2015. április 11.

Az Eibar is letudva



Ancelotti Real Madridja sorozatban harmadik bajnoki győzelmét aratta mindössze 6 nap leforgása alatt, amely mérkőzéseken összességében 14-1-es gólaránnyal zárták, a mostani áldozat pedig a baszk kiscsapat, az Eibar volt. A válogatott szünet után sikerült felpörgetni a csapatot, amire szükség is volt, hiszen kedden már a Bajnokok Ligájában kell helyt állni a Királyiaknak.


Carlo Ancelotti a Keylor Navas, Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Illara, Isco, Jesé, Chicharito, Ronaldo felállásban küldte pályára csapatát, míg Gaizka Garitano a Irureta, Lillo, Anibarro, Navas, Dídac, Dani García, Borja, Capa, Saúl Berjón, Javi Lara, Manu del Moral kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.
A Real Madrid cserejátékosai: Casillas, Carvajal, Pepe, Nacho, Lucas Silva, Munoz, Benzema.
Az Eibar cserejátékosai: Jaime Jimenez, Ekiza, Arrubarrena, Lekic, Boateng, Piovaccari, Minero.


A találkozót a habfehér szerelésben játszó Real Madrid kezdhette meg. A 3. percben Isco indult meg az ellenfél kapujának irányába, több védőt maga mögött hagyott, majd tüzelt, de a lövés megpattant egy vendégjátékoson, így szöglet következett. A mérkőzés első perceiben folyamatosan a Királyiaknál volt a játékszer, Chicharito pedig rendkívül motiváltan futballozott. A 17. minutumban Arbeloa ívelte be a labdát a jobb szélről, amelyre Ronaldo mozdult rá egy ollózós mozdulattal, sajnos sikertelenül, a kipattanó labdát pedig Illarra bombázta a kapufa mellé. Egy perccel később Ronaldo indított meg egy lövést, de labdája egy Eibar játékosról pattant szögletre. Modric sarokrúgását Ramos fejelte kapufára, majd Iscónak is csak a kapufát sikerült eltalálnia, végül pedig Chicharito fejezte be az akciót, de a partjelző lest intett. A 21. minutumban szabadrúgással jöhettek Anceloti fiai, a labda mögé természetesen Ronaldo állt. A portugál labdája a sorfalon túljutva a levegőben változtatott irányt, így Irureta kapust jól megtréfálta a csavarodó labda és a játékszer a vendégek hálójában kötött ki. Ez volt Ronaldo 38. bajnoki találata, valamint hosszú idő után szabadrúgásgólja is.


A 23. percben Chicharito ment el a jobb szélen, Ronaldo középen várta a labdát, amelyet meg is kapott, ám a portugál közelről elpuskázta a kínálkozó lehetőséget. A 30. minutumban újra a mexikói volt akcióban, jobbról húzódva befelé a tizenhatos vonaláról tüzelt a rövidre, de Irureta magabiztosan gyűjtötte be a labdát. Egy perccel később Chicharito munkája meghozta a gyümölcsét, a jobb szélről Arbeloa adta be a játékszert, amelyet a kis mexikói a hosszú sarokba bólintott, megszerezve ezzel a Habfehérek második találatát.


A 39. percben az igen aktívan és szépen futballozó Marcelo is elvállalt egy lövést, a tizenhatos előteréből tüzelt jobbal, de kapus simán begyűjtötte. A 41. minutumban Dídac kapott sárgát, bár nem az elkövetett szabálytalanságáért, hanem az utána következő reklamálásért. Egy perccel később Ronaldo kapott jó labdát Marcelotól, majd a portugál a tizenhatos vonaláról ellőtte a labdát, de Irureta bravúrral szögletre tolta azt. Alejandro José Hernández játékvezető nem ítélt meg hosszabbítást az első félidő végére, így a 45 perc letelte után az öltözőbe vonultak a csapatok. A Bernabeúban remek hangulat uralkodott, Ancelotti fiai pedig nagy kedvvel és óriási labdabirtoklási fölénnyel játszottak.


A második játékrész vendég cserével indult, Arruabarrena váltotta Saúl Berjónt. A 48. percben Modric bombázott, de egyenesen Iruretába. Néhány pillanattal később a frissen beállt Arruabarrena taposta meg Illarrát, sárga lap lett a jutalma. A 60. percben Modric hagyta el a pályát, a téli igazolás Lucas Silva érkezett a helyére. A találkozó irama a második félidőre erőteljesen mérséklődött, olyannyira, hogy a hazaiak lehetőséget adtak néhány vendég támadás kidolgozására is. A 64. percben Ancelotti kettős cserét hajtott végre, Ramos és Marcelo hagyták el a játékteret, helyükre Pepe és Nacho érkeztek. Nem sokkal ez után Garitano mester is cserélt, Manu del Moral helyét Piovaccari vehette át. A 66. minutumban Raúl Navas lövését kellett Keylor Navasnak hárítania, majd néhány pillanattal később már Ronaldo labdáját kellett Irureta kapusnak megszelídítenie. A 77. percben Dani García is levonult, helyette Boateng kapott némi játékidőt. Pár perccel később a frissen beáll Boateng be is sárgult, Ronaldót buktatta. A szabadrúgást ez úttal is a portugál végezte el, azonban lövése fölé szállt. A 83. percben Jesé indult meg egy eladott labdával, majd a remek szólója végén bevágta a Királyiak harmadik találatát is.


A 87. percben Nacho is megkapta a maga sárga lapját, Dídaccal szemben volt szabálytalan. A játékvezető a rendes játékidő letelte után plusz három perc ráadást ítélt meg a találkozó végén, majd a hosszabbítás letelte után lefújta a mérkőzést. Ancelotti alakulata a szerdai és a múlt vasárnapi bajnokik után ezt a találkozót is simán hozta le. A Madridiak a második félidőben visszafogták magukat, tartalékoltak, hiszen néhány nap múlva, kedd este már az Atlético Madrid ellen kell idegenben pályára lépniük a Vicente Calderón stadionban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keretében. Hala Madrid!

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése