2015. február 8.

Ki Ő? A Real Madrid új csiszolatlan brazil gyémántja...

Hosszú idő után újra jelentkezik a "Ki Ő?" című rovatunk, melyből utoljára tavaly Július végén szolgáltattunk cikket nektek. Most tehát elérkezett az idő, hogy újra színre lépjen ez a rovat is. Ezúton a főszereplőnk, a Real Madrid legfrissebb igazolása, a brazil Lucas Silva. Na, lássuk! Ki is ő? 



1993. február 16-ot írtunk, amikor is Bom Jesus de Goiásban világra jött a kis brazil. Gyerekkorában hamar kiderült, hogy van tehetsége a labdajátékokhoz, 2005-től 2007-ig egy tartományi kis csapat (AE Ovel) akadémiáján pallérozódott. 2007-ben, 14 évesen csatlakozott a Cruzeiro ifiakadémiájához. Ott azonban, úgy tűnt, hogy mégsem annyira nagy talentum, így napirenden volt, hogy eltanácsolják az akadémiáról, a kis Lucas azonban szentül hitt magában, összekapta magát és egy kis idő múlva már a korosztálya egyik legjobbjaként tekintettek rá.

Lucas ifjoncként
2012-ben Silvát kölcsönadták a 2008-ban alapított Nacional de Nova Serranának. Ott egy 4-2-re elveszített mérkőzésen debütált, mindössze 18 évesen. 2012. április 20-án visszatért a Cruzeiróhoz, az akkori edző, Vágner Mancini kérésére. Július 20-án már be is mutatkozhatott a nagy csapatban a Portuguesa elleni győztes összecsapáson. Ebben az évben csak kiegészítő ember volt és 8 mérkőzés jutott neki.

Kölcsönjátékosként a Nacionalban
A mi "hősünk" Marcelo Oliveira (brazil edző) érkezésével egyre több szerephez jutott. 2013. szeptember 1-én megszerezte első gólját a bajnokságban. Később kiderült, ezzel csapata győzelméhez is hozzá járult a Vasco de Gama ellen aratott 5-3-as meccsen. A szezon végeztével a Cruzeiro bajnok lett, Lucas Silva pedig a csapat "motorja". A következő szezonban továbbra is remekül muzsikált a brazil, így tehát nem volt kérdéses a csapata újabb bajnoki címe sem. Hab a tortán, hogy Silva a liga legjobb védekező középpályása díjat is elnyerte. 

A siker szárnyakat ad
Ilyen remek eredmények után, nem jöhetett más, mint a bomba ajánlatok az európai élcsapatoktól. Jöttek is szép számmal a kérők, végül azonban az ifjú titán, a Real Madrid mellett tette le a voksát. Az üzlet hivatalosan 2015. január 22-én lett bejelentve. 14 milliót utalt át a Királyi gárda a braziloknak, 5 és fél éves szerződés köttetett meg. A 16-os mezt választotta.

A kemény munka gyümölcse
Válogatott szinten, az U20-as és az U21-es csapatot képviselte ez idáig. Összesen 7 mérkőzésen 1 gól szerepel a neve mellett. 

Válogatott szinten is sikeres 

Főbb eredményei:


2-szeres brazil bajnok, Cruzeiro (2013, 2014)
Brazil kupa győztes, Cruzeiro (2014)
Toulon Tournament győzelem, Brazil U21 (2014) 
A brazil Séria A legjobb védekező középpályása, egyéni díj (2014) 



Nos, ezek a színtiszta tények, amiket eddig olvastatok. 
Nekem, mint a cikk írójának a véleményem az, hogy remek befektetés és egyben kitűnő igazolás volt. Persze ne azt várjuk tőle, hogy már ebben a szezonban alapember lesz és ontja majd magából a hosszú indításokat, passzokat vagy épp az ellenfél összes támadása rajta akad majd el. Úgy gondolom, ez a fél szezon pont jó lesz neki a beilleszkedésre, nyelvtanulásra, az új környezethez való alkalmazkodásra és nem utolsó sorban a csapat filozófiájának az elsajátítására. Kroos alternatívája lesz, ha minden igaz. Hasonlít is a játékstílusa a németéhez. De akár Kroos jelenlétében is a pályán lehet Lucas. 
Gondoljunk csak bele, hogy amikor egy kicsit "biztosabb" középpálya kell, akkor milyen jól működhet egy Modric - Silva - Kroos hármas. Na, de ezt bízzuk Ancelotti papára, aki tudja majd, hogy mikor kell elővenni ezt a módszert. Mert előfogja vagy akkor minek igazolta őt le, ugyebár?

Én sok sikert szeretnék kívánni az új emberünknek, valamint sok szerelést és remek meglátásokat. Egyébként, kíváncsian várjuk a ti véleményeteket is ide a cikk alá vagy esetleg a Facebook posztunk alá, ahol nektek szimpatikusabb.

Hala Madrid!!!

Laskodi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése