2013. április 3.

Jönnek a Törökök...

 Április 3.-án folytatódik Európa legrangosabb kupasorozata, a királyi gárdának, ugyanis a Galatasaray csapata került a Real Madrid ellenfelévé a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolásakor.


  
A negyeddöntőbe jutásért a Manchester United együttesét kellett legyőznie a királyi gárdának. Nem volt könnyű dolguk, hisz az angol bajnokságot 15 ponttal a Manchester City előtt vezető csapatról beszélünk. Hírhedt játékosaikkal, történelmet író edzőjükkel mégsem voltak elég jók a mieinkkel szemben. Az első találkozáskor 1-1 lett a mérkőzés végeredménye, Danny Welbeck szerzett gólt a 20. percben, majd rá 10 percre, a 30.-ban Cristiano Ronaldo vette be David De Gea kapuját. Babonás szurkolók szerint valószínűleg azért nem nyert csapatunk, mert a mérkőzésre február 13.-án került sor, e szerencsétlen számú napon. A visszavágón, az Old Traffordon viszont sikerült nyernünk, habár Sergio Ramos csúnya megmozdulása öngólhoz vezetett, de ez így sem volt elég ahhoz, hogy a vörös ördögök nyerjenek, Nani piros lapot gyűjtött be, Arbeloával szemben szabálytalankodott az 56. percben, a sérült Arbeloa helyére pedig Luka Modric állt be, aki 7 perc játék után bomba gólt rúgott, majd ez után – ki más – Cristiano Ronaldo rúgta be a mindent eldöntő gólt a 69. percben, így került a Real Madrid a legjobb nyolc közé.  

Cristiano- kontra Didier
De térjünk a lényegre, szerda este ismét nagy meccs vár együttesünkre, a török listavezető csapattal néznek farkasszemet játékosaink. Papírforma szerint a Real Madrid az esélyesebb, de nem illik lebecsülni az ellenfeleket. A Galata kerete a januári átigazolási szezonban gazdagodott Wesley Sneijder-rel, aki az olasz Internazionale csapatából érkezett, és egykori Real Mardid játékos, és Didier Drogba-val, akit az angol Chelsea együttesétől kaparintottak meg a törökök. Érdekesség lehet, hogy Didier Drogba góljával vitte végső győzelemhez a 11-es párbajban a Chelsea csapatát a 2011/2012-es Bajnokok Ligája döntőjében - ami az egyetlen Bl győzelem a klub történetében. Egy másik egykori Real Madrid játékossal is találkozhatnak majd a blankók Hamit Altintop személyében, akit a Real a Bayern München csapatától vett meg. A török nemzetiségű középpályás mindössze egy szezonban szolgálta csapatunkat, a 2011/2012-ben. Visszanézve az idei Bl mérkőzéseket, a Real győzelme biztosabb lehet, hisz a mi csapatunk nyolc mérkőzésen 18 gólt szerzett, míg ellenfelünk csak 11-et. A királyi gárda mindössze csak egyszer kapott ki, Dortmundban 2-1-re tudott győzedelmeskedni a német együttes, míg a Galatasaray kétszer is kikapott, a Manchester United és a Braga ellen. 


Sok fog múlni a portugál játékán

Mourinho számára is fontos lesz a találkozó, hisz egykori „tanítványaival”, az imént említett Wesley Sneijder-rel és Didier Drogba-val találkozhat. Mourinho 2008-2010-ig volt az Inter edzője, ez alatt az idő alatt Sneijder az ő keze alatt állt. A másik játékos Drogba, akit a Chelsea csapatában vezényelt 2004-2007-ig.

De arról sem feledkezhetünk meg, hogy a hétvégén egy igen hatástalan játékot demonstráltunk a Zaragoza ellen, így csak egy pontot vihettünk haza. Azt kijelenthetjük, hogy a szombaton bemutatott játékkal, nem lehet hangolódni egy ilyen prioritású mérkőzésre, mint amilyen a Galatasaray elleni összecsapás lesz. Azt viszont tudjuk és példát is tudunk említeni, hogy amikor kell és szükséges nagyon oda tudjuk tenni magunkat, reméljük, hogy nem beszari módon futunk majd ki a pályára szerdán, hanem támadó felfogásban, hiszen otthon a saját közönségünk előtt kell bebiztosítani a továbbjutást. 


Bízzunk csapatunkban, szurkoljunk, hogy meglegyen a tizedik!

Várható kezdőcsapat, a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldal szerint:
Diego Lopez; Sergio Ramos, Varane- Pepe, Coentrao, Khedira, Alonso, Özil, Di Maria, Ronaldo és Benzema.



!Hala Madrid!  



Szerző: Fekete Erika

1 megjegyzés: