2015. február 28.

Támadás a Sárga Tengeralattjáró ellen




A Real Madrid vasárnap este hazai pályán fogadja a Villarreal csapatát a spanyol bajnokság 25. fordulójának keretében. A Királyiak szándéka, hogy jó formában futballozva megszerezzék a három pontot, megtartva előnyüket a Barcelonával szemben.


Ancelotti és csapata kedden kezdte meg a felkészülést a soron következő ellenfél, a Villarreal elleni bajnoki összecsapásra. A játékosok a hét közben kipihenhették a fáradalmakat és újult erővel folytathatják tovább a menetelést a bajnokságban. A csapatok az előző bajnoki idényben 2013. szeptember 14-én találkozott egymással először, amely mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget, a gólokat hazai oldalról Cani és Giovanni, illetve Bale és Ronaldo szerezték.  A visszavágó 2014. február 8-án került megrendezésre a Bernabéuban, ahol Ancelotti fiai 4-2-re verték ellenfelüket, a Királyiak góljait Bale, Benzema és Jesé szerezték, vendégoldalról Mario és Giovanni volt eredményes. A mérkőzést a mostanihoz hasonlóan José Luis González González vezette. Az idei kiírásban 2014. szeptember 27-én találkoztak az együttesek, a mérkőzést a Habfehérek 2-0 arányban nyertek az El Madrigal stadionban, a gólokat Modric és Ronaldo jegyezték.


Az előző, 24. bajnoki fordulóban mindkét alakulat győzelmet ünnepelhetett. A Real Madrid vasárnap este Benzema és Ronaldo góljaival nyert 2-0-ra az Elche otthonában, míg a Villarreal Vitto találatával 1-0-ra győzött hazai pályán az Eibar ellen. A Sárga Tengeralattjáró az előző idényt a 6. helyen zárta, Marcelino csapata most szintén a 6. pozícióban áll. Ancelotti mester továbbra sem számíthat a sérült Ramos, Khedira és James játékára, valamint Modric sem a keret tagja, de a horvát középpályás felépült sérüléséből és a Schalke elleni visszavágón már szerephez is juthat. Coentrao szintén felépült, ő már most is a keret tagja, így Ancelottin áll, hogy pihenteti-e Marcelót, vagy sem.


A Villarreal oldaláról is több hiányzó lehet, mivel Marcelino fiai szerda este fogadják a Barcelona csapatát a Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, így a hazaiak mestere több kulcsjátékosát is pihentetni szeretné a jövő szerdai találkozóra. A Villarreal csapatában szerepel kölcsönben a Királyiak saját nevelésű játékosa, az orosz Denis Cheryshev, aki az idényben igazán remek teljesítményt nyújtott eddig, így a szélsőre a következő szezonban Ancelotti számít is a csapatban. A vendégek egyébként a héten továbbjutottak az Európa Ligában, a legjobb 16 csapata között a következő ellenfelük a Sevilla lesz majd.
Cristiano Ronaldónak igazán szép emlékei vannak a Sárga Tengeralattjáróról, hiszen a portugál csillag 8 mérkőzésen 10 találatot szerzett már ellenük, amelyek számát most tovább is gyarapítaná. A hírek szerint a vasárnap esti kezdőrúgást Kolumbia elnöke, Juan Manuel Santos végezheti majd el. Hala Madrid!


Ancelotti 19 fős kerete a Villarreal ellen:
Kapusok: Casillas, Navas, Pacheco
Védők: Carvajal, Arbeloa, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo, Coentrao
Középpályások: Kroos, Illarra, Isco, Lucas Silva, Bale
Támadók: Ronaldo, Benzema, Chicharito, Jesé

Helyszín: Santiago Bernabéu
Időpont: 2015.03.01. – 21:00
Játékvezető: José Luis González González

A mérkőzést a Sport 1 (21:00) élőben közvetíti.


Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése