2013. február 13.

ÜZENET: Fehérek kontra Ördögök, vagyis: Real Madrid - Manchester United


No kérem szépen, elérkezett az idő, hogy megmérettessünk, és hogy bizonyítsunk. A számláló hamarosan lenullázódik és akkor elkezdődik a gigászok gigászi csatája. Real Madrid vs. Manchester United, José Mourinho vs. Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo vs. Wayne Ronney és így tovább és így tovább.





Üzenem a vörös ördögök képviselőinek, szurkolóinak, hogy most hiába van nektek három ágú villátok és a farkatok csak úgy lángol, a fehér alakulatot ezt nem fogja meghatni, nem fogunk nyúlként szaladgálni, hiszen nem arról vagyunk híresek.

Két csapat, két edző és sok- sok olyan magas szintet képviselő játékosok alkotják e két csapatot, hogy már maga a gondolat is kirázza az emberből a nyugalmat és izgalmat kelt ott legbelül.

A bajnokok ligájának egyik sorsdöntő pillanatához érkeztünk, túl kell lépni a Premier Liga jelenlegi listavezetőjén. Át kell gázolni, a már lassan nyugdíjba készülődő skót menedzseren- s annak csapatán- akin már meglátszik az idő múlása, de még mindig nagyszerű edző, és remek ellenfél. Ám azonban ez nem lesz gyerekjáték, véres küzdelem fogja ezt a párharcot kísérni, meg kellesz szó szerint küzdeni azért, hogy túllépjünk rajtuk, és hogy tovább meneteljünk a 10 esztendeje várt 10. BL serleg felé. 


Mind az Old Traffordiakat, mind a Santiago Bernabéuékat olyan szurkolói közeg alkotja, ami szinte überelhetetlen a szó minden értelmében. Úgy gondolom, ebben a csatában a szurkolók, rajongók is kifogják venni a részüket, mindkét oldalon. Úgy mond 12. játékosok lesznek, hiszen ki nem örülne egy esetleges győzelemnek és továbbjutásnak bármelyik oldalon? Nem létezik, olyan fanatikus, aki már szombat óta nem izgul a csapata és annak sikerei iránt. Én bevallom, vasárnap reggel óta, amikor felkeltem álmomból már nem bírtam a nyugalmammal és a meccsre való előkészületet terveztem. Sör hegyin- hátán, kaja mindenhol, a barátok is hamarosan megérkeznek, és akkor elkezdődik....

Mindkét csapat úgy vág neki ennek a "háborúnak", hogy mindent vagy semmit beleáldozva, próbálnak egyrészt saját maguknak, másrészt a szurkolóknak megfelelni. Egyik csapat sem mondhatja el magáról, hogy egy gyenge, erőtlen gárda, akik csak úgy kifognak zúgni a másik ellen, mint a légy a kenyérsütőből.

A vörösök oldalát képviselik olyan nagy játékosok, akik ellen élvezet játszani, akik ellen élvezet látni a fiainkat focizni, és ilyenkor megdermed az emberfia és drukkol, imádkozik és idegeskedik, aztán szépen lassan már a hangszálakat elszakítva kiabál mind a televízió előtt, mind a stadionban.

Tavaly ilyenkor roppant könnyű feladatunk volt, először az orosz CSZKA Moszkva ellen, aztán az Apoel ellen kellett megmutatni tehetségünket, aztán a Bayern ellen hajszál híján, de kiestünk.
Ezt most nem szabad megismételni, már az egyenes kieséses szakasz első fordulójában egy roppant nehéz ellenfelet kaptunk, akiken túl kell lépni  aztán meg kell nyerni a BL-t, persze az oda vezető út, nagyon nehéz, rögös, tele van vadállatokkal, akiket a fehér gladiátoroknak le kell gyűrni...

Gigászok, gigászi csatája.
A Manchester United roppant jó formának örvendhet, e mellé még a motiváció is kellő képen jelen van a csapatban. A bajnokságban tabella vezetők, igen-igen szép tetemes előnnyel. Az F.A. kupában benne vannak a legjobb nyolc között, míg a Liga kupában az együttes a (szintén) nyolcaddöntőben bukott el a londoni kékek ellen, 5:4-es eredménnyel búcsúzhattak a manchesteriek a liga kupától. Azonban a bajnokság és a BL, illetve az F.A kupa még mindig nyílt sisakos lehetőség.

A Real Madrid a szezon elején már egy Szuper kupát is bezsebelt, a legnagyobb és legfőbb rivális, a Barcelona ellen. A bajnokság már decemberben elúszni látszott, és látszik is még mindig. De, a Spanyol Kupában egyelőre jól áll a gárda szénája, legutóbb hazai pályán ikszeltünk a katalánok ellen, aztán majd jön a visszavágó február végén. A bajnokok ligájában továbbra is versenyben vagyunk, kérdés hogy meddig. A csoportkörökből 2.-ként jutottunk tovább, aztán hopp megkaptunk Cristiano legutóbbi klubját a Manchester Unitedet. Egy Manchester csapatot már sikerült legyűrnünk, még a csoportkörök folyamán, de az a City volt, most az United jön. Nem lesz kis piskóta, annyi szent.


A két klub legutóbbi mérkőzése egy ligabeli meccs volt, mi a Sevilla ellen, míg szerda esti ellenfelünk az Everton ellen tudott diadalmaskodni. Most szerdán, vajon melyik együttes fog nevetni? Ki fog a végén nevetni? Ki?

CR vörösként, CR fehérként...
Egy nagy kérdés merül fel bennem. Cristiano Ronaldo. Aki tulajdonképpen a (z) MU színeiben nőtt fel, Sir Alex apja helyett apja volt, apaként támogatta, mestere volt, és most mestere és tanítványa egymás ellen fog küzdeni. Lehet, hogy a tanítvány legyőzi egykori nagy mesterét? Mindenesetre Ronaldo szívét- lelkét kifogja tenni a pályára, csakis kizárólag a Real Madridért!

Az United csapatát a kapuban De Gea fogja alkotni, aki szemcsapásra beverekedte magát a kezdőbe. A védelmet Rafael, Vidic, Evans és Egra fogja alkotni, szerintünk. Számítani kellesz, Anderson, Nani, Valencia és Giggs kezdésére is. A nyáron leigazolt Van Persie és a jó öreg Wayne Rooneey kezdőbe kerülése pedig 99%-ra biztos.


Két nagy edző csatája... Sir Alex Ferguson- kontra José Mourinho
Nálunk a kaput Diego Lopez fogja védeni, hiszen Iker még mindig nem 100%-os sajnos, talán a visszavágóra majd az lesz. A védelmet több, mint valószínű hogy Arbeloa- Ramos- Pepe és Marcelo esteleg Coentrao fogja alkotni. Előttük a Xabi- Khedira páros fog tündökölni, a támadó szekciót pedig az Özil, Modric, Ronaldo és Benzema kvartett fogja képviselni, a mi véleményünk szerint.

Roppant jó mérkőzés, fölöttébb izgalmas összecsapás, és az egekbe szökő szoros küzdelemre lehet majd számítani szerda este. A jelszó nyerni kell, nincs mese.

A két klub legutóbb még 2003-ban találkozott egymással. Két mérkőzéses fordulóban játszottak egymás ellen, a Bernabéuban a Real Madrid, az Old Traffordon pedig a Manchester United gárdája diadalmaskodott. Összesítésben 6:5-re a Királyi Gárda nyert. így sikeresen tovább meneteltünk...

Egy ehhez hasonló végkimenetel, most is elfogadható és megtisztelő lenne.

Üzenem a kedves Királyi Gárda szurkolóinak, hogy szurkoljuk ki együtt a győzelmet, tartsatok velünk továbbra is, kell a támogatás és hinni kell abban, hogy igenis sikerülni fog. Üzenem a kedves Vörösöknek, hogy kössék fel a gatyát, vértizzasztó párharc lesz.

Mert a víz szalad, de a kő marad, CSAK a kő marad.

Megvívom az utolsó csatámat, ki állok büszkén és kiszurkolom a lelkemet, mert ma élek és halok, mert ma élek és halok...



Ezzel búcsúzom tőletek, legyetek jók, és SZURKOLJUNK EGYÜTT, illetve EGYÜTT KIABÁLJUK KI MOST MINDENKI AKI OLVASSA EZT, ( de tényleg kiabáld ki, csak egyszer, hogy mindenki hallja) HOGY


HALA MADRID, HASTA EL FINAL, VAMOS REAL!!!

Tv: Digi sport 1
Santiago Bernabéu 20.45

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése