2013. február 1.

Lionel Messi- kontra Cristiano Ronaldo



Már a cím is elárulja, hogy miről fog szólni a cikk. Bizony a világ legjobbjának beállított két futballistájáról, Leoról és Cr7-ről. Azonban, most csakis kizárólag objektíven vizsgáljuk meg a dolgokat, semmi részre hajlás, csakis a tényekkel fogunk foglalkozni! Először a számokkal és a statisztikákkal ismertetjük meg a kedves olvasókat, aztán elemzünk majd összegzünk.




Lionel Messi - Cristiano Ronaldo


A VILÁG LEGNAGYOBB LABDARÚGÓI

De ki a legjobb?


Leo Vs. CR7

GÓLOK

2012/2013
(eddig)

Lionel Messi

Minden verseny (kivéve válogatott): 33 mérkőzés- 12 gólpassz- 44 gól

La Liga: 21 mérkőzés- 8 gólpassz- 33 gól

Bajnokok Ligája: 6 mérkőzés- 3 gólpassz- 5 gól

Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb)3 mérkőzés- 0 gólpassz- 4 gól


Cristiano Ronaldo

Minden verseny (kivéve válogatott): 33 mérkőzés- 6 gólpassz- 33 gól

La Liga: 20 mérkőzés - 4 gólpassz- 21 gól

Bajnokok Ligája: 6 mérkőzés- 1 gólpassz- 6 gól

Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb): 7 mérkőzés- 1 gólpassz- 6 gól




2011/2012

Lionel Messi


Minden verseny (kivéve válogatott): 59 mérkőzés28 gólpassz73 gól

La Liga: 37 mérkőzés15 gólpassz- 50 gól

Bajnokok Ligája: 10 mérkőzés5 gólpassz14 gól

Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb)12 mérkőzés8 gólpassz - 9 gól


Cristiano Ronaldo

Minden verseny (kivéve válogatott): 54 mérkőzés15 gólpassz60 gól

La Liga: 38 mérkőzés - 12 gólpassz46 gól

Bajnokok Ligája: 9 mérkőzés3 gólpassz10 gól

Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb)mérkőzés0 gólpassz4 gól


2010/2011


Lionel Messi








Minden verseny (kivéve válogatott): 55 mérkőzés24 gólpassz- 53 gól



La Liga: 33 mérkőzés- 18 gólpassz- 31 gól


Bajnokok Ligája: 13 mérkőzés- 3 gólpassz12 gól



Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb): 9 mérkőzés- 3 gólpassz - 10 gól 






Cristiano Ronaldo




Minden verseny (kivéve válogatott): 54 mérkőzés13 gólpassz- 53 gól

La Liga: 34 mérkőzés - 10 gólpassz40 gól

Bajnokok Ligája: 12 mérkőzés- 2 gólpassz- 6 gól

Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb): 8 mérkőzés- 1 gólpassz- 7 gól

2009/2010



Lionel Messi

Minden verseny (kivéve válogatott): 53 mérkőzés- 11 gólpassz- 47 gól

La Liga: 35 mérkőzés10 gólpassz- 34 gól

Bajnokok Ligája: 11 mérkőzés- 0 gólpassz- 8 gól


Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb): 7 mérkőzés- 1 gólpassz - 5 gól





Cristiano Ronaldo

Minden verseny (kivéve válogatott): 35 mérkőzés- 7 gólpassz- 33 gól

La Liga: 29 mérkőzés - 7 gólpassz- 26 gól

Bajnokok Ligája: 6 mérkőzés- 0 gólpassz- 7 gól


Más kupasorozat (CDR, Szuper kupa stb): 0 mérkőzés0 gólpassz- 0 gól





KUPÁK, DÍJAK



Lionel Messi



2009/2010:

  • Aranylabda
  • Európai Arany cipő
  • La Liga
  • UEFA Szuperkupa
  • Spanyol Szuperkupa
  • Klub világbajnoki kupa

2010/2011:
  • Aranylabda
  • La Liga
  • Bajnokok Ligája
  • Spanyol Szuperkupa

2011/2012:
  • Aranylabda
  • Európai Arany cipő
  • UEFA Szuperkupa
  • Spanyol Szuperkupa
  • Copa del Rey
  • Klub világbajnoki kupa

2012/2013 (eddig):
  • Aranylabda


Cristiano Ronaldo

2009/2010: -

2010/2011:

  • Európai Arany cipő
  • Copa del Rey



2011/2012:

  • La Liga


2012/2013:

  • Spanyol Szuperkupa

Most hogy a számokat, a kupákat és az egyéb statisztikákat végig futottuk jöjjön a cikk legérdekesebb része, az elemzés. Most ki fog derülni, hogy melyikük a jobb!






ELEMZÉS



Gólszerzés

Lionel Messi

Mintha Messi csak arra törekedne, hogy minden létező rekordot megdöntsön, szó mi szó, ebben nagyon jó a kis argentin. Az előző szezonban a Barca csapatának a vezető gólszerzője lett, 24 évesen, ezzel megdöntve Gerrard Müller 39 éves rekordját. Tavaly 73 gólt szerzett, ha az összes sorozatot tekintjük (leszámítva a válogatottat), ami megdöbbentő eredmény. 
A világ egyik leghatékonyabb és legnagyobb focistája. Csak úgy emlékeztetőül, 24 esztendős a fiú.

10/10

Cristiano Ronaldo

Figyelemre méltó, ahogyan játszik Ronaldo és ahogyan tudja tartani a lépést Messivel szemben. A kesztyűt felvette, nem túlzás ha azt mondjuk, a világ egyik legjobbja. A tavalyi idényben nagy harcot vívott a Ligában, a gólkirályi címért. Míg a portugál fenegyerek 46 találatot jegyzett a ligában, addig a Barcelona szíve 50 gólnál állt meg, ezzel legyőzve CR7-et. Ám azonban, Ronaldo megnyerte a bajnokságot.

10/10

Fejelés

Lionel Messi

Az egyik olyan szempont, vagy tulajdonság, amiben nem nagyom remekel a bolha. Ebben leginkább a magassága játszik közre, így nem is csoda, hogy a futball e terén nem nagyon jeleskedik.
Ám a 2009-es Manchester United ellen vívott Bl- döntőben az ő fejes gólja tette fel a pontot az "i" betűre.

7/10


Cristiano Ronaldo

Rendkívüli eleganciával és technikával rendelkezik a futball ezen terén a portugál világklasszis. Nem egy gólt szerzett már úgy, hogy a labda a fejét érintve jutott az ellenfél kapujába.
Az tény, hogy Cristiano Ronaldo sokkal magasabb, mint Messi, így ennek fényében fejben is sokkal hatsásosabb, mint legfőbb riválisa.


9/10


Szabadrúgás

Lionel Messi

Messi kreativitása a szabadrúgásoknál sem tűnik el. Képes az agyában felmérni a területet, a távolságot, a labda irányát, aztán kegyetlenül behelyezi a lasztit a kapuba.
Talán hiányzik belőle az az erő, amit C.Ronaldo képvisel a szabadrúgásoknál, de talán épp azért ennyire ügyes, mert a finomkodás jellemzi a szabadrúgások terén.


9/10


Cristiano Ronaldo 

Ronaldo ötvözi az erőt és a képességet, hihetetlen nagy technikával és erővel szokta elvégezni a szabadrúgásokat. Ezért is rettegnek tőle, amikor ő áll a labda mögött, amolyan bika állásban.
Ugyanakkor ennek a hatalomnak, sok hátránya is van. Labdáinak többsége vagy a sorfalban, vagy a kaputól 10-15 méterre kötnek ki.

9/10


Büntetők

Lionel Messi

Nem nagy tizenegyes specialista Leo, az tuti- biztos. A tavalyi szezonban rúgott 73 góljából, csak 14 származik tizenegyesből.
Emlékezzünk csak vissza a 2012-es Bajnokok Ligája elődöntőjére, amikor a Barcelona tizenegyeshez jutott a Chelsea ellen. És mivel igen kiélezett meccs volt, az a tizenegyes eldöntötte volna a Barcelona sorsát, tulajdonképpen a döntőbe jutottak volna, de Messi kihagyta a sorsdöntő büntetőt.
Csak úgy, mint a szabadrúgásoknál, hiányzik belőle az a spiritusz, ami Ronaldoban meg van.

7/10


Cristiano Ronaldo

Ronaldo viszont ebben megállíthatatlan. Ha ő oda áll, 99 százalék, hogy a labda a hálóban fog kikötni. Nagyon ritka pillanat, amikor 11 méterről nem talál be a kapuba. Utoljára 2009-ben történt meg, hogy kihagyott egy büntetőt.
Azonban mégsem, hiszen az elmúlt idényben, a Bayern München elleni elődöntő utolsó mérkőzésén, hibázott ami ahhoz vezetett, hogy helyettünk a németek jutottak tovább.


9/10


Ügyesség & technika

Lionel Messi

Messiben minden megtalálható, ami szükséges ahhoz, hogy a világ legjobbja legyen. Technika, gyorsaság, egyensúly, intelligencia mind- mind felfedezhető a Barca 10-esében. Kis termete ellenére is, a leggyorsabb focisták közé sorolják a nagy futball szakértő urak.
Azonban mégsem tartozik Leo a leggyorsabb sprinterek közé, hiszen létezik nála gyorsabb futballista is, de olyan hatást kelt a labdakezelésével ami azt tanúsítja, hogy nagyon gyors. Ragad a lábához a laszti, 3-4 védővel szemben is megtudja tartani a játékszert, aztán már a kapu előtt is van. Roppant veszélyes játékos.


10/10

Cristiano Ronaldo

Ronaldo egy igazi bűvész. Rengeteg olyan trükköt tart a markában, amit ha megcsinál, az ember csak ámul és bámul. Roppant könnyedséggel veri át a védők tömkelegét, tulajdonképpen hülyít mindenkit. Mintha csak egyedül lenne a pályán bábukkal körülvéve, saját magát nem zavartatva cselez ki mindenkit, aki az útjába kerül.
Bár Ronaldo technikáját, képességét nem lehet megkérdőjelezni, de néha már túlzásba viszi eme tudását. A cseleit valamikor túldíszíti és belefullad, vagy egynél többször lép a cselnél, vagy túlságosan megakarja tréfálni a védőt és belevezeti az ellenfélbe, ami sokszor roppant idegesítő egyrészt, másrészt meg haszontalan. Egy középutat kellene találnia a cselmesternek, és akkor kaphatna 10 pontot is.


9/10


Testalkat

Lionel Messi
Messi nem tartozik a legmagasabb focisták közé. Ám azonban mégis az egyik fegyvere a mérete, ami ugye nem számít. Sokkal inkább lényegesebb, hogy hogyan élünk az adottságainkkal, amit a Teremtő ránk szabott. Azt meg kell hagyni, hogy Leo nagyon ismeri magát és a saját határát, tudja hogy mi megy neki és mi nem, miben erős és miben gyengébb, ezért is a legjobb.
Tökéletesen alkalmazkodik saját magához, és azt hozza ki magából, amit kilehet, semmivel kevesebbet vagy többet. De van ennek hátránya is. Nagyobb védők ellen viszont, sokszor tehetetlen és eltűnik a pályáról, úgy véljük, ez a szempont felülmúlja a fentebb írottakat, ez bizony csak 7 pont.


7/10

Cristiano Ronaldo

Fizikailag Cristiano közel tökéletes, megannyi leány, nő álmodozik olyan férfiról, mint amilyen ő. Kiemelkedik a magasságban, gyorsaságban, erőnlétben és robbanékonyságában egyaránt. Ezeket pluszban saját magának fejlesztette ki olyan szintre, ami egyszerűen kis túlzással embertelen. Képes egy kontratámadásnál a saját kapujától egészen az ellenfél kapujáig folyamatosan futni, 8 másodperc alatt, majd amikor hozzá kerül a labda a támadást be is fejezi, nem uralkodik el rajta a fáradtság. Egyáltalán ismeri azt a szót, hogy fáradtság?

10/10


Csapatjáték

Lionel Messi

Leo nem csak termeli a gólokat, hanem még ki is szolgálja a társait is. Egy igazi csapat játékos, egy igazi katalán játékkal, hiszen még a gólvonalnál is inkább lepasszolják a társnak a labdát, mondván, inkább rúgj te, én már rúgtam egyet. És ez csak úgy általában igaz, de Messiről ezt főnként el lehet mondani. Rengeteg gólpasszt kiosztott már a csapattársak közt és ezt vissza is kapja "jó tett helyében jót várj" címszóval. Nem egy meccsen lépett már pályára úgy Messi, hogy csakis őt játszották meg a társak. Ez egy amolyan "kompromisszum" ő közte, a csapat és a társak között, ezért is ilyen sikeres.
Már negyedjére nyerte meg az aranylabdát a kis Messi, de szinte mindig elmondja, hogy ezt Xavinak és Iniestának adja, hiszen ők érdemlik meg igazán.


9/10

Cristiano Ronaldo

Ezzel szemben Ronaldo, sokszor a rá nehezedő nyomás miatt, amit a szurkolók és a média helyez rá, felvesz egy görcsös játékot. Kiteszi a lelkét a pályára, küzd, akar, gürcöl, de görcsösen, ami ahhoz vezet, hogy mindent csak magának akar, és egy jobb helyzetben lévő csapattársnak még véletlenül sem passzolja le a labdát, hanem inkább megpróbálja ő megoldani a helyzetet, egyes egyedül.
Ennek ellenére, amikor olyan kedvében van és kiegyensúlyozottan játszik, jó párszor adott már gólpasszt a társaknak, de jóval kevesebbet, mint legfőbb riválisa.


7/10


Játék elegancia

Lionel Messi

Mit jelent a játék elegancia? Nos, ha focizik valaki, akkor számolnia kell a következményekkel. Egyszerűen, ha megrúgnak és elesel, állj fel és folytasd!
Ennek tükrében ritka kivételes az olyan pillanat, amikor ha Messit a földre kényszerítik, akkor ő rögtön szalad a bíróhoz reklamálni. Általában amikor ilyen szituációba kerül feláll a talajról és folytaja a játékot.
No azért, ez nem teljesen igaz. Vegyük mondjuk, amikor egy bírói ítélet után az argentin a szurkolókba rúgta a labdát, majdnem közvetlen közelről. A következményekkel pedig nem foglalkozott, hogy kit talál el, aztán ha egy kisgyermek lesz ennek az áldozata?
Messi nagyon sportszerű játékos, de vannak időszakok, amikor neki is elborul az agya.


9/10

Cristiano Ronaldo

Ronaldo azonban rengeteg kritikát kap ezekért a viselkedésekért. Gyakran vádolják azzal, hogy alkatához képest, túl könnyedén kerül a földre, ezzel szabadrúgást vagy sárgát reklamálva a saját csapatának a javára.
Ez még igaz is lenne, ha még mindig a Manchester United csapatához tartozna. De mivel 2009-ben a real Madridhoz igazolt, valakinek/ valakiknek hála megtanult viselkedni a pályán, de az is lehet, hogy saját magától tanulta meg. Mára már egy igazi példakép lett sok- sok kisfiú, nagyfiú számára. Úgy gondolom az hogy napjainkban hogyan viselkedik, felülmúlja azt a tényt, ahogyan viselkedett még korábban.


7/10


Összegzés, eredmény hirdetés

Lionel Messi

A végleges eredmények megmutatják mindenki számára, hogy mennyire szoros és kiélezett párharcot vívnak ők napjainkban. Igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy láthatjuk őket focizni. De sajnos a mai generáció már csak őket látja, a régebbi nagyokat, sajnos már nem, de ez így van rendjén.
Messi szinte minden rekordot amit lehetett eddig, megdöntött. Négyszeres aranylabdás, rekord számú góllövő 24 évesen, a fellegekben érezheti magát, egy igazi futball géniusz sokak szemében.

Egy igazi példakép az egész világ számára, egy nagyszerű futballista.

68/80

Cristiano Ronaldo

A verseny győztese két ponttal Cristiano Ronaldo lett. Semmi részrehajlás nem vezérelt minket, objektíven vizsgáltuk a szempontokat. Azonban Ronaldo is tarthatna ott, ahol Messi. Ha a média és a futballt divatként imádok egyesülete nem értékelné túl Messit, mint amilyen, akkor bizony Ronaldo is büszkélkedhetne 2-3 aranylabdával. Technikailag szinte minden téren jobb Messitől, de sajnos a stílusa és egyénisége miatt, Messi közelébe sem érhet. 
Ezt a győzelmet ne vegyük el tőle, jogosan jár neki, ha nem hiszed el, olvasd el még egyszer vagy akár kétszer. Nekem nem kell négy aranylabda, vagy 73 lőtt gól egy idényben, hogy tudjam melyik játékos a jobb és melyik érdemelné meg leginkább a bátorítást, szurkolást. Ronaldo lehetne még jobb is, ha nem lenne minden meccsen az a nyomás a vállán, mint amit ráhelyez a világ.

70/80

Ez volt tehát a Leo vs. Cr7 objektíven.

Bár Cristiano jött ki győztesként, ez nem azt jelenti, hogy Messi sikerei, képességei el vannak törölve. Nem! Csak egyszerűen eltörpülnek Ronaldo mellett. Az lehet, hogy négyszeres aranylabdás, meg ilyen- olyan rekordokat állított fel, valahogy mégis Cristiano azaz ember, aki a kettejük közül, a magasabb szintet képviseli.

Köszönjük a megtisztelő figyelmeteket, várjuk hozzászólásaitokat a cikk alatt, hiszen nektek is lehet véleményezni, sőt kötelezően ajánlott!


Forrás: messivsronaldo.net - rmcf-szurkoloioldal.blogspot.com

7 megjegyzés:

  1. nagyjabol igy a realis az ertekeles,bar kicsivel nalam tobb pontal gyozott Ronaldo (8-al) ,de mivel MADRIDISTA vagyok,talan elfogultabban is ertekeltem!! :)

    VálaszTörlés
  2. Testalkat 10/7 haha :D
    Ügyesség,technika 10/10 10/9 haha :D
    Gólszerzés 10/10 10/10 hol van súlyozva hogy Messi többet lőtt?(Ha már a fejelés súlyozva lett egy 10/7 10/9 ami amúgy jogos)

    Szponzorálta ezt az egészet : Real Fan.....

    VálaszTörlés
  3. Barcás ként erre azt kell,hogy mondjam egy két kijelentés amit olvashatunk kicsit tényleg Barcelona ellenes.Elismerem a jobbat,ha pl reál nyer egy olyan meccsen ahol szép focit és a küzdést lehet látni el ismerem.ha egyik jobb az jobb.Én az értékelésben arra számítottam,hogy döntetlen lesz.Mind a 2 jó de csak akkor lehet egyikük győztes ha egy szezonba végig tud remekelni.mindketten nagy tehetségek!

    VálaszTörlés
  4. Tegnapi után aranylabdát neki :D Habcsók nektek :)

    VálaszTörlés
  5. REAL DRUKKERKÉNT LENNE EGY APRÓCSKA ÉSZREVÉTELEM, AKÁR TETSZIK MADRIDISTA TÁRSAIMNAK, AKÁR NEM. HA MESSI EREDMÉNYESEBB SZABADRÚGÁSOKNÁL, ÉS UGYAN NEM OLYAN ERŐVEL LÖVI MINT RONALDO, DE PONT EZÉRT LEHET EREDMÉNYES, EZZEL ELLENTÉTBEN CR MESSZE NEM OLYAN EREDMÉNYES, VISZONT ERŐVEL BOMBÁZZA A SORFALBA, VAGY A NÉZŐTÉRRE A LABDÁT, AKKOR, HOGY LEHET, HOGY 10/9 MINDKÉT JÁTÉKOS ÁTLAGA??? AMI A TESTALKATOT ILLETI EGYÉRTELMŰ, HOGY RONALDO MÁS KATEGÓRIA, ENNEK ELLENÉRE HA MÁR BETETTÉTEK EZT A KATEGÓRIÁT AKKOR SZERINTEM FIGYELEMBE KELLETT VOLNA VENNI, HOGY AZ ADOTTSÁGAIHOZ KÉPEST KI MENNYIT ESIK PÉLDÁUL A PÁLYÁN, ILLETVE MENNYIRE EREDMÉNYES AHHOZ KÉPEST, HOGY MILYEN AZ ALKATA, MERT HA PÉLDÁUL AZT NÉZZÜK, HOGY AZ ARGENTÍN KIS TERMETE ELLENÉRE MENNYIT ESIK, ÉS MENNYI GÓLT RÚG AKKOR ITT IS SOKNAK TALÁLOM A 10/7, ILLETVE A 10/9- ES EREDMÉNYT CR JAVÁRA!!! NEM KÖTÖZKÖDÖM, CSAK MEGJEGYEZTEM EGY-KÉT DOLGOT AMIRE SZERINTEM NAGYOBB FIGYELMET KELLETT VOLNA FORDÍTANI, ÉS ÍGY MINDJÁRT KIJÖNNE A REÁLIS EREDMÉNY AMIT MÉG EGY IGAZI MADRIDISTA IS TUD, CSAK NEM MINDENKI FOGADJA EL, HOGY MESSI JOBB MINT A MI RONALDONK! EZ PERSZE NEM VÁLTOZTAT AZON A TÉNYEN, HOGY NEKÜNK CHRISTIANO RONALDO A JOBB!!!! VÁROM A NEGATÍV REAKCIÓKAT IS :)))) HALA MADRID!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Jaja .... meg még bele mertek ilyet írni hogy néha elszáll Messi agya és kibombázza a pályáról!!?? :O Egyetlen egyszer fordult elő..cristina meg vagy 2000x csinálta...

    VálaszTörlés
  7. Toretoo gratulálok ide jössz az idióta fejeddel Messit védeni.. :D szopd le faszát.

    VálaszTörlés