2015. február 14.

Hoztuk a kötelezőt... Real Madrid - Deportivo 2-0


Jöttek, láttak és kikapva távoztak a Deportivo játékosai. Nem volt éppenséggel egyszerű ez a "randevú", de a formaságoktól eltekintve, hoztuk a jó fiú szerepét és miénk a három pont, így továbbra is megtartva elsőségünket a tabellán. Ha a szerencse is a mi oldalunkon állt volna, öt alatt nem hiszem, hogy megálltunk volna. No de jó van az úgy!


A múlthét szombati gyalázatos teljesítmény és vereség után, ránk fért ez az egy hét pihenő. Alkalmas volt arra, hogy rendet tegyünk a fejekben, ugyanis innentől kezdve beindul a szénásszekér és nem lesz megállás. Ha most nem szedjük össze magunkat, akkor dobhatjuk el az idei szezont... például el a francba. Sok a kulcsjátékos, aki a partvonalon túlra került, de ha velük nem, akkor nélkülük kell megbirkózni a feladatokkal, és a Real Madrid képes rá, mert... hát na elég a névből kiindulni, mert a Real Madrid az Real Madrid. Kész.
Szóval ezt a mérkőzést a revans végett vártuk nagyon nagy izgalommal. Ha már az Atletico ellen nem tudtunk elégtételt venni, akkor megtesszük a Depor ellen... jó szokásunkhoz híven. Bár döcögősen, de sikerült visszavágnunk a múltheti vereség miatt... könnyű vigasz...



Real Madrid - Deportivo

Se mérges, se feldúlt, se boldog, se örömmel telt nem vagyok. Ez pont egy olyan meccs volt, ahol ha nem hozzuk a három pontot, akkor a mondat első két szava érvényesült volna, ha pedig lőttünk volna vagy tízet, akkor a második két szava. De így semlegesen írom ezt a cikket és gondolkodom az előttünk álló jövőn...gondolkodom, hogy ez így nagyon kemény lesz, baromira kemény.
18 órakor pontban kezdetét vette a mérkőzés és elindult a 90 percig tartó útjára az a gömbölyű valami. 
Nagyon összevissza játék uralkodott az első félidőben, de látszódott a tűz... mondjuk egy Deportivo ellen nem nagy dolog, a múlthéten kellett volna így égnie annak a tűznek. 
Az első gólra 23 minutumot kellett várnunk, miután Isco egy kis kavarodás után a második hullámban jutott labdához, majd betekerte a kapuba. Gyönyörű találat!! 1-0!


Ezek után ugyancsak tovább folyt a macska- egér párharc. Olyan helyzetek maradtak ki, amiknek nem kellett volna, amik ha lett volna szerencsénk, akkor be mentek volna. De a szerencse ezen a napon nem állt a mi oldalunkra... én meg fáradt vagyok, szóval haladok tovább a kronológiai vonalon.
Félidőre vonultunk, egy gólos előnnyel és számos kihagyott ziccerrel.

A szünetről visszaérkezve egy picit elfogyott a tüzet serkentő szenünk, ugyanis a gőzmozdonyunk vissza vett a tempójából, ami látszódott is a meccs képe alapján. A vendégek nagyon közel voltak az egyenlítéshez... jó néhányszor...egyszer egy kapufájuk is volt, amit a mi védőink úgy reagáltak le, hogy csak bámultak...mint majom a fark..ra. Sebaj, a lényeg, hogy nem lett gól belőle... még ha hajszálon is múlott. Ettől függetlenül továbbra is mi uraltuk a mérkőzést, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. A 73. percben egy gyönyörű villámtámadás után, Benzema felhelyezte az "i" betűre azt a pici kis pontocskát, ami végleg eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. 2-0!

Én akartam gólt rúgni....
De előtte két perccel, Lucas Silva érkezett a pályára Illaramendi helyére... aki egyszerűen... na mindegy, nem részletezem.

Lucas Silva tehát egy győztes összecsapáson mutatkozott be, jól kezdődik a madridi karrierje. A formája ebből a 20 percből nem teljesen jött le... de úgy vélem, hogy nem volt rossz befektetés.

A macska- egér játszma egészen a 90. percig kitartott majd a sípmester 5 perc ráadás után leintette a 95 körös futamot, ami a mi győzelmünkkel ért véget. Fellélegezhetünk, maradtunk az első helyen.
Végeredmény: Real Madrid - Deportivo 2-0


Értékelő

Feleslegesnek érzem azt, hogy most elkezdjek vészmadárkodni... mert akkor le leszek hurrogva egyrészt... másrészt pedig... felesleges. Sok a hiányzónk, és ilyen játékfelhozatallal nem is tudok többet elképzelni... még azt sem, hogy hogyan győzzük le a németeket. Régen volt ilyen, hogy ennyire nem tudtam, hogy milyen formában van a csapat. Se nem szar, de sem nem jó. Felfoghatatlan. Na az, hogy Marcelo is megsérült, mindennek a teteje. Tényleg... hova tovább? Mi az Úristenért van ennyi sérültünk? Eddig öt év alatt volt annyi, mint most egy szezon alatt... sőt... félszezon.


Viszont az tény, hogy több volt bennünk, és az most bennünk is maradt... remélhetőleg a Schaelke ellen majd kijön. Ahogyan az is tény, hogy a bajnokság egyik leggyengébb csapata végig harcban volt a 3 pont megszerzéséért, és ez az ami aggasztó tud lenni. Ez a rendszer egész egyszerűen nem passzol hozzánk, nem megy. Olyan mintha egy csavarra rossz anyát tennénk, nem forog tovább... olyan ez, mintha majonézzel ennénk a palacsintát... olyan ez, mintha drótkefével törölnénk ki a sej-hajunkat a nagy dolog elvégzése után. Egyik sem kellemes. Hát ez a rendszer sem kellemes a csapatnak, nem gurul a szekér, mert a kerék egy vasdarab... úgy nehéz lesz. A középpályás védekezésünk egyenlő a nullával... pláne ha a Schalke 3-5-2-ben fog kiállni... ez felér egy drótkefével... ami levakarja rólunk a bőrt is.
Nem szeretném sokáig húzni, mert Valentin nap van és hivatalos vagyok egy rendezvényen, ahonnan már kések is. Bravó. Osztályozás lesz, de csak néhány ember kap érdemjegyet... az átlagjavításának érdekében.

Iker Casillas: voltak bizonytalanságai, de összességében nem alkotott csúnyát. Két hiba után még megadtam volna az ötöst, de volt több is, így négyest kap. ()

Isco: a csapat legjobbja. Mária, megint olyan volt, mint egy 2.4-es turbómotoros vala-micsoda. A csapat motorja tényleg. Gyönyörűek az átmozgásai, a labdái, a labdakezelései. A gólja meg megadja neki még a dicséretet is. Szóval, ötös dicsérettel. (Jeles, dicsérettel)

Bale: a másik gyöngyszem. A legjobb volt Isco mellett. Most nagyon eltalálta a sebesség fokozatot és annyira jól hajtott, hogy csakúgy tátva maradt a szám. Próbálkozott jobbal és ballal, fel-alá mozgott... ezt várom el tőled. Annyira veszedelmes volt, hogy mindenki tért ki az útjából aki vele találkozott. Egyértelmű, hogy ötös. (Jeles)

Benzema: átlagos teljesítményt nyújtott. Nem tűnt ki a tömegből, de szerzett egy gólt, voltak szép passzai, jó helyezkedései. És mivel ez egy átlagjavító cetli, így ő is ötöst kap. (Jeles)

Cristiano Ronaldo: na ő bizony megint piszok gyenge volt. Csak azért kap jegyet, mert neki még a kettes is az átlagjavításhoz tartozik, ugyanis eddig két karóval büszkélkedhet csak... az azért nem semmi. Most nem kap egyest, ezt garantálom. Nem megy a gólszerzés a fiúnak. Ellenben volt egy nagyszerű ollózása (játékon kívül), volt két majdnem gólja, volt egy a stadionból kilőtt szabadrúgása, volt egy csapkodása, volt egy gyönyörű csele, aminél azért leesett az állam... pláne ha szépen tette volna be középre a lasztit. Összességében gyenge volt, de most ez nem nagyon látszódott és, hogy végre elmozduljon a kerek 1,0-ról így négyest adok neki. ()

A többieket nem nagyon szeretném értékelni, még talán Marcelo fért volna be a négyesekhez, de most ő kimarad. Arbeloa, Kroos, Nacho és Illaramendi pedig örüljenek, hogy most nem osztályoztam őket.

A díjátadót megint nem fogom kiosztani, mert nem érzek se meglepetés embert, sem aranyembert, ganét meg megint nem akarok írni. Majd ha visszatérünk a helyes útra, akkor lesz díjátadó... így felesleges.

Köszönjük a figyelmet, és ne feledjétek, hogy bár Valentin nap van nem csak ilyenkor kell kedveskedni a kedvesünknek egy szál rózsával, bonbonnal, meg mozifilm nézéssel... hanem az év mind a 365 napján kell. Nem elég egy nap... az egész évben éreztessük vele azt, hogy mi szeretjük őt. Spontán cselekedetekkel a legjobb, egy hosszabb nap után egy csokor virág, gyönyörű ajándék, vagy a péntek esti filmnézés, vagy akármi, valami, bármi.
Tartsatok továbbra is velünk, a következő célpont a Schalke alakulata a Bajnokok Ligájában. Húha... komoly lesz.


Hala Madrid!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése