2015. február 6.

Megfogyatkozva a matrac ellen...Atletico Madrid - Real Madrid

Megfogyatkozva, bár törve nem, szembeszállunk a matrac ellen. Bátrak vagyunk és erősek, kitartóak és gólerősek. Se Modric, se Pepe, se Ramos, se Marcelo, se James nem állhatnak a segítségünkre, de viszont van nekünk egy CR-ünk aki frissen és üdén fogja kitömni a már kifeküdt matracunkat. Beharangozónk következik a most pillanatában.


Nehéz feladat előtt állunk, ugyanis egy komoly tétmeccs vár ránk szombaton a kora esti órákban. A feladat nem attól minősül nehéznek, mert a "matracosok" ellen kell kivívnunk a győzelmet és a vele járó három pontot, hanem azért, mert komoly minőségbeli veszteségeink vannak a játékosok terén. De nem csakhogy minőségbeli, de még mennyiségbeli hiányunk is van... ami komoly aggódásra adhat okot. De ne ugorjunk rögtön a mély vízbe, mert még szeretnék egy picit rizsázni is.
Az elmúlt mérkőzésen a csapatunk hazai pályán zsebelte be a 3 pontot a Sevilla ellen. Sajnos nem sikerült megírnunk sem a beharangozót, se a mérkőzés utáni összefoglalót és értékelőt. Dolgoztunk az ügyön, de eredménytelenül. Nézzétek el ezt nekünk. Sok dolgunk van mostanság és nem vet fel minket a tengernyi szabadidő. Pláne az érettségihez közeledvén. De igyekszünk minden percet megfogni és rátok áldozni, próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból. Reméljük, hogy ez meg is látszódik a munkánkon.


Szóval győztünk a hétközi fordulóban, ami csak nekünk volt "hétközi forduló", ugyanis ez a meccs egy korábban, a Klubvilágbajnokság miatt elmaradt fordulóban került volna lejátszásra. Így négy pontos előnnyel állunk az első helyen, a Barcelona előtt és a szombati ellenfelünk, az Atletico Madrid előtt, kikkel szemben 7 pontos a privilégiumunk.
A szerdán lejátszott összecsapáson sérült meg James, aki akár három hónapra is kieshet és Ramos is aki az elsőre megjósolt három hét helyett 6 hétre dőlhet ki. Illetve Marcelo...aki nem sérülés, hanem eltiltás miatt marad távol az igen nagy presztízsű mérkőzéstől.
James már a műtéten is átesett, akit Mariano de Prado traumatológiai szakorvos műtött meg. Ramos állítólag súlyosabb sérüléssel bajlódik, mint azt elsőre képzelték. Egy izomsérülés összeszedése végett, 3 hét helyett 6 hétre bővült a kiesés időtartama így több, mint valószínű, hogy csak a tavaszi El Clasicóra épülhet majd fel.

Nagy a feladatod!!!
Atletico Madrid - Real Madrid

Az utóbbi időszakban nagyon sok El Madrileno került megrendezésre, a bajnokságon, a spanyol kupán és a Spanyol Szuperkupán belül. A mérleg, ha csak az első öt mérkőzést tekintjük a matracosok felé billen, ugyanis ezen 5 találkozóból hármat megnyertek, kettő pedig iksz lett. Győztek a Szuperkupa visszavágóján (1-0), a spanyol bajnokságban (1-2) és a Spanyol Kupa odavágóján (2-0). Ebből kétszer hazai pályán sikerült kivívnia, a Simeone által vezényelt együttesnek, a győzelmet. Nekünk a legnagyobb eredményünk, hazai pályán, a döntetlen volt. A legutóbbi mérkőzésen, melyen 2-2 lett az eredmény, majdhogynem teljes volt a csapatunk, ha csak a kezdőt nézzük bitang erősnek mondhatnánk... és mégsem sikerült ágyba vinni Katit... csakhogy egy népies hasonlattal éljek. Most, mikor a keretünk le van harcolva még inkább kevesebb az esély rá, de tudjuk, hogy a sors kiszámíthatatlan. Ergo, semmi sem lehetetlen, vagy akinek jobban tetszik: lehetetlen nem létezik, csak tehetetlen. Melyik a jobb? Én az utóbbival készülök fel a mérkőzésre és a közvetítésre. Közvetítésre? A cikk végén szót ejtek róla, most elmajszolom a kakaós tekercsemet - ha megengeditek - és folytatom a beharangozót.


Hm... ez finom volt. No de, visszatérve a lényegre. Súlyos problémákkal küzdünk, ugyanis nagyon sok kulcsfontosságú játékosunk került a partvonalon túra. Valaki sérülés és valaki eltiltás miatt. De öröm az ürömben, hogy legalább Cristiano Ronaldo már újra pályára léphet és bízom benne, hogy egy góllal vagy akár több góllal fog beköszönni. Ugye, Cristiano még a Córdoba elleni mérkőzésen lett eltiltva, mert elgurult kissé a gyógyszere és kivetkőzött magából. Remélem, hogy sikerült fejben összeszednie magát és visszatér a helyes útra. Ő Cristiano Ronaldo, és ha Ő nem képes rá, akkor senki. Magabiztosságra adhat okot az a tény, miszerint a háromszoros aranylabdás az elmúlt tizenkilenc Atletico Madrid elleni derbin tizenöt alkalommal talált be. Tetejébe az eddigi hét Vicente Calderónban megrendezett találkozókon, hétszer volt eredményes. Nagyon nagy szükségünk van egy olyan Ronaldo-ra aki magabiztosan, nem rágörcsölve a gólszerzésre, céltudatosan áll ki a matracosok ellen. Pláne ilyen helyzetben.

Újra egymásnak feszülnek.
A fiainknak nagyon oda kell figyelniük a hozzáállásra, itt vér fog folyni, annyi szent. Ezek egy olyan világból valóak - mármint az Atletico - akik nem ismernek se Istent, se Embert. Akik teljesen elhiszik a "This is Sparta" kiáltást és olyan elhivatottsággal fociznak, mint amennyire Leonidasz és a 300 fős serege a perzsák ellen. Kegyetlenek, ott ütnek és rúgnak, ahol csak lehet. Olyan aljasok, mint Berényi Miklós. A Barcelona elleni kupa meccseken is azt hittem, hogy csak egy ember marad talpon a katalánok között... az is az edző lesz.
Egyszóval, fel kell kötnünk a gatyát. Komoly viadal lesz. Körülbelül olyan, mint amikor két veszett kutyát egymásnak eresztenek. Vér fog folyni, a kérdés már csak az, hogy kinek a vére.
Egy olyan BBC-t akarok látni a pályán, akik nem kegyelmeznek senkinek és termelni fognak, mint a dán mezőgazdaság.
A védelmünk nem lesz veretes, bár Ancelotti nagyon bízik a Nacho és Varane duóban. Kössék fel a gatyeszt, mert kő kövön nem marad. Jó lenne most egy Pepe- Ramos páros...
Lucas Silva is bemutatkozhat... emlékezetes lesz az biztos.
Meglátjuk, hogy mi lesz, egy biztos: Komoly meccs lesz.

A balhé most sem fog elmaradni
Maradék

Ennyit tudtam most írni, sürget az idő, sürget minden. Kicsit összekapott cikk lett, de a lényeget már tudjátok, Szombaton 16-tól meccs és komoly lesz nagyon.
Szeretnénk nektek egy picit kedveskedni is, így a szombat késő délutáni összecsapást a Facebookon kívűl, személyesen fogom közvetíteni a kommentator.hu weboldalon. Linket majd a mérkőzés előtt adunk, ahol csak a hangomat lehet majd hallani, képet vagy az interneten vagy a TV-n keresztül láthattok. Azért fogom közvetíteni a meccset, mert együtt kell kiszurkolnunk a győzelmet, holnap tehát várok mindenkit oda.

Hala Madrid

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése