mérkőzést 2012. november 6-án tartották, amikor egy drámai összecsapáson a mérkőzés utolsó perceiben kiharcoltuk a döntetlent, 2:2-re sikerült korrigálnunk a meccs állását. A gólokat Pepe a 34.percben, Özil a 89.percben (akinek köszönhetjük a döntetlent), Marco Reus a 28.percben rúgta, és nagy szerencsétlenségnek köszönhetően Arbeloa szerzett öngólt a 45. percben. A csoportból végül első helyezettként a Dortmund jutott tovább 14 ponttal, a Real pedig második helyezettként 11 ponttal.



A történelem megismétli önmagát. Erre az a bizonyíték, hogy a Bajnokok Ligája 1997/1998-as szezonjában is találkozott az elődöntőben a két csapat. Az első mérkőzést a Madrid nyerte 2:0-ra, a második mérkőzés pedig gól nélküli döntetlennel ért véget. Értelem szerűen a Galaktikusok jutottak a döntőbe, ellenfelük a torinóiak voltak, a Juventus csapata. Az összecsapást 1998. május 20-án tartották az Amszterdam Arénában, ahol a királyi gárda győzedelmeskedett egyetlen góllal, Predrag Mijatovíc találatával, amit a 67. percben szerzett. Ennek a sikernek köszönhetjük a Real Madrid történetének hetedik Bajnokok Ligája győzelmét.

A Borussia Dortmundnak eddig egyszer sikerült megvernie a Real Madridot, háromszor játszottak döntetlent, és kétszer tudott győzedelmeskedni a királyi gárda.

Sok fog múlni rajta
A németeknek éppoly nagyszerű játékosaik vannak, mint nekünk, ezért sem lesz könnyű dolguk a fiúknak. Gondolhatunk például Mario Götze-re, Robert Lewandowski-ra, vagy Marco Reus-ra, akik mindhárman a csatár posztot töltik be a csapatban.

Ismerős arccal is találkozhatnak majd kedvenceink, Nuri Sahin személyében, akit 2014-ig adtak kölcsönbe egykori csapatának.


Előre a tizedikért!

!Hala Madrid!

A mérkőzést a DIGIsport 1 közvetíti 20:45 órai kezdéssel!


Szerkesztő: Fekete Erika 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése