2013. február 2.

El Clasico itt, Granada ott.



Nincs megállás, az El Clasico után, a Granada csapatához utazik a Real Madrid, ahol majd a bajnokság kötelezettségeinek kell eleget tennie a fehér alakulatnak. No meg a szurkolói követelményeknek, ugyanis a habfehér rajongók el sem tudnának képzelni egy esetleges vereséget, pláne nem a Granada alakulata ellen.




A szerda esti Barcelona elleni mérkőzés után, a fiúknak szombaton ismét munkába kell állni. A spanyol bajnokság 22. fordulója következik, ahol mi leszünk a vendég együttes, de még így is kötelező a győzelem. 

Mára már talán lecsillapodtak a kedélyek a királyi gárdát képviselői és szurkolói között, aminek a kiváltó oka a szerdán rendezett Barcelona elleni meccs volt. Mi - legalábbis a többség- örülünk a hazai döntetlennek, de még ezt az derűt is elakarják venni tőlünk a gránátvörös-kékek. Véleményük szerint, mi az általuk eladott labdákból éltünk, ezért nem sikerült nekik 1-nél többször betalálni Diego Lopez kapujába.


A Real Madrid szurkolói végig rasszista viselkedést tanúsítottak
Nagyon elkeserítő ez, hiszen Xavi szerint, a visszavágón már esélyünk sem lesz, szerdán is ők voltak a jobbak, de majd a következő El Clasicon is ők fognak uralkodni. Jelezném, minden olyan ember felé, aki Xavihoz hasonló állásponton van, hogy savanyú a szőlő, és ilyenkor csak a szar dobálás megy, ezzel példát statuálva ország- világnak? 
De Daniel Alvesnek is volt egy- két keresendő szava, mi felénk. Szerinte a mi szurkolói táborunkat igen erősen büntetni kellene, ugyanis rasszista viselkedést tanúsítottak, amikor ő birtokolta a labdát. Ebből csak azt lehet kikövetkeztetni, hogy ha nem viselkedett volna egy igazi majomként, akkor bizony a szurkolók sem díjazták volna a folytonos kifütyüléssel. De mivel, a pályán mutatott viselkedését valahogyan honorálni kellett, úgy gondolom a szurkolók jogosan csinálták azt, amit csináltak.
Lionel Messi meg egy külön fogalomtár: aranyos, kedves, szerény a média szemében, ennek ellenére nem tudta megállni, hogy ne kössön bele a Real Madrid másodedzőjébe, továbbá Álvaro Arbeloába a mérkőzést követően, nos inkább nem kommentálnánk ezt az esetet.


De térjünk is rá a legfőbb témára, ami miatt létre jött ez a cikk, a Granada elleni beharangozóra.



Nem igazán lehetnek nyugodtak az emberek a Granada háza táján. Jelenleg 20 egységgel foglalják el a 17 helyet, ha a tabellára pillantunk. Mindössze négy pozíciónyira vannak az utolsó helytől, ami a végleges kiesést jelentené a klub számára. De jelenleg még nem erősítik a kiesést jelentő pozíciókat, azonban nyugodtak sem lehetnek, bár még messze van az idény vége.

A legutóbbi fordulóban a Sevilla otthonában maradt alul Lucas Alcaraz gárdája. Előtte egy győzelemnek örülhettek a piros- fehérek, hazai környezetben sikerült a Vallecano fölé kerekedni. 21 mérkőzésből 5 győzelem, 5 döntetlen és 11 vereség a csapat mérlege. Így tehát kijelenthetjük, hogy nem nagyon kell majd megerőltetnünk magunkat, hogy sikerüljön a 3 pont bezsebelése. Persze José ha akarja ennek az ellenkezőjét is be tudja bizonyítani, de inkább ne tegye.

A hazaiaknál a góllövőlistát egy marokkói futballista vezeti, 4 találattal. Mögötte három góllal a brazil Siquera szerepel. A csapat eddig 18- szor vette be sikeresen az ellenfél kapuját, az övékét már jóval többször sikerült az ellenfeleknek  mindössze harminckettőt kapott az együttes.





Nálunk már jóval egyszerűbb a pozitív dolgok felsorolása az utóbbi két mérkőzésen elért eredményekkel kapcsolatban. A legutóbb a kis madridi riválist ütöttük ki ebédidőben. Ezelőtt pedig a denevérek otthonában "szégyenítettük" meg a Valencia csapatát, egy 0-5-s zakóval. 
Kijelenthetjük tehát, hogy ha nem is jó, de már haladó formában van a csapat. Négy pontnyira vagyunk elmaradva legfőbb városi riválisunkkal szemben, amit az idény végére jó lenne letörleszteni és átvenni a 2. pozíciót.
José szombaton nem számíthat továbbra is, San Iker, Pepe és Mesut Özil személyére. Az első két játékos sérülés, a törökös német pedig a sárgák összegyűjtése véget nem játszhat.

A kapuban több, mint valószínű, hogy Diego Lopez fog állni, a jobb szélen Arbeloa, középen Ramos- Varane/Albiol és a baloldalon véleményünk szerint Ceontrao fog helyet kapni. Előttük a Xabi- Khedira páros fog tündökölni, ők szinte kihagyhatatlan alappillérek. A gólokért pedig a Modric, Di Maria, Ronaldo és Higuain fog felelni.

Még nem volt rá alkalom, hogy a Granada ellen alul maradtunk volna, legutóbb egy 3-0-ás győzelemmel taszítottuk őket a mélybe. Kétszer volt eredményes Ronaldo, egyszer pedig Higuain.




Egy hasonló eredményt most is elfogadnánk. De nem is kerítünk nagy feneket a meccs alá, hiszen ez pont olyan mérkőzés, amit még féllábbal is hoznunk kell. Persze, ha José nem fogja a csapatot lehúzni a wc-n. Ha Khedira labdabiztosbab lesz és még akár gólt is rúg. Mondjuk fel lehetne tenni egy olyan kérdést, hogy szerintetek fog gólt rúgni Sami barátunk? Már olyan régen nem rúgott, épp itt lenne az ideje, hogy ismét hozzájáruljon a csapat sikeréhez ne pedig csak a seggét meressze a pályán. Cristiano pedig nem fog leállni, ő biztosan hajtani fog.

A mérkőzést a Sport 1 fogja közvetíteni, 22 órai kezdéssel. 

Köszönjük a figyelmet, tartsatok velünk továbbra is.


HALA MADRID!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése