2015. április 4.

Újra a pályán, érkezik a Granada


Két hét telt már el az óta, hogy a spanyol csapatok utoljára összemérték erejüket a Ligában. A válogatott mérkőzések szünete után most ismét pályára lépnek, hogy megkezdjék az utolsó etapot a spanyol pontvadászatban. Ennek megfelelően a Real Madrid hazai pályán fogadja a Granada együttesét a bajnokság 29. fordulójának keretében.



Ancelotti és fiai két hét elteltével lépnek pályára ismét a bajnokságban, méghozzá egy igen szokatlan időpontban, Húsvét vasárnap déli 12 órakor. A Habfehérek ellenfele az andalúz kis csapat, a Granada lesz, ami most kapóra is jön, hiszen a játékosoknak újra fel kell vennie a fonalat, ami a válogatott szüneteket követően néha elég nehézkesre sikerül és egy jóval gyengébb ellenfél elleni mérkőzés pont ideális a visszazökkenésre.

A két együttes az előző bajnoki idényben rögtön a második fordulóban, 2013. augusztus 26-án találkozott egymással, ahol a Granada 1-0-ás vereséget szenvedett Ancelotti fiaitól Benzema találatának köszönhetően. A visszavágóra 2014. január 25-én került sor a Bernabéuban, ahol a Blankók Benzema és Ronaldo góljaival 2-0-ra verték ellenfelüket. Az idei kiírásban, első ízben 2014. november 1-én találkozott a két csapat, amikor is a Királyiak négyet hintettek az andalúzoknak. A találkozón Ronaldo és Benzema is betalált, James pedig kétszer zörgette meg a Granada hálóját.


Az előző, március végi forduló egyik alakulatnak sem hozta meg a sikert, a Habfehérek 2-1-es vereséget szenvedtek a Barcelona otthonában, míg a Granada hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent az Eibar ellen. Abel Resino együttese az előző idényt a 15. helyen zárta, de jelenleg a kiesést jelentő 19. pozícióban tanyáznak. A Madridiak számára sem rózsás a helyzet, jelenleg a 2. helyet foglalják el a tabellán, 4 pontra lemaradva az ősi rivális katalánoktól. A Királyiak részéről Pepe és Bale játéka kérdéses, mindkét játékosnak izomproblémái vannak, azonban jó hír, hogy két hónappal sérülését követően James Rodríguez ismét bevethető állapotban van és minden bizonnyal játszani is fog. Az is jó ómen, hogy Karim Benzema a legutóbbi három egymás elleni találkozó mindegyikén betalált, és Ronaldo-nak is jól szokott menni a válogatott szünetek után.



Ancelotti 19 fős kerete a Granada ellen:
Kapusok: Casillas, Navas, Pacheco
Védők: Varane, Ramos, Coentrao, Marcelo, Arbeloa, Nacho
Középpályások: Kroos, James, Bale, Lucas Silva, Modric, Illaramendi
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Chicharito, Jesé.

Helyszín: Santiago Bernabéu
Időpont: 2015.04.05. – 12:00
Játékvezető: Jesús Gil Manzano

A Kezdőcsapat, HIVATALOS:
Casillas (c); Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James; Bale, Benzema & Cristiano

A mérkőzést a Sport 1 (11:45) élőben közvetíti.

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése