2015. február 23.

Kiszenvedett győzelem az Elche otthonában




Ancelotti és csapata a vártnál kissé nehezebben, de hozta a kötelezőt, Benzema és Ronaldo találatainak köszönhetően 2-0-ra győzték le az Elche együttesét, így a Real Madrid 4 pontosra hizlalta előnyét az ősi rivális katalánokkal szemben.




Carlo Ancelotti a Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Lucas Silva, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo felállásban küldte pályára csapatát, míg Fran Escribá a Tyton, Damián Suárez, Roco, Lombán, Albacar, Aaron, Pasalic, Adrián, Víctor, Fajr, Jonathas kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.
A Real Madrid cserejátékosai: Navas, Arbeloa, Nacho, Illarra, Medrán, Jesé, Chicharito.
Az Elche cserejátékosai: Herrera, Gálvez, Cisma, Herrera, Coro, Rodrigues, Álvaro.
A találkozó gyászszünettel indult, a mérkőzést a fekete sárkányos szerelésben játszó Királyiak kezdhették meg.

Rögtön az összecsapás elején a 3. percben Bale emelése révén megszületett az első gól, de a partjelző lest intett. Néhány pillanattal később Benzema fülelt le egy vissza passzt a hazaiak tizenhatosának előterében, majd beljebb vezetve Ronaldónak passzolt, aki egy cselt követően célba is vette a hosszút, labdája azonban a kapufán csattant. A 14. percben Ronaldo kapott labdát Iscótól, majd egyből tüzelt is, de a hazaiak kapusa Tyton remekül vetődve tolta szögletre a játékszert. A vendég Blankók folyamatosan rohamozták az Elche kapuját, de az utolsó pillanatokban sosem jött ki a lépés. A 24. minutumban megszületett a mérkőzés első sárgája, Alabacar pakolt oda Balenek. A szabadrúgást Kroos végezte el, akinek labdája Ronaldo fejét találta meg, de a portugál a sarok mellé fejelt. A 38. percben Marcelo is sárga lapot kapott kezezésért. Az félidő végéhez közeledve a 39. percben Bale cselezett a jobb szélen, majd a középen helyezkedő társai felé adta be a labdát, amelyet Benzema szemet gyönyörködtető ollózós mozdulattal az Elche hálójába vágott, sajnos a partjelző most is lest intett, de mint a visszajátszásokból kiderült, a gól érvényes volt.


Az eset után néhány pillanattal a hazai oldalról Jonathas is megkapta a maga sárgáját. A 41. percben Isco szemben a kapuval 17 méterről tüzet, de egyenesen a kapus kezébe szállt a labda. A lefújás előtti percekben Pasalic lévén az Elche is megeresztette első kapura lövését, igaz méterekkel az 500. bajnoki mérkőzését játszó Casillas kapuja mellé ment. Iglesisas Villanueva játékvezető plusz egy perc ráadást ítélt meg az első félidő végére, majd a hosszabbítás letelte után az öltözőbe küldte a csapatokat. A találkozón hangulatról nem igen lehetett beszélni, hiszen a hazai ultrák csak elvétve mutatták meg hangjukat, akkor is a fújolás és a füttyszó hallatszott inkább. A Madridaik bár folyamatosan nyomás alatt tartották Tyton kapuját, nem sikerült megszerezni a vezető találatot. Casillasnak szinte alig volt dolga, az Elche inkább a túlélésre próbált játszani.


A második játékrész cserék nélkül, változatlan felállásban kezdődött meg. Az első félidőben végig szinte védekező hazaiak sokkal harcosabban és támadóbban léptek fel a szünet után, aminek eredményeként a 47. percben Casillasnak kellett vetődve szögletre tolnia a játékszert egy veszélyes lövést követően. Az 52. minutumban Aaron kaszálta el brutális módon Balet, meg is kapta a neki járó sárga lapot. Az Elche játékosai, ahogy mondani szokás nem mentek a szomszédba egy kis keménységért, folyamatosan durvábbnál durvább belépőkkel kedveskedtek a ellenfelüknek, a játékvezető azonban a legtöbbször nem mutatott fel lapot. Az 56. percben aztán fordult Ancelottiék szerencséje. Ronaldo a bal szélen cselezett az alapvonalig, majd középre adta az érkező Benzema irányába, de Lombán megelőzte és tisztázni akart, de a kivetődő Tyton testéről a francia támadó elé pattant vissza a labda, így Benzema egy méterről a kapuba juttatta a játékszert, megszerezve ezzel csapata vezető találatát.


A 64. minutumban következett a mérkőzés első cseréje, Rodrigues állt be Aaron helyére. A 69. percben jött a következő gól, Isco bal oldali beadását követően Ronaldo emelkedett a többi játékos fölé, majd 11 méterről nagy erővel a hálóba fejelte a labdát. Ez volt a portugál 29. bajnoki találata, összességében pedig a 291. gólja a Real Madrid játékosaként, amivel így már a 3. helyen áll Raúl és Di Stéfano mögött az örökranglistán.


A gól után nem sokkal Ronaldo robogott az Elche kapuja felé, de a tizenhatos előtt Enzo Roco lökte a portugált, így sárgát kapott és szabadrúgás következett. A labda mögé természetesen a sértett állt, aki a felugró sorfal alatt laposan lőtte meg a játékszert, a labda azonban a kapufa mellett suhant el. A 74. percben Gálvez váltotta Pasalicot, majd Herrera állt be Adrián helyére. A 83. minutumban Ancelotti is nekiállt a cseréknek, a jól mozgó Lucas Silva ment le, Illarra kapott némi játékidőt. A 89. percben a mester Iscót kapta le a pályáról, akit még a hazai publikum is megtapsolt remek teljesítményéért. Iglesias Villanueva játékvezető plusz három perc hosszabbítást ítélt meg a találkozó végére. A lefújás előtt Ancelotti még pályára küldte Jesét, aki Benzemát váltotta, majd véget is ért a mérkőzés. Az összecsapás elég gyengére sikeredett, inkább egy edzőmeccsre hasonlított, mintsem egy spanyol bajnokira. A lényeg, hogy Ancelottiék megszerezték a 3 pontot, így már 4 pontra nőtt az előny a Barcelonával szemben. Egy hét múlva, vasárnap este a Santiago Bernabéuba érkezik a Villarreal csapata, de addig is Hala Madrid!

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése