2013. október 2.

Könnyed győzelem a Köbenhavn ellen



Ancelotti a Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Khedira, Modric, Illarra, Di Maria, CR7 és Benzema kezdő összeállítást küldte pályára a Köbenhavn csapata ellen a Bajnokok Ligája 2. csoportmérkőzésén.

A Habfehérben játszó haza csapat kezdhette a mérkőzést. A lelátók megtelve szurkolókkal, jó hangulatban indult a meccs. A találkozó első perceiben hatalmas madridi labdabirtoklási fölény volt tapasztalható, a vendégek csak másodpercekig juthattak szóhoz.


Rögtön az elején, a 6. percben Marcelo egy baloldalról szépen előreívelt labdája Benzemát találta meg, de a francia támadó sikeresen melléfejelte a ziccert. A hazaiak rendesen bekezdtek a mérkőzés elején, szépen járatták a labdát, jó volt a csapatösszhang. A 9. percben Di Maria indult meg a jobb oldalon, a 16-oson belül azonban lökték, de a büntető sajnos elmaradt. Néhány perccel később Khedira veszélyeztetett a 16-os előteréből megindított lövéssel, de az a kapu fölé szállt.


A mérkőzés első találatára a 21. percig kellett várni, mikor is Marcelo tökéletes beadását Ronaldo (ki más) bólintotta a koppenhágaiak kapujába, megszerezve ezzel a hazaiak vezetését. Néhány pillanattal később egy Di Maria – Benzema összjátékot követően az argentin eresztett meg egy löketet, de az a kapu mellett suhant el. Egy perccel később Modricot buktatta védője gólhelyzetben, de a szlovén bíró nem ítélte meg a jogos 11-est, így ismét Di María veszélyeztetett a kipattanó labdát eltalálva. A 28. minutumban megszületett a hazaiak első valamirevaló helyzete, Braaten lövésének köszönhetően.


A 30. percben a mérkőzésen szépen mozgó Marcelo játszott össze Ronaldoval, aki a 16-os sarkából megeresztett lövéssel próbálta növelni a hazaiak előnyét, sikertelenül. Néhány perccel később ismét Marcelo előreívelt labdája jelentette a veszélyt a vendégek kapujára, Di Maria csúsztatta a felívelt lasztit, de az csak centikkel ment mellé.
Ezután egy rövid szünet következett, Pepe Braatennel találkozott össze, aminek eredményeként a portugál védőnek felszakadt a szemöldöke, Ramos azonnal elindult melegíteni. Az első félidő biztos madridi vezetéssel, de csak egyetlen gólocskával zárult.


A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a hazaiak birtokoltál többet a labdát és próbálták meg kidolgozni a helyzeteket, sikertelenül. A vendégek oldaláról indultak meg a cserék a 63 percben, Solbakken frissíteni próbálta a játékot, de ekkor még nem tudhatta, hogy hiába. A merét követően Modricot buktatták a 16-os előterében, a szabadrúgást Ronaldo éppen a keresztléc fölé helyzete, nem úgy mint 2 perccel későbbi fejesét, ami egy Benzema – Di Maria összjáték után az argentin parádés beadásából született meg.


A gól után Ancelotti is friss embert küldött a pályára, Isco váltotta Modricot. A 71. percben Di Maria szépen indult meg a középpályáról, majd egy szépen helyezett lövéssel eredményes tudott lenni, ezzel már hárommal vezetett a Real Madrid.


A 74. percben Morata váltotta Khedirát, aki újfent csak egy kevés játékidőt kapott az olasz szakvezetőtől. A spanyol csatár első helyzetéig, a 80. percig kellett várni, mikor is jobb oldalról megindulva tűzte kapura lövését, de a vendégek kapuja könnyedén védett.
Ezután Ancelotti kihasználta harmadik cserelehetőségét is, Jesé érkezett Benzema helyett. A lelátóról hallatszó tapsorkán nem a francia teljesítményének, hanem a fiatal spanyol pályára lépésének szólt.

A bíró 3 perc hosszabbítást rendelt el, de ezzel még koránt sem volt vége a találkozónak. Di Maria - Morata harca után - egy a 16-os vonalán eladott labdát szépen helyezve megszerezte önmaga 2., csapata 4. találatát, ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét.


Hogy Casillas se legyen boldogtalan, a mérkőzés utolsó pillanataiban kétszer is ziccert kellett hárítania a spanyol hálóőrnek, akinek amúgy szinte az egész meccs alatt semmi komolyabb dolga nem akadt. A kapus lélekjelenlétét a társak pacsival, a szurkolók pedig tapsviharral jutalmazták.

A mérkőzés végeredménye: Real Madrid 4 – 0 Köbenhavn. A gólokat Ronaldo (21., 65.), illetve Di Maria 71., 91.) szerezték. A mérkőzés embere egyértelműen az argentin szélső lett, aki 2 gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett az este folyamán. A képzeletbeli dobogó második és harmadik helyére Ronaldo és Marcelo állhattak fel, hiszen hármuk egész meccsen való agilis támadójátéka jelentette a különbséget a két csapat között.

A B-csoport másik mérkőzésén a Juventus 2-2-es döntetlent játszott a Galatasaray ellen, így a Real Madrid magabiztosan vezet 6 ponttal, őket követi a Juventus 2 ponttal.


Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése