2013. október 1.

Második felvonás a Bajnokok Ligájában


Az elmúlt mérkőzéseken nem alakultak fényesen a dolgok a Real Madrid számára, hiszen a csapat csalódást keltő játékkal rukkolt elő a Villarreal, az Elche és az Atletco elleni mérkőzéseken is. A Bajnokok Ligájában kiváló eredménnyel kezdett Ancelotti alakulata, de a Galatasaray elleni első félidőben látottakkal sem lehetnek elégedettek a játékosok.


Van mit javítani a Blankók játékán, hiszen szemmel láthatóan gyengébben teljesít a csapat, mint azt a nyári átalakítások után várni lehetett. Az új edző irányítása alatt megváltozott a játékrendszer, emiatt több játékos is kellemetlenül érzi magát új szerepkörében. A gyengébb teljesítménynek köszönhetően a Ligában 7 forduló után már 5 pont a lemaradás a Barcelona és az Atletico mögött.


Az erőtlen játéknak többé nincs helye a Habfehérek játékában, ezért Ancelotti a Koppenhága elleni mérkőzésen több változtatással is előáll, egyrészt a rotáció miatt, másrészt figyelmeztetésként a gyengén szereplő játékosok felé. Ahogy már néhány hete tudjuk, az olasz szakember Lópezt nevezte ki elsőszámú hálóőrré, Casillas „csak” a BL-ben és jó esetben a Kupában juthat majd játéklehetőséghez. A szerda esti mérkőzésen így újra Iker áll a kapuban, előtte várhatóan a Carvajal – Ramos – Pepe – Coentrao négyes fogja a védelmi feladatokat ellátni. Modric hónapok óta kiváló teljesítményt nyújt, így az ő helye biztosnak látszik, mellette a nyári szerzemény Illarra tűnik fel, aki sérülése után szép teljesítménnyel rukkolt elő és kiváló statisztikát is mutat a játéka. A középpályáról indulva a Ronaldo – Isco – Bale trió fogja vezetni a támadásokat, elöl pedig végre a saját nevelés, Morata kap lehetőséget.

Az „impotens” és a zavaros játék miatt a Bernabeu közönsége is egyre türelmetlenebb, ezt mi sem mutatja jobban, mint Benzema esete, akit az elmúlt években mindig jobban preferáltak, mint Higuaínt, de teljesítménye sosem volt az argentinéhoz mérhető. A gall csatár láthatóan szenved, a válogatottban már több mint 1 éve nem talált be tétmérkőzésen, a hazai mérkőzésre kilátogató szurkolók pedig nem hajlandóak tovább várni, Moratát követelik a kezdőbe. A fiatal titán végre megkapja a lehetőséget Ancelottitól, aki akár a hétvégi mérkőzés embere is lehetett volna a pályán eltöltött 15 perc alatt, ha ollózós lövése a gólvonalon túlra juttatja a labdát.


A szurkolóknak egyértelműen tetszik az idei keret összeállítása a sok spanyol és saját nevelésű játékos miatt, így Carvajal, Isco és Illarra is akár hosszú időre bebiztosíthatja helyét a kezdőcsapatban.
Gareth Bale haza debütálása nem sikerült a legjobban, ezt javíthatott volna  a szerda esti találkozón egy szép teljesítménnyel és akár egy góllal is, de az előszezon megbosszulja magát, ismét kiújult a bal combjában a fájdalom, így kihagyni kényszerül a mérkőzést. Isco helye megkérdőjelezhetetlen, úgy, ahogy CR7-é. A portugál világklasszis az új szezonban is brutális statisztikát mutat: 8 mérkőzésen 9 gól és 3 gólpassz. Remélhetőleg a Koppenhága ellen sem adja alább egy mesterhármasnál, ráadásul ez lesz a 100. európai kupamérkőzése. Ismét a keret teljes körű tagja Marcelo és Varane is, akik jó esetben csereként pályára léphetnek a találkozón.


Essen néhány szó az ellenfélről is. A koppenhágai óriásnak ez lesz az első BL mérkőzése a Bernabeuban és bár rettenetesen kezdték a szezont odahaza, az európai nyitányon megtréfálták a Juventust (1-1). Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón külön kitért erre, nem szabad lebecsülni a „kis”csapatot, főleg ahogy tették azt korábban az Elche ellen.


A koppenhágaiak edzője Stale Solbakken neve kevésbé lehet ismerős, de így is „egy csoda”, hogy holnap a Santiago Bernabeuba látogat, hiszen korában, még 2001. március 13-án a jelenlegi csapata játékosaként egy edzés közben megállt a szíve, a csapatorvosnak pedig nem sikerült újraélesztenie a játékost, beállt az agyhalál. A kórházba menet szerencsére a mentősöknek sikerült beindítani Solbakken szívét, aki ezután vissza is vonult a labdarúgástól. Később 2006 és 2011 között irányított a Koppenhágát, majd egy rövid német (Köln) és angol (Wolverhampton) kitérő után újra „hazatalált”. A norvég mester terve nem más, mint kihasználni a Madrid gyengélkedését és a szurkolók türelmetlenségét és így lopni pontot a spanyol óríástól.


A mérkőzés játékvezetője sem a legismertebb bírók közül való, a 33 éves szlovén Matej Jug dirigálja majd a találkozót. A fiatal bírónak ez lesz az első alkalom, hogy a Real Madridnak fújja a sípot.

Ancelotti 21 fős kerete:
Kapusok: Casillas, Diego López, Jesús.
Védők: Varane, Pepe, Ramos, Coentrão, Marcelo, Carvajal, Arbeloa, Nacho.
Középpályások: Khedira, Casemiro, Modric, Di María, Isco, Illarra.
Támadók: Ronaldo, Benzema, Morata, Jesé.

A várható kezdőcsapat:
Casillas
Carvajal – Ramos – Pepe – Coentrao
Illarra – Modric
Di Maria – Isco – Ronaldo
Morata

Helyszín: Estadio Santiago Bernabeu
Időpont: 2013.10.02. 20:45
Játékvezető: Matej Jug (szlovén)

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti (20:40)

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése