2015. február 14.

Lejtmenetből hegynek fel...Real Madrid - Deportivo

Valentin-napon este hatkor a Deportivót várjuk randevúra a Bernabéu gyepén. A képlet roppantul egyszerű: a fiúknak feledtetniük kell a múlt szombaton elénk tárt gyalázatot. Csak a magabiztos győzelem számíthat elfogadható eredménynek!





Nem tudom, olvasóink hogyan állnak a kerékpársporthoz. Személy szerint én nagyon kedvelem, ugyanis kevés az olyan sport, ahol az ember ennyire érezné a fizikai határait és ahol ilyen mértékben szükség van szorgalomra, a legnehezebb pillanatokban is a megingathatatlan kitartásra. 

Hogy jön ez most ide? A Madrid jelenlegi helyzete és mondjuk a Tour de France középső szakasza között jelentős hasonlóságokat vélek felfedezni. Képzeljünk el egy féltávig megtörhetetlen versenyzőt, aki a kezdeti szakaszok bizonytalankodása után ellenállhatatlanul tekert, esélyt sem adva riválisainak. A fáradtság jelei ugyan néha már megmutatkoztak, de még így is megkérdőjelezhetetlenül jobb volt minden ellenfelénél, mígnem előző héten egy végső győzelem szempontjából is igen fontos hegyen szeretett versenyzőnk teljesen összeomlott. Nem is a benyelt időveszteségen van a hangsúly, hiszen (megcsappant előnnyel ugyan, de) még mindig az összetett első helyén áll, inkább a mutatott teljesítmény volt riasztó, ahogy kedvencünk a robbanékonyság és erő legkisebb jele nélkül kínlódta végig az emelkedő kilencven gyötrelmes percét.

A legutóbb szintén az Atletico elleni vereség után játszottunk velük... van félni valójuk?
A mai egy átvezető, sík szakasz, ahol (természetesen a könnyen elkerülhető időveszteségen túl) a cél a bukások és sérülések elkerülése. Ma semmilyen meglepetést nem szeretnénk, csak egy unalmas gurulást, miközben regenerálódni tudunk mire az újabb fontosabb akadályokig érünk és kiheverhetjük az előző szakasz okozta lelki sérüléseket is.

A bicikli-analógiát félretéve azt kell hogy mondjuk, hogy a Depor két-három fával való meggyalázása még egy abszolút formán kívül lévő Real Madridtól is alapkövetelmény, főleg a 8-2-es riazori vendégeskedésünk tükrében. Akkor is, ha nincs James, Modric és Ramos.

Ronaldo születésnapi bulijába nem akarok nagyon belemenni. Az, hogy milyen módszerrel dolgozza fel a tényt, hogy pár órával korábban fényesre sikálták vele a Vicente Calderónt, nem rám tartozik, de arról igazán gondoskodhatott volna, hogy legalább a képek ne kerüljenek az éppen igen labilis idegállapotban lévő madridisták szeme elé.

Igen... itt az ideje észhez térned!
Modricra és Jamesre inkább vagyok mérges a klub belső szabályainak megsértése miatt (sérülten nincs partyzás). Modric december óta használhatatlan, Rodriguez pedig még legalább áprilisig az lesz, és ilyenkor ahelyett, hogy a gyógyulásra koncentrálnának, pihennének vagy valami csodadoktorral kezeltetnék magukat, inkább részegen karaoke-znak egy 0-4-es madridi derbi után. Ronaldo legalább (hivatalosan) a pályán volt, de a másik kettő részéről ez nem kelt jó benyomást…

(Még szerencse, hogy nem mentem bele Ronaldo bulijába…)

Az utóbbi napokban felröppent hírek, mely szerint Pérez kész megválni CR-től, valószínűleg csak blöffök, csupán a Presidente szeretne valamivel több alázatott kicsikarni a háromszoros aranylabdásból. Ha mégis eladja, azt nem néhány partyfotó miatt fogja tenni, még ha ezt is próbálja megetetni a sajtóval.

“Újra formába fogunk lendülni, és visszaszállunk a versenybe. Jó munkát kell végeznünk, és mind technikailag, mind pedig taktikában és lélektanilag jó meccset kell játszanunk."
Ja, és végül Ancelottinak üzenem, ha véletlenül szabadidejében egy magyar szurkolói blog bejegyzéseit böngészné, hogy a BBC felállt, tömörülő, rendes (értsd: nem Deportivo-szintű) védelem ellen semmit nem ér. Ronaldo, Bale (és tavaly di María) sebességére csak nagy hely esetén lehet építeni, olyan ellenfél ellen, aki néha támadni is akar. A mai ellenfél nyilván nem ilyen lesz. Az első gólig-feltéve, hogy mi lőjük- legalábbis biztosan nem. Reméljük Modric mihamarabbi visszatérésével egy kicsit kreatívabbá válik majd a középpálya és nem kell azt néznünk az ideg-összeroppanás határán, ahogy Bale két méteren próbál lefutni három védőt, CR meg 35 méterről eltöri a labdát.



Várható kezdő az AS szerint: Casillas- Arbeloa, Varane, Nacho (nabzdmg), Marcelo- Kroos, Illaramendi, Isco- BBC

SportTV, 18:00

Hala Madrid!

Kocsi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése