2013. július 21.

Amiről még nem beszéltünk...- 1.rész


Vitray Tamás műsorának a nevével élve, így a szezon végeztével, két ember fog az olvasóknak arról beszélni, amiről nem beszéltünk, részletesebben, szubjektívebben, a nem régiben elkészített évértékelőnkben. A klaviatúra mögött, Lakatos Miklós és Laskodi Ádám.



Most felcsendül biztosan a kérdés, hogy mégis kik ezek? Nos. Lakatos Miklós a Szurkolói Oldal egyik, Laskodi Ádám, pedig a másik alapító tagja. Míg az előbbi úriember, nagy részben a blogot működteti, addig az utóbbi fiatalember a Facebook oldalunk működéséért felel. Most, így az idény végén ők ketten fogják értékelni az elmúlt szezont, kérdésekre válaszolva.

Jó szórakozást!



1. Mi a véleményetek a Szuper Kupa elhódításával kapcsolatosan?

Ádám: Először is köszöntöm a Real Madrid C.F.- Szurkolói oldal olvasóit. Amikor megnyertük az első kupát azt gondoltam hogy ez lesz a Mourinho féle Real Madrid legjobb szezonja. Legyőztük a legnagyobb riválist a Barcelona csapatát, ki állíthatna majd meg minket a jövőben? Aztán mint ez később kiderűlt nem így történt sajnos. Elég sokan megállítottak a "kicsik" közül is.

L.Miki: Üdvözlöm a kedves rajongókat, olvasókat! Régóta álmodoztunk e trófea megnyeréséről, tavaly sikerült, méghozzá a Barcelona ellen. Hatalmas öröm uralkodott el rajtam és még néhány emberen is, aki Madridista ugyebár. Viszont, üröm az örömben, hogy csak ennyire voltunk képesek..., hisz ezt megnyertük, aztán már be is értük ennyivel. Reméljük, ez nem fog még egyszer megismétlődni.

2. A trófea megnyerése után, hittétek volna, hogy ilyen ramaty szezont fogunk futni?

Ádám: Nagyon nem. Mint ahogy az előbb azt elmondtam azt gondoltam hogy nem igazán akad majd ellenfelünk. Ha mégis akkor azt ha nehezen is de átvészeljük majd. Csalódnom kellett.

L.Miki: Nem! De véleményem szerint, senki sem hitte volna, hogy itt fogunk megállni, egy szuper kupa fogja jelenteni az idény végét. Vicc, s egyben elszomorító is.

3. Valóban halálcsoportnak lehetett nevezni a Bajnokok Ligájában, azt a kvartettet, amibe sorsoltak minket?

Ádám: Első látásra igen, halálcsoport volt a megfelelő megnevezés. A holland bajnok, az angol dúsgazdad bajnok, és a fiatalokra épitő német bajnok került mellénk. Bevallom, féltem is egy kicsit hogy mi lesz. 

L.Miki: Ahogyan Ádám is mondta, első látásra az volt. Viszont mégsem. Hiszen azt tudtuk, hogy lehet, akármilyen holland bajnok az Ajax, ha nemzetközi szinten egyenlő a nullával. Ez tavaly, tavaly előtt és még előtte is így volt. A City pedig, az elmúlt idényben is a csoportkörökből zúgott ki, ahogyan most is. Tudni lehetett, hogy a BvB lesz a legnagyobb ellenfél, és ez a tény be is bizonyosodott.

4. Véleményetek szerint a bajnokság során miért játszottunk a kisebb csapatok ellen rendre gyengébben, mint a nagyobb kvalitással bíró meccseken? Mondjuk a Barcelona ellen?

Ádám: Szerintem a kis csapatok valahogy nem hozták lázba Ramosékat. Az elöző szezonban földbe döngöltük őket. Gyerekjáték volt az akkori bajnok csapatnak a kisebb ellenfelek megalázása. Mourinho sem vette olyan komolyan őket, azt gondolhatta a kicsiknek esélye sincs a az óriás bajnok Real Madrid ellen. A Barcelonát Mourinho mindennél fontosabbnak tartotta. Ellenük kötelező volt jól játszani. Ha valaki legyőzi a Barcelonát az óriási dicsőség, Mourinho tudta hogy akkor ő is fog ám kapni eleget abból a dicsőségből...

L.Miki: Ezt csak José s a játékosok tudnák, valójában pontosan megválaszolni. Ugyanis ők futkároztak 90 percig, ők voltak tisztában José kéréseivel. Viszont, hogy érdemleges választ is adjak, elmondásom szerint, azért, mert egyszerűen már megtört valami a csapatban. Mindenki tojt mindenre, leszámítva a Barcelona elleni meccseket. Habár, azokon a meccseken, rendre nem mi játszottunk olyan hej de fölényesen, hanem a katalánok rosszul, oly annyira is, hogy mi még tartalékosan is elvertük őket. Míg mi ellenük, ők addig a kis csapatok ellen tudtak diadalmaskodni, ezért lettek bajnokok.

5. A Bajnokok Ligája csoportköre után, örültetek annak, hogy a következő ellenfél a Manchester United lett?

Ádám: Én kifejezetten igen. Nagyon rég találkozott már ez a két csapat egymással. Már ideje volt ennek a párharcnak. Csak azt sajnáltam hogy pont ebben a szezonban kaptuk meg őket amikor nem volt minden rendben a csapatnál. Jobban örültem volha ha abban a szezonban kapjuk meg a Manchestert amikor megnyertük a bajnokságot.

L.Miki: Természetesen! Végre egy igazi rangadó a BL-ben, már csak a bökkenő az volt, hogy kimondottan pocsékul játszottunk ellenük. Viszont tudni lehetett, hogy mi jutunk tovább, hiszen nem volt annyi ebben az ördögi klubban, hogy tovább menjen.

6. Mit szóltatok ahhoz, hogy José már decemberben kijelentette, miszerint a Real Madrid feladja a bajnokságot és másra fog összpontosítani?

Ádám: Ebből nekem az jött le hogy nem a csapat hanem Mourinho adja fel elsősorban. A csapat többször is felállt már nagyobb pont hátrányokból. Talán ha Mourinho nem futamodik meg olyan hamar akkor a játékosok is elhitték volna hogy még visszalehet hozni mindent.

L.Miki: Ha leírnám, hogy mi uralkodott bennem, amikor kijelentette, hogy mi van, akkor azt hiszem, hogy szögre kellene akasztanom a klaviatúrámat és abba hagyni a cikkszerkesztést. Így nem írom, csak annyit: Fölöttébb ideges és csalódott voltam.

7. Mit éreztetek Iker Casillas lesérülésénél?

Ádám: Ezt éreztem elsőnek: Nem lehet igaz! Szegény embert még az ág is húzza. Gödörben lévő csapatot még a sérülés is hátráltatja.

L.Miki: Hasonlót, mint amikor a nagy mester bejelentette a szezon felénél, hogy a bajnokság elúszott, csak pepitában. Kedvenc játékosom, mind kapusként, mind emberileg, egy igazi példakép. Általa szerettem meg a Királyi Gárdát is. Ugyanakkor López hatalmas formában van és félek, hogy ki fogja őt szorítani a kapuból, ugyanakkor ha nem fog fejlődni Iker, akkor jogosan.

8. Hogyan éltétek meg a Barcelona ellen vívott Spanyol Kupa viadalait?

Ádám: Hú, hát kemény volt azért. Ugye a Spanyol kupát vagy a Real Madrid vagy a Barcelona nyeri, ezt hitte mindenki. Amelyik a döntőbe bejut az meg is nyeri. Miután szoros csata után legyőztük őket és a döntőbe mentünk nagyon boldog voltam. Tudtam hogy legalább a Spanyol kupa a miénk lesz ebben az évben. Hát ez se így történt, ma már tudjuk miért.

L.Miki: Hatalmas meccsek voltak, miken folyamatosan mentek a rivalizálások, viszont a katalánoknak hiába volt/ van egy Messiük, nekünk ott volt Varane és szopórollerre tette a négyszerest... meg még sok mindenki mást is. Tovább jutottunk SAJNOS, hisz még mindig büszkébben viselném, a Barca elleni kiesést, mint a döntőben elszenvedett vereséget a matracosok ellen...


Első részünk végéhez értünk, napokon belül következik a második is, hiszen még nem ért véget értékeléseink során a szezon. Folytatást következik tehát, hamarosan!

Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldal 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése