2015. április 5.

Ba*meg ez 9:1 lett...


Mennyi? Jól olvastad, 9:1! A Real Madrid karóra tűzte a Granada fejét, megalázta, feldarabolta, lemosta a pályáról és ott szégyenítette meg a vendég alakulatot, ahol csak akarta... szegények még a saját kapujukra is veszélyesek voltak. Fekete napként fognak emlékezni erre az időpontra, ellenben velünk, veletek, a fiúkkal, Ronaldo-val és velem, mert a szülinapomra fejedelmi meccsel kedveskedtek nekem. Értékelőnk következik.


Két hétnyi szünet és válogatottbeli meccsek után újra, a spanyol pontvadászaton belül kellett helytállnia csapatunknak. Fontos mérkőzésnek volt beállítva ez az összecsapás, ugyanis egy esetleges győzelem nagy löketet adhat, a továbbiakra nézve. Pláne most, hogy az elkövetkezendő idő a szezon legfontosabb része, most kell talpra állni és a legjobb formánkat prezentálni. Nos, teljes örömmel konstatálhatom, hogy megfeleltünk a kitűzött céloknak és innentől kezdve csak is kizárólag felfelé vezethet az utunk. Embertelen játékot játszottunk az első gól megszerzése után, amit láttunk... csak mészárlásnak titulálnánk. Huszonöt percig egy igen unalmas és lagymatag meccs volt az egész, kínzás volt nézni. A kiesés elől menekülő Granada, ugyanis csak 25 percig bírta tartani magát, onnantól kezdve pedig szétestek, mint a kínai játék. A kínai játékokat pedig nem lehet újra, ugyanúgy összerakni, így az első gólunkat követte a második, majd a harmadik, aztán a negyedik egészen a kilencedik gólunkig. Fergeteges meccs volt, így a szünet után, ugyanis egyrészt már ki voltunk éhezve egy madridi meccsre, másrészt pedig egy ilyen gólzáporos összecsapásra... harmadrészt pedig a szerencsére, ma ugyanis szinte minden összejött. Ronaldo bekapcsolta a vadállat üzemmódot, a csapat pedig önfeledten, magabiztosan játszott végig a meccsen, leszámítva az elejét. Igaz, hogy az ellenfél "csak" egy Granada volt, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nyertünk és nem is akárhogyan. Azért ez a kilencegy hatalmas motiváló erőnek kell lennie és ha ez nem, akkor semmi sem az. Innentől remélhetőleg gyilkosként fogunk ki menni a pályára és soha rosszabb meccset nem kívánunk.

Huu... bameg!
Real Madrid - Granada 9:1

A mérkőzés pont délben kezdődött el, így ebéd közben figyelhettem az eseményeket, a laptop  pedig köpésközelségbe téve, ha esetleg ki kell írnom a gólszerzőket. Nos, ez egy idő után már úgy nézett ki, hogy amikor gólt lőttünk írtam ki rögtön az adott gólszerzőt és az eredményt... majd visszaültem az asztalhoz enni... egy kanálnyi leves után máris szaladhattam az asztalhoz közel levő székhez és írhattam ki újból az adott gólszerzőt és eredményt... majd ez megismétlődött vagy háromszor. Már- már elegem volt, hogy ,,jóvagytok már elég lesz belőletek, a jóból is megárt a sok" - hangoztattam. Szegény vendégeket már sajnáltam, mit éltek át... és még azt mondta a kommentátor, hogy ezt a napot, sokáig fogják még ők is emlegetni. Hát pont, hogy nem fogják sokáig emlegetni, hiszen ki az aki egy ekkora megaláztatást hirdet és mesél el a rokonoknak... vagy később az unokáknak. Pont, hogy el akarják felejteni minél hamarabb ezt az incidenst, ami azért valljuk be, hogy nem lesz egyszerű feladat. Ahogyan az sem lesz egyszerű feladat, amire éppen most vállalkoztam... vagyis összefoglalni tíz gólt és értékelni 90 percet... ráadásul születésnaposként. De tömören fogom ezt végrehajtani, ugyanis be vagyok táblázva és nem érek rá vacakolni.

BBC PIPA!!!
Szóval 25 percig nem sok minden történt, a csapatok kóstolgatták egymást és a Granadában még égett a tűz és a bizonyítási vágy, ami Bale gólja után gyorsan köddé is veszett. Harminc előtt 5 perccel a walesi megszerezte a vezetést, amit azt hittem, hogy kihagy... viszont akkor felrobbantam volna a dühtől. A vadló két méterről - talán még annyi sem volt- eltette a lasztit a kapuba. Öt perccel később Ronaldo már a második találatunkat szerezte, és itt már el is dőlt az egész, mert láthattuk, ahogyan a Granada szét esik, mi pedig egyértelműen föléjük növünk. James szolgáltatta a gólpasszt Ronaldonak, amire szintén büszkék vagyunk, mert egy szenzációs bokamozdulattal perdítette tovább a "vadállatnak", aki ezután vérszemet kapott, a szó minden értelmében. Tíz minutumot sem kellett várnunk, ugyanis a 36. percben Ronaldo megszerezte a második gólját is, a csapatnak pedig a harmadikat. Ronaldo beindult és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy két perccel később már a mesterhármasának örülhetett és vele együtt mi is. Közben azért remélem számoltátok a percdifferenciákat a góljai között. Ha jól számolom és nem tévedek, 8 perc alatt szerzett három gólt... NYOLC perc alatt... még azért adok egy kis időt az esemény feldolgozására... NYOOOLC perc!
Ami egy hatalmas nagy eredmény a portugáltól, ugyanis két perccel megelőzte saját magát, igaz David Villa-tól még háromra le van maradva, de a kutyát sem érdekli. NYOLC PERC!!!
És így mentünk félidőre, hogy 4-0-át írhattunk fel a papírra. A BBC-ből két páciens már betalált, így a második 45 percre a kitűzött cél módosult (legalábbis nálam), ami úgy nézett ki, hogy: ,,Benzemának gólt kell szereznie, hogy a BBC pipa legyen, Ronaldo lőjön még vagy kettőt és akkor puszi lesz mindenkinek".

Mennyi? Öt!!! MENNYI?
A második játékrész 6 percében jött is a kis kakas és meglőtte a csapat ötödik gólját, magának pedig az elsőt. Gondolom tudjátok, hogy ki a kis kakas... (Benzema).
Valahogy a meccs ezen időszakában mondtam azt, hogy álljatok már le, hát ez már kínzás... alig, hogy visszaültem jóízűen fogyasztani az elém tálalt ebédet, máris jött a "vadállat" és szerzett még egyet... ,,na jó, most már tényleg fejezd be, mert így nem lehet enni" mondogattam a fekete síkdoboznak.
De mintha süket fülnek beszéltem volna, még vissza sem tudtam ülni az asztalhoz, máris szaladhattam oda megint a laptophoz, hogy kiírjam a legfrissebb eredményt és a gólszerzőt... ami ugye Benzema volt, másodjára az 56. percben.
Nem sokkal a gól után azt hittem, hogy álmodozok, merthogy Ancelotti a 60' percben elhasználta az összes cserelehetőségét... wtf?? Mi vaaan? Azért ez sem egy megszokott dolog, sőt elég bizarrá vált az idők során. No de, jól tette, legalább a többiek is kivehették a részüket a mészárlásból.
Pici nyugi után jött egy szépségtapasz gól a vendégek részéről, amit azért lehetett volna védeni, hadd jegyezzem meg. De kit érdekel? Legalább nem pucéron távoznak. Hét perccel a meccs vége előtt pedig már nyócegyet mutatott az eredménykijelző... sajnos Ronaldo elől perdítette be a kapuba a lasztit az egyik vendég védő, hogy nyalja meg a sót, inkább adta volna oda a portugálnak...
Én már elfáradtam ebben a sok gólban, Ronaldo meg annyira erőlködött, mint Kati amikor a szüléshez készülődött.

Ronaldo 36, Messi 32
De akarásnak nyögés a vége, hát Ronaldo nem nyögött, inkább gólt szerzött (azért írtam "ö"-vel, mert így rímel) méghozzá a 89. percben, ezzel megszerezve élete első mesterötösét. Hallod, ELSŐ mesterötösét. Micsoda forma, irány az 50 gól megdöntése. A végtelenbe és tovább.
A bíró 1 percet hosszabbított, jogosan, mert elég volt a vérfürdőből...
Végeredmény: Real Madrid - Granada kilencegy

Értékelő

Új madridista  köszönési forma a mai napon: Feltámadt a Madrid... valóban feltámadt!
Makulátlan mérkőzésen vagyunk túl, jó sok góllal a hátunk mögött, aminek elsősorban a "vadállat" örülhet, reméljük, hogy magára talált a srác és csak ontani fogja magából a gólokat. 14 gól kell még tőle 9 mérkőzés alatt... nem lehetetlen, sőt, higgyétek el nekem, hogy eléri az ötvenet. A nyakamat teszem rá...
Az eredménytől függetlenül a Granada háza táját, nem érheti sok zokszó, ugyanis 25 percig tartották magukat egy Real Madrid ellen, akik a "This is Sparta" mottóval készültek fel a meccsre... főleg Ronaldo. A pali nagyon odabas*ott nekik, senki sem tudta az útját állni, akár 9 gólt is lőhetett volna. És azt vettem észre, hogy fejlődött a futótechnikája is, sokkal ruganyosabb és kevésbé szegi hátra a fejét az indulásnál, jobban betapad a rajtoknál. A kezét sem lóbálja, mint egy óvodás, és nagyon jól kontrollálja a testét, rá talált a testének a centrumára. Nekünk, néptáncosoknak az egyenes tartásért a centrumot kellett megtalálnunk, és azt kiegyenesítenünk és úgy megemelni a tartásunkat... és gyönyörű testűek vagyunk emiatt... nem magamat fényezem, na jó egy kicsit.

A hat- trick= mesterhármas... remélem mindenki érti most már.
Azt vettem észre ezen az "edzőmeccsen", hogy Bale játéka nem szabott fel. Mondjuk az elején lemajmoztam... azért, mert ugyanúgy ugrott fel a pályára bejövetelkor, mint ahogyan Ronaldo szokott... De amúgy jól játszott, szépek voltak a beindulásai is, és ami a legfőbb, hogy jól ismerte fel a helyzetet, a gólját meg tökéletesen kivitelezte, a biztosra ment, ezért hát besétált a kapuba a labdával... a vérnyomásom meg az egekbe szökött és kiabáltam. ,,HOVA mész? Miért sétálsz, LŐDD már rá!!!". Ugyanakkor van még hova fejlődnie a teljesítmény terén, ettől jóval többre lenne hivatott!
Benzema két gólt is szerzett, nagyon együtt volt a csapattal és érezte az iramot, nem érheti panasz a ház elejét.
Modric nálam az a figura, akinél ha a labda van... hát felér egy orgazmussal. Imádom a srác labdakezelését, azokat a meglátásokat, passzokat... komolyan agyabeteg. A legjobb!
Ha van Modric, Kroos tündököl, kinyílik és olyan megoldásai lesznek tőle, amire csak büszkék lehetünk... ez a két fiú kölcsönösen kiegészíti egymást és uralják a középpályát.

Amúgy most esik le, hogy azt ígértem rövidre fogom az értékelőt... hát ezt valahogy az írás közben elfelejtettem, szóval zárom is a mókatáram.



Summázva a mérkőzést elmondhatjuk, hogy oké, nyertünk sok- sok góllal és fölénnyel, ettől függetlenül nem szabad elszállnunk magunktól, mert "csak" egy Granada volt az ellenfél. Ugyanakkor jó ómen lehet ez a jövőre nézve, a Real Madrid feltámadt (valóban feltámadt) és bízom benne, hogy nem csak erre az egy napra, hanem a feltámadást az egész szezon további részére sikerül fenntartani és kigyilkolni az összes vadat. Most mi lettünk a vadászok, félhetnek a fennmaradt vadak, mert olyan bunda becsináltat kapnak, hogy összeszalad a nyál a számban. Bízom egy jó folytatásban, Ancelotti amúgy is ilyentájt szokta a csapatot feltüzelni valamivel, Ronaldo már is "vadállat" üzemmódban és hát, remélhetőleg az egész csapat fenevadként fog küzdeni. Nincs sok már hátra, bele kell adni apait- anyait. Én meg külön köszönetet mondok a születésnapi ajándékért! Remélem azért, hogy a kicsi Messi nem lett mérges és dühös... kíváncsi vagyok az esti válaszára... csak nehogy tízet lőjön.

Következik a Rayo Vallecano szerdán, addig is a lányoknak holnapra sok locsolót, a fiúknak pedig sok hímes-tojást (ne pénzért locsolkodjatok, nem az lényege ennek az ünnepnek), ugyanis a hímes-tojásoknak párzási szerepük van, aki bővebben kíváncsi a részletekre keressen fel, tanulok folklorisztikát, nagyon is jól tudom a dolgot.



Tartsatok továbbra is velünk, az RMCFszo- val! Hala Madrid!

Feltámadt Krisztus... Valóban feltámadt!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése