2015. február 17.

BL nyolcaddöntő a Schalke otthonában



Több mint kéthónapnyi szünetet követően a Real Madridra ismét a Bajnokok Ligájában vár feladat, a tavaszi egyenes kieséses szakasz első, nyolcaddöntős ellenfele a tavalyihoz hasonlóan a Schalke 04 csapata lesz. A párharc első mérkőzését Gelsenkirchenben, a Veltins-Arenában rendezik szerda este.


Ancelotti és csapata több mint kéthónapnyi szünet után lép pályára ismét a Bajnokok Ligájában, hiszen az utolsó csoportmérkőzést még december 9-én játszották le a bolgár Ludogorets ellen a Santiago Bernabéu stadionban. A Habfehérek 100%-os mérleggel, csoportelsőként jutottak tovább a tavaszi egyenes kieséses szakaszba, ahol a tavalyi sorsoláshoz hasonlóan a német Schalke 04 együttesét kapták meg nyolcaddöntős ellenfélnek. A Blankók vasárnap délelőtt megkezdték a felkészülést a szerda esti gelsenkircheni összecsapásra, a kissé megfogyatkozott keretbe pedig két Castilla játékos, Medrán és Derik is helyet kapott. Érdekesség, hogy az új szerzeménynek, a brazil Lucas Silvának ez lehet az első Bajnokok Ligája mérkőzése.


Az előző BL idényben, első ízben 2014. február 26-án találkozott egymással a két együttes, amely mérkőzésen a Real Madrid idegenben egy 6-1-es győzelemmel rögtön eldöntötte a párharc kimenetelét. Az összecsapáson a BBC trió minden tagja duplázni tudott, a gelsenkircheniek oldaláról pedig csak Huntelaar tudott válaszolni a mérkőzés legvégén egy óriási bombagóllal
A visszavágóra három héttel később, 2014. március 18-án került sor a Bernabéuban, ahol Ancelotti fiai 3-1 arányban múlták felül német ellenfelüket. A találkozón Ronaldo duplázni tudott, valamint Morata is betalált, a Schalke részéről Hoogland szerezte meg a szépítő találatot. A Királyiak igen fölényesen, 9-2-es összesítéssel mehettek tovább a negyeddöntőbe, a 6 idegenben szerzett találat pedig BL csúcsot jelentett.


A szerda esti találkozóra a Real Madridnak sikerült jobban a ráhangolódás, hiszen szombat este a Deportivo csapatát verték hazai pályán 2-0-ra Isco és Benzema találatainak köszönhetően. A Schalke ezzel szemben szombaton 1-0-ra kikapott az Eintracht Frankfurt otthonában. A Habfehérek 23 fordulót követően vezetik a spanyol bajnokságot, őket a Barcelona üldözi egy ponttal lemaradva. A gelsenkircheni alakulat 21 forduló után a negyedik helyen tanyázik a Bundesligában, de csak a jobb gólkülönbség miatt előzik meg az Augsburgot.


A királykékeknél idény közben edzőváltás is történt, 2014. október 7-én Roberto Di Matteo vette át a Schalke irányítását Jens Kellertől, aki képtelen volt a győzelem útjára vezetni csapatát, így az új trénernek a 11. pozícióból kellett felkapaszkodnia együttesével. Di Matto korábban egy rövid ideig a Chelsea csapatát is irányította, akikkel 2012 tavaszán FA-kupa és Európa Liga diadalt is ünnepelhetett. A svájci-olasz mesternek most igazán nehéz dolga lesz, hiszen a Schalke csapatából minden bizonnyal hiányozni fognak olyan meghatározó játékosok, mint Fahrmann, Draxler, Farfán, Kolasinac és Goretzka, de Carlo Ancelottinak is főhet a feje, mivel Ramos, Coentrao, Modric, Khedira és James is harcképtelen.  Sárga lap miatt spanyol oldalról Marcelonak, míg a németektől Boatengnek, Högernek és Huntelaarnak kell vigyáznia. Szerda este tehát meglátjuk, megismétlődik-e a tavalyi vérengzés, vagy a Schalkénak sikerül visszatartania a madridi gépezetet, netán meglepetést tudnak-e okozni. Hala Madrid!


A Real Madrid várható kezdőcsapata:
Casillas - Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo - Illarra, Kroos, Isco - Bale, Benzema, Ronaldo

Ancelotti 20 fős kerete a Schalke ellen:
Kapusok: Casillas, Navas, Pacheco
Védők: Carvajal, Arbeloa, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo, Derik
Középpályások: Kroos, Illarra, Isco, Lucas Silva, Bale, Medrán
Támadók: Ronaldo, Benzema, Chicharito, Jesé

Helyszín: Veltins-Arena
Időpont: 2015.02.18. – 20:45
Játékvezető: Martin Atkins (angol)

A mérkőzést a Digi Sport 1 (20:15) élőben közvetíti.

Kelemen Dániel

1 megjegyzés:

  1. Jó volna tudni pontosan, milyen fizikális okai vannak - ha vannak - CR7 jelenlegi teljesítményének...De jó volna, ha rendben lenne az a bal térd...De az igazság az, hogy akármit is mond Ancelotti, a Depor elleni meccsen sem tűnt 100%-osnak, pedig majd' két hétig "pihenhetett"...és a tavalyi VB óta ugye tudhatjuk, hogy akkor is játszik - és mindenki tagadja, hogy bármi baja is volna a környezetében - ha konkrét fájdalmai és sérülései vannak:(

    VálaszTörlés