2015. február 21.

Tovább a bajnokságban, ezúttal az Elche vendégeként




A szerda esti gelsenkircheni Bajnokok Ligája fellépést követően a Real Madridnak ismét a hazai pontvadászatban kell helyt állnia. A spanyol bajnokság 24. fordulójának keretében Ancelotti és alakulata a valencia kiscsapat, az Elche otthonába látogat.


A szerda esti Schalke elleni 2-0-ás győzelem után a csapat csütörtökön már edzésbe is állt, hogy megkezdje a felkészülést a soron következő bajnoki összecsapásra. A vasárnap esti ellenfél nem más, mint a Fran Escribá által 2012 óta irányított valenciai kiscsapat, az Elche.
Az előző bajnoki idényben, első ízben 2013. szeptember 25-én találkozott egymással a két együttes, amely mérkőzésen a Real Madrid idegenben 2-1-es győzelmet ünnepelhetett. Az összecsapás elég emlékezetesre sikerült, hiszen Boakye, illetve Ronaldo góljaival a mérkőzés a 90 perc letelte után még döntetlenre állt, de Ronaldo 96. percben szerzett tizenegyes góljával a Habfehérek szerezték meg a három pontot. A találkozón igen nagyszámú, 10 sárga lap került felmutatásra, amelyből 8-at a hazai játékosok kaptak. A visszavágó 2014. február 22-én került megrendezésre Bernabéuban, ahol Ancelotti fiai 3-0-re gyűrték le ellenfelüket, a találatokat Illarra, Bale és Isco jegyezték.
Az idei kiírásban 2014. szeptember 23-án találkoztak a csapatok, három nappal a Deportivo ellni 8-2-re végződő mészárlás után. A Depor után az Elche sem úszta meg, 5-1-es vereséget szenvedtek a Santiago Bernabéu stadionban. A találkozón Bale mellett Ronaldo négy alkalommal is betalált, amelyből két gólt tizenegyesből sikerült szereznie.


Az előző fordulóban mindkét együttes győztesen hagyhatta el a játékterem. A Real Madrid szombat este nyert 2-0-ra a Deportivo otthonában Isco és Benzema góljaival, míg az Elche hétfőn, záró mérkőzésként 1-0-ra nyert idegenben az Eibar vendégeként.
A hazaiak az előző idényt a 16. helyen zárták azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel az Almeríával szemben, mondhatni épphogy bent maradtak. Fran Escribá fiai most az utolsó bent maradó 17. pozícióban állnak, így teljesítményükben nem sok változást vélhetünk felfedezni.


Ancelotti mester továbbra sem számíthat a sérült Ramos, Khedira, James, Coentrao és Modric játékára, de a két utóbbi játékos már labdás edzéseket is végez, így ők néhány hét múlva ismét bevethető állapotban lesznek. Az Elche elleni mérkőzésen két jubiláns is lesz, hiszen ez lesz Iker Casillas 500. bajnoki fellépése, valamint Carlo Ancelotti 100. találkozója a Real Madrid mestereként, így nem is kívánhatnánk mást, mint egy remek mérkőzést és egy nagyarányú győzelmet. Jó ómen, hogy a Barcelona hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett a Málaga csapatától. Juanmi 7. percben szerzett találatára nem érkezett válasz a katalánoktól, így ha a Királyiak vasárnap este legyűrik ellenfelüket, akkor 4 pontra növelik előnyüket az ősi rivális Barcelonával szemben. Így legyen, Hala Madrid!


A Real Madrid várható kezdőcsapata:
Casillas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Isco, Kroos, Lucas Silva - Bale, Benzema, Ronaldo

Ancelotti 20 fős kerete az Elche ellen:
Kapusok: Casillas, Navas, Pacheco
Védők: Carvajal, Arbeloa, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo, Llorrente
Középpályások: Kroos, Illarra, Isco, Lucas Silva, Bale, Medrán
Támadók: Ronaldo, Benzema, Chicharito, Jesé

Helyszín: Estadio Manuel Martínez Valero
Időpont: 2015.02.22. – 21:00
Játékvezető: Iglesias Villanueva

A mérkőzést a Sport 1 (21:00) élőben közvetíti.

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése