2013. február 3.

Ajándék 3 pontnak, ne nézd a fogát. Granada - Real Madrid 1-0



Mert mi olyan jó szívűek vagyunk az ilyen árva kis csapatokhoz, akik nem mellesleg a kiesés közelében állnak, hogy amikor szükségük van rá, három pontot oda ajándékozunk nékik, mondván: ,,Tessék nekünk úgyis sok van és szívesen végzünk az idény végén a 3. helyen, ezzel alul maradva a legfőbb városi riválisunkkal szemben."- Nagy nehezen de összefoglaltam.





A csapatnak a szerdai klasszikus párharc után, a kiesés zóna szélén álló Granada ellen kellett (volna) kiharcolni a győzelmet, ezzel megkaparintva a 3 pontot. Amíg szerdán viszonylag jó formában játszott a csapat, és egyszerűen lépést tudtak tartani a katalánokkal, egy igen felforgatott kerettel is, és játékos állománnyal, addig tegnap este a Granada ellen, mintha ennek nyoma se lett volna...

... Ja de igen, hiszen totál nem önmagunkhoz játszottunk, talán azért, mert szerdán kifociztuk magunkat előre egy hónapra, így továbbra is kilátástalan a helyzetünk a bajnokságban. Úgy jött le a tegnap esti produkciónk, hogy mintha nem is akarnánk mi semmit a bajnokságtól és csak a Király Kupa illetve a Bajnokok Ligája foglalkoztat minket. 


  • Én elhiszem, hogy José nagyon megakarja már nyerni magának harmadjára, a csapatnak meg tizedjére európa legrangosabb kupáját, de vegyük már észre, hogy ha továbbra is ezt a tendenciát folytatjuk, akkor ebből még az álomból elődöntő sem lesz... Az MU úgy fog minket kiszórni a BL-ből, mint Holla anyó a párnájából a tollút. 

José ívelgető focit játszó Mourinho a leheteő legerősebb kezdőcsapatot küldte a pályára szombat este 22 órakor.

A kaput Diego Lopez foglalta el. A védelem jobb szélén Arbeloa, középen Ramos- Varane, bal szélen a szőke Coentrao kapott lehetőséget. Előttük a már tényleg jól megszokott kettős, a Xabi- Khedira duó futkoshatott (?). A gólokért pedig Di Maria, Modric, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuain felelt.

A kispadon többek között, Callejón, Essien, Marcelo, Benzema, Adán, Albiol és Carvalho ült.



A mérkőzést tulajdonképpen egész nap vártam, mondván hú végre láthatunk majd egy szép focit, és szépen megszórjuk őket góllal, aztán mint a tavi pióca tapadni fogunk a "matracosokra". Elvárásom üres fülekre talált, hiszen már az első negyedóra után láttam, hogy ez itt valami majomparádé.

Szégyelltem még nézni is a "játékunkat", ha nevezhető annak. Egy normális passz, egy normális megjátszás, egy normális megindulás, egy normálisan szépen felépített támadás nem volt jellemző a focinkra. 
De hát akkor mit csináltunk?

Tulajdonképpen semmit, mert úgy gondolom, hogy akár a Debreceni Vasutas Sport Club is kifuthatott volna a gyepre a Granada ellen, ők is szebben játszottak volna, mint ahogyan mi játszottunk ellenük.

Végig összhangtalanul fociztunk, egymás ellenségei voltak a fővárosi alakulat játékosai. Mert hát ha ha Kiss Petit megtámadja 5 védő, akkor nem kell neki segíteni, majd kijön belőle, én állok a helyemen és várom a labdát, egyszer csak megérkezik. Aztán ha Kiss Peti elveszti a labdát, elkezdik támadni a kapumat, jaj most mit tegyek? Hát megállok a középpályánál és megint megvárom, hogy hozzám jöjjön a labda, há nehogy már én szaladjak a labda után, hát hon élünk???



És akkor most durva üzemmódra kapcsolok.

Az hogy az első félidőben egy kaput eltaláló lövésünk sem, ismétlem az utolsó tagot SEM volt, az nálam azt jelenti, hogy itt valami nincs rendjén, itt valamit át kell gyorsan alakítani, változtatni, formálni, nálam azt jelenti, hogy gyorsan ki kell takarítani és a szemetet a kukába vinni, hogy legyen már végre egy, ha nem is korszak alkotó csapat, de a Real Madridhoz hű együttesünk.

Felfogni nem tudom, hogy milyen játékra próbálja ösztönözni játékosait a nagy mester, de ezek után nem is akarom felfogni. ELÉG volt, meguntam. Legszívesebben oda adnék egy lapátot Perez elnök úrnak, hogy saját magától elkezdve akik nem ide valóak, gyorsan lapátolja el egy másik szar klubba. Nem hittem a szememnek a tegnapi mérkőzésen...

Mourinho szépen elvan az oldal vonal mellett, amikor úgy gondolja akkor feláll a székről és szorosan a pálya mellé sétál, aztán megindul a karmunkája: "Feljebb, távolabb, még jobban, hát íveljetek, halljátok? Ki kell ívelni őket, 10 méterről, 20 méterről vagy akár 40 méterről is. Nem eshet le a labda a földre, megértettétek"?!

Feljebb basszátok meg feljebb!!!
Az agyamat eldobom, hogy nem tudunk egy normális játékot játszani, ami amellett, hogy hatékony, de még szép is legyen. Csak ez a franc megette ívelgetést tudjuk csak művelni, a pofám leszakad a szégyentől.

A pofámról le sül a bőr, hogy egy Khedira ott van a kezdőcsapatban és semmit nem képes csinálni, csak a seggét mereszteni és támadni, de hát minek az anyja úristenéért megy fel támadni, amikor az nem az ő feladata? Ráadásul még azt sem csinálja jól... sírok.

Agyfaszt kapok, amikor meglátom Di Mariat a pályán, és látni vélem, ahogyan nem tud játszani, ahogyan a labdakezelése egyenlő a nullával, hogy egy normális passzt nem tud leadni, hogy egy értékelhető beadásra nem képes. S mindezek tetejébe amikor hozzá kerül a játékszer, rögtön belevezeti az előtte álló védőbe, nesze neked itt egy labda, légy boldog tesó.

Továbbá, az idegösszeomlás kerülget, amikor Higuain játéklehetőséget kap. Egy nulla lett az emberünk, egy nagy nulla. Aki sem helyezkedni nem tud, sem kapura rúgni, sem támadni, csak futni előre, mint a szódás lova. És ez majdnem elmondható a másik jó formáját tanúsító csatárunkra is.

Benzema aki a tavalyi idény óta csak azzal tud folyton- folyvást foglalkozni, hogy szebbnél- szebb képeket készítsen magáról, majd azokat feltöltse a facebook profiljára, az nagyon szép és jó, örülünk, hogy ennyire jól érzi magát a bőrében, DE HA NEM KÉPES EGY ÜRES KAPUBA SEM BERÚGNI azt a nyavalyás labdát, akkor akár idény végén búcsúzhatunk is, mert ez tűrhetetlen. 



Nem rossz játékos pedig, megvannak az adottságai ahhoz, hogy nagyon jó legyen, vagy lehessen, de ha a fejében neme teszi helyre a dolgokat, és nem tisztázza le magával, hogy ez a Real Madrid és itt játszani kell és nem fotózgatni, akkor ki kell mondanom, hogy viszlát!

Továbbra is felfoghatatlan tény számomra, hogy két- három olyan futballista van akik megpróbálják előre lökni, vinni, vonszolni, tolni a csapatot. Az egyik Cristiano Ronaldo, a  másik Luka Modric, a harmadik Raphael Varane.

Ők azok az emberek, akik tegnap a többiekhez képest jól játszottak, ugyanakkor saját magukhoz és az eddigi látottakhoz viszonyítva, hulla szarul.

Ronaldonak az első félidőben momentuma sem volt, ja de. Gólt szerzett, csak véletlenül kaput tévesztett, hihetetlen. De legalább, haza jár védekezni, küzdött, és azt hiszem megbocsájtható ez a hiba, hiszen amit eddig mutatott az jóval több, mint ez az öngól.
Ugye Ronaldo eddig a bajnokságban szinte minden csapatnak legalább egyszer betalált, nos most már elmondhatja magáról, hogy a saját klubjának is gólt tudott lőni, vagy inkább fejelni. 

Azt hiszem, ezután kell írni, hogy #RESPECT?

Luka Modric volt azaz ember, aki oroszlán módon küzdött, tetejébe még szabálytalankodott is, aztán egy sárágával illette a horvátot a bíró úr. Az egyik olyan játékosunk volt tegnap ő, aki nem állt meg egy helyben és várta a megváltást, ő nem.

Aztán Raphael Varane a másik emberke, jól játszott, szintet képvisel, de egy fecske nem csinál nyarat.

Sok mindent meglehetne még említeni, mint például, Arbeloa nagy mentését, Xabi Alonso nulla játékát továbbá, hogy Marcelo még mindig lassabb, mint volt, és egyre kevesebb az ideje, hogy teljesen vissza nyerje formáját február 13.-ára.
Illetve még arról is sokat lehetne regélni, hogy milyen nagy szégyen már, hogy ha a kezdő nem válik be, akkor a cserékből ne tudjunk valami újat hozni és csak egy Callejónhoz tudjunk nyúlni, aki amikor feljött a semmitől is kevesebbet csinált...


Sajnos, de ki kell, hogy mondjam, addig amíg José itt van, addig csak ezt fogjuk látni, ívelgetés hegyén- hátán, semmi szép játék, csak a labda levegőben tartása a cél. Addig amíg nem fogunk egy normális játékos kerettel rendelkezni, addig pláne ne várjunk el semmit. 

És most nagyon pesszimista vagyok, illetve mélységesen csalódott.

Úgy gondoltam, nem kell nagy erőfeszítés, hogy legyőzzük a Granadát, de hát ha nekünk az megfelel, hogy alul maradunk a legfőbb városi riválisunkkal szemben, akkor áldásomat adom rá, és puszi mindenkinek ott Madridban.

Annyit még leírnék, hogy: Tudunk mi normálisan is játszani ha nagy szükség van rá, például a Barcelona ellen szerdán, de akkor is mi vagyunk a Real Madrid, nem engedhetjük meg magunknak az ilyen kis pitiáner vereségeket, mint amilyen volt a tegnap esti is. Mert ezzel a szurkolóknak tesznek keresztbe, és ezzel ismét fogást adunk a médiának, hogy elkezdjék a Real Madrid elleni a rombolást, ami megint csak nekünk rossz érzés, illetve a csapatnak, bár szerintem nekik mindegy...

Mindenesetre csalódottságomat leírva, kérek mindenkit, hogy továbbra is maradjon meg madridistának, ki kell tartani csapatunk mellett, és várni a fellendülést a feltámadást, hiszen ez a dolgunk. Továbbá elnézést kérek, a nem kedves és szép hangnemért, de ezt most le kellett írnom.



Köszönjük szépen a figyelmet, ne felejtsétek el, hogy Madridistának lenni kiváltság, még ilyen zord időben, körülmények között is. Szóljon akkor egy hangos és bátorító...

HALA MADRID!!!

Legyen szép napja mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek mindenben....Hala madrid!

    VálaszTörlés
  2. Szint úgy én is, jobban nem is írhattad volna le a csapat tegnapi helyzetét!!!

    BRAVÓ. HALA MADRID!!

    VálaszTörlés