2013. január 31.

A csapat új oroszlánja: a francia Varane. Real Madrid - Barceloa 1-1




A Király kupa elődöntőjének az első mérkőzése a Santiago Bernabéuban került megrendezésre, ahol egy ikszet tudtunk (csak) kiharcolni. Egy ilyen csapattal, nem is olyan rossz.







A mérkőzés előtt már hetekkel megkezdődtek a találgatások, miszerint, hogy a Barca csapatának ha nem is pofon egyszerű feladatuk, de mindenképpen könnyű dolguk lesz ellenünk. Hiszen mi kegyetlenül leépültünk a sérüléseknek hála, ráadásul ennek tetejébe az eltiltások száma is az egekbe szökött. Így José Morinho, szerda este kénytelen volt San Iker, Pepe játékát sérülés, Ramos, Di Maria és Coentrao játékát eltiltás miatt mellőzni. Így ennek fényében egy igen felkavart csapattal kellett kiállnunk a katalánok ellen.

A kaput, a napokban igazolt Diego Lopez védte, aki Iker Casillas pótlására érkezett. A védelmet jobb szélen Essien, középen Varane és Carvalho, a bal oldalon pedig Arbeloa kapott szerepet. Mourinho tisztában volt azzal a ténnyel, hogy sokat számíthat Ricardo játéka a védelem közepén, hiszen egész januárban ezt bizonyította. Előttük a Khedira- Xabi Alonso páros szerepelt, ahogy az lenni szokott. A gólfelelősök, illetve a gólokat megelőző helyzetek kialakításáért, az Özil, Callejón, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema által bezárt kvartett felelt.

A mérkőzés előtt már felforrt sok madridista agyvize, mert elgondolni sem tudtuk, hogy a mister milyen szempont alapján döntött úgy, hogy Callejónnak szavazott bizalmat és tette be a kezdőcsapatba, a sokkal technikásabb, ügyesebb, szemfülesebb Modric helyett?

Ez egy megválaszolatlan kérdés még továbbra is, amiről szívesen kikérdezném Josét, de ez ellen nem tudunk, vagy tudtunk tenni, még mindig ő az edzőnk, az ő döntése.


Az első félidőt mi indítottuk el, az első negyedóra után tisztán és világosan látszott, hogy melyik csapat uralja a pályát. Kitörő magabiztossággal játszottunk, a Tito által irányított csapatot, még szóhoz sem juttattuk. Úgy tűnt, hogy több gól van bennünk, mint ahogyan azt hittük a meccs előtt. Szebbnél- szebb és kihagyhatatlan helyzetekbe kerültünk, amit végül mégis valamilyen csoda  átok folytán, sikerült kihagynunk, ezzel további esélyt biztosítva Messiéknek.

Aztán valahogy megfordult a meccs képe, valahogyan sikerült lábra állni a vendégeknek, és egyre többször veszélyeztették a kapunkat. Azonban, nekik sem jött össze semmi, ahogyan nekünk sem. Amikor épp ott lett volna az a kihagyhatatlan helyzet, Carvalho bakija után, és többnyire üres kapuba kellett volna belőni a labdát, ott termett a gólvonalunknál egy csoda, ami tényleg egy CSODA.

Az ifjú 19 esztendős francia nemzetiségű védőjátékosunk az első klasszikusán megmutatta mindenkinek, amit eddig is próbált bizonyítani, hogy egy igazi kincs, most ország- világ előtt bebizonyította, hogy valójában az. Végig a 90 perc alatt, higgadt- nyugodt, precíz pontos, tanár volt. Sokan megirigyelhetnék őt, csodálatra méltóan játszott a srác. Egyszerűen megbabonázhatatlan volt, ha Messi öt cigánykereket hányt volna, ő akkor sem engedett volna le, továbbra is biztos kezekben tartotta volna a védelmet, ahogyan tette azt szerda este is.

Kirobbanó dinamikája folytán, képes volt bárkit lefutni, bármilyen labdát beérni, amikor pedig megszerezte a játékszert, higgadtan - nem kibombázva, révén lesz ami lesz- tovább passzolta egy csapattársnak. Úgy vélem, hogy a jövőnk lesz ez a srác, nem szabad elrontani, elengedni!



Az első félidő egy góltalan játékban részesítette a szurkolókat, nézőket.

A félidőben mindenki rendre utasította Josét, mi szerint a névrokonát José Callejónt hozza le, és kezdjük a 2. játékrészt egy sokkal labda biztosabb futballistával, Modriccal. Ám azonban, a Speciel One, nem vélte úgy, hogy gyenge teljesítményt mutatott volna Callejón, ezért fent hagyta a 2. félidőre is.

Egy picit kitérve Callejónra: egy igazi madridista, annyi biztos. De ne egy Barcelona ellen legyen az, főleg ne a kezdőben. Nem akarom bántani a srácot, hiszen vétek lenne, ugyanis nagyon elkötelezett a klub iránt, de ha hiányzik belőle az a technika, ami szükséges ahhoz, hogy az elszántsága mellett jó is legyen, akkor nem kellene a kezdőbe rakni, púff bele a mély vízbe a srácot, főleg a Barca csapata ellen. Csereként tökéletes, hiszen mindig tud újat hozni a csapatnak, de kezdőként egy mosott szar... pláne a Barcelona ellen. Olyan hibákat halmozott fel, miután az ember a fejét vágta, verte a falba. Egy normális labdaátvétele, indítása, momentuma nem volt.
És ezt csak megtetőzi a 2. félidőben szerzett vendég gól. Ugyanis tudni illik, hogy egy Callejón "felszabadítás" után a Barcelona valahogyan bemakkolta a vezető gólt.
Annyira játékban szeretett volna lenni a fiú, hogy csak hibákra volt képes, miért nem passzolta le abban a helyzetben Diego Lopeznek? Vagy miért nem bikázta ki a stadionból? Miért kellett neki hátra tenni azt a labdát?

Ezt követően nem sokkal, a mester már hozta is fel Modricot és a "fekete Pétert" hozta le, José Callejónt. De sajnos már késő volt, alapból a kezdőben lett volna a helye, de mindegy is.

A mérkőzés ezen szakaszán, úgy tűnt mintha összeesett volna a csapatunk, ám koránt sem. Keményen dolgoztunk azon, hogy legalább egy gólt találjunk és kiegyenlítsünk, illetve hogy ne növelje az előnyét a katalán klub. Carvalho már kezdett magától elszállni, nagyon a határvonalon járt a szabálytalanságokat nézve. Azonban Varane továbbra is magabiztosan játszott, Essiennel egyetemben.

Semmi baj bolha!
Majd jött a hab a tortára, kiegyenlítettünk. A gólpassz Özil nevéhez, a gól (fejes gól) a meccs legjobbjához fűződik, Varane nevéhez. Nem elég, hogy végig biztos talpon tartotta a védelem oszlopát, de ezt még meg is koronázza egy "megmentő" góllal, bika módon fejelt bele a labdába, ami Pinto kapujában kötött ki.

Első El Clasico, egy gól
Nem szoktam sírni, vagyis nagyon ritka pillanatban. Mint mondjuk, amikor megnyertük 18 év után a Copa del Reyt 2011-ben Ronaldo fejesével. Vagy amikor tavaly áprilisban egy csodálatos játékkal sikerült felülkerekednünk a Barcelonán. De azt is ide sorolnám, amikor 2010-ig egyszer sem tudtunk tovább jutni az elődöntőbe a Bajnokok Ligájában... 2006-tól és még távolabb is lehetne nézni.



Ez egy ismét olyan pillanat volt, amikor az örömtől nem tudtam megállni, hogy ne könnyezzek be és ordítsak 22 óra után, úgy hogy már a család nagy része aludt, egészen addig, míg Varane meg nem jelent.

Így tehát ezzel a találattal, sikerült egy ikszet elérnünk. Az NSO szerint a Barcelona van lépéselőnyben, szerintem nem. Már azért sem, mert a Camp Nouban nekünk mindig jobban szokott menni valamiért, mint otthon. Illetve azért sem, hiszen a visszavágó egy szűk hónap múlva lesz, addigra már talán mindenkire számíthatunk. A visszavágón egy 0-1, vagy 0-2, illetve 1-2, de a 2-2-vel is továbbjutók vagyunk.

Persze Xavi szerint, ők voltak a jobbak (barcelona), ugyanis mi az ők által eladott labdákból éltünk, továbbá megjegyezte azt is, hogy a visszavágón sokkal jobbak lesznek, és esélyünk sem lesz. A válaszom erre, hogy: csak nem savanyú az a bizonyos szőlő? Csak nem azért vagy ilyen elkeseredett, mert egy teljes kerettel nem voltatok képes legyőzni a felforgatott Real Madridot? Ja vagy, csak nem akartátok? Megkegyelmeztetek nekünk, nem igaz? Mily rendes tőletek, örök hála.

Annyit lelehet szűrni ebből, hogy a "világ legjobb" csapata, tele van sügér arcokkal, tisztelet a kivételnek. És most elnézést kérek, akit ezzel megbántok, de így gondolom. Az nekem teljesen nonszensz, hogy amikor Ronaldo szabálytalankodott Alvessel szemben, miközben hozzá sem ért, 4 katalán futott oda a bíróhoz, sárgát reklamálni Céernek, hogy még véletlenül se játsszon a visszavágón. Egy pici lökés és már eljátszották a hattyúk halálát a gránát- vöröskék mezt viselők tagjai. Milyen viselkedés ez? Ők a világ legjobbjai? Na ne vicceljünk, undorító egy társaság, de hát az élet így szép.

Varane fejes gólja.
Csak szegény Messit sajnálom, hogy egy 19 esztendős ficsúr ennyire levette a pályáról, de kár. Ja, de hát Messi hagyta magát, nem akart ő igazán játszani.

Diego Lopeztől kezdve, egészen Ronaldoig mindenkit meglehet dicsérni, mindenki nagyot játszott, leszámítva Callejónt, de nem ő tehet róla. Mindenesetre Karimnak üzenem, hogy gyorsan tessék átváltani csatárüzemmódba és tessék szórni a gólokat. 

Megköszönöm megtisztelő figyelmeteket, elég hosszúra sikeredett a cikk. A lényeg, hogy nem kaptunk ki, reménykedve várhatjuk a visszavágót, ahonnan V A R A N E kihagyhatatlan alappillér.

További jó szurkolást, biztatást, Real Madrid - Barcelona 1-1

HALA MADRID!!!

Varane vs. Barcelona


Real Madrid - Barcelona 1-1

1 megjegyzés: