2015. február 18.

Kétgólos győzelem Gelsenkirchenben



Ancelotti és csapata egy könnyed, nosztalgikus győzelemmel tudta le a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzését. A gelsenkircheni együttes ezúttal nem szaladt bele egy óriási verésbe, de Ronaldo és Marcelo góljainak köszönhetően így is kétgólos hátrányból várhatják a visszavágót.


Ancelotti a Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Isco, Kroos, Lucas Silva, Bale, Benzema, Ronaldo felállásban küldte pályára csapatát, míg Roberto Di Matteo a Wellenreuther, Uchida, Höwedes, Matip, Nastasic, Aogo, Neustadter, Höger, Boateng, Choupo-Moting, Huntelaar kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.
A Real Madrid cserejátékosai: Navas, Arbeloa, Nacho, Illarra, Medrán, Jesé, Chicharito.
A Schalke cserejátékosai: Wetko, Fuchs, Ayhan, Kirchoff, Meyer, Platte, Barnetta.


A vendég Királyiak a harmadik számú rózsaszín mezben léptek pályára. A mérkőzést a hazai csapat kezdhette meg. A 4. perc elején Benzemának intettek lest, Marcelo próbálta helyzetbe hozni csapattársát. A 9. minutumban Boateng vágta fel Ronaldót, de a lap sajnos elmaradt, majd néhány pillanattal később Kroos sárgult be, Höwedest rántotta le. A 14. percben Lucas Silva faltolta Höwedest a saját tizenhatosa előterében, így a Schalke jöhetett szabadrúgással veszélyes helyről. A 16. minutumban jöhetett a mérkőzés első szöglete, a hazaiak végezhették el. A 18. percben Lucas Silva vette célba a kaput, a lövés azonban mellé sikerült. A 20. minutumban Aogo próbálkozott lövéssel a tizenhatos sarkáról, sikertelenül. A 25. percben jött az első komolyabb lövés, Huntelaar vette célba Casillas kapuját, de a spanyol hálóőr hárítani tudott. A 26. percben Carvajal a szokásostól eltérően nem az alapvonal felé vette az irányt, hanem befelé mozgott, majd ballal adta a kapu elé a labdát, ahol Ronaldo jó ütemben lépett ki és a hazaiak hálójába fejelte a játékszert, megszerezve ezzel a Blankók vezető találatát.


A 30. percben Benzema került helyzetbe, de Wellenreuther résen volt. A 33. minutumban kényszerű csere következett, Huntelaar helyét Platte vette át. Egy perccel később ismét Boateng vágta fel Ronaldót, aki immáron megkapta a neki járó sárgalapot, így a visszavágót kihagyni kényszerül. A szabadrúgást a sértett végezte el, ám a portugál bombáját Wellenreuther gyönyörűen hárította szögletre. A 41. minutumban Bale ment el három hazai védő mellett, majd az alapvonalhoz érve az érkező Ronaldo elé tálalt, de a Schalke játékosainak sikerült megakasztani a támadást. Martin Atkins játékvezető plusz két perc ráadást ítélt meg az első félidő végére. A 46. percben Benzema is messziről próbálkozott lövéssel, ami csúnyán fölé is sikerült, majd néhány pillanattal később Neustadter rángatta meg Benzemát, a lap nem is maradt el. A hosszabbítás letelte után a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat. Az első félidőben a vendég Real Madrid végig kezében tartotta az irányítást, kétszer annyit és kétszer olyan pontosan passzoltak, mint a hazaiak.


A második játékrész változatlan felállásban kezdődött meg. Az 53. percben Ronaldo és Isco forgatta meg a hazaiak védelmét, aminek végén szöglettel jöhettek a Királyiak. A sarokrúgást Kroos végezte el, amelyre Varane robbant be, de Wellenreuther begyűjtötte a játékszert. Az 57. minutumban Neustadter hagyta el a pályát, helyére Kirchoff állt be. A 62. percben Boateng lőtt méterekkel fölé a vendégek tizenhatosának előteréből. Egy perccel később a frissen beállt Kirchoff sárgult be, Carvajalt rúgta meg keményen. A 67. minutumban a tizenhatoson belül Benzema emelte át a labdát a túloldalon érkező Ronaldónak, de Wellenreuther szemfüles volt. Néhány perccel később a remekük érkező Isco bombázott jó 15 méterről, ám a löket éppen csak a keresztléc fölé sikerült. A 74. percben kis híján megszületett a hazaiak egyenlítő találata. Egy óriási indítást követően a jobb szélről Uchida tette középre a játékszert, az érkező Platte pedig a Madridiak kapujára bombázta, ám a keresztléc megkegyelmezett a vendégeknek, majd a kipattanót Uchida próbálta begyötörni, sikertelenül. A 78. minutumban Chicharito váltotta Benzemát a csatárposzton. A 79. percben Ronaldo cselezett ki két védőt a bal szélről indulva, majd az érkező Marcelónak passzolt, aki a tizenhatos vonaláról jobbal óriási gólt akasztott a hazaiak hálójába, ezzel már kétgólosra hizlalva a Habfehérek előnyét.


A gólt követően Meyer állt be Höger helyére, majd néhány perccel később Arbeloa érkezett a sántikáló Carvajal helyére, és Illarra is kapott néhány percet, ő Iscót váltotta. A játékvezető plusz három perc ráadást ítélt meg a találkozó végére, de a hosszabbítás alatt már nem történt semmi, így a Real Madrid 2-0 arányban, mondhatni simán hozta a nyolcaddöntő első felvonását. A mérkőzésen nem volt nagy iram és a hazai szurkolók sem varázsoltak igazán remek hangulatot a Veltins-Arénába, de a Schalkénak sikerült megúsznia egy a tavalyihoz hasonló újabb nagy pofont.


Ezen a mérkőzésen debütált a Bajnokok Ligájában a friss brazil szerzemény, Lucas Silva, valamint ez volt Casillas 150. Bajnokok Ligája mérkőzése és Varane 100. fellépése is. A játékosok közül igazán kiemelkedő teljesítményt senki nem nyújtott, az idei szokásokhoz híven Kroos mozgatta a csapatot, Isco gyönyörű cseleket bemutatva forgatta meg kísérőit, a BBC trió pedig folyamatos nyomás alatt tartotta a Schalke védelmét. A visszavágó három hét múlva esedékes a Santiago Bernabéu stadionban, addig is Ancelottiék készülhetnek a következő bajnoki fellépésre, hiszen vasárnap este az Elche otthonában lépnek pályára a spanyol bajnokság 24. fordulójának keretében. Hala Madrid!

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése