2015. január 24.

Majdnem sírás lett a vége...Córdoba - Real Madrid 1-2

A kiskutyám füle sem gondolta volna, hogy egy babazsúr ennyire, de ennyire komoly legyen. Normális esetben, a Córdobát kitömve mennének most haza a srácaink, de így komoly aggódással töltve utazhatnak és várhatjuk ki a következő meccset. Volt itt minden, ami köl kérem szípen. A puli kutya nem ijedt meg a csúnya farkasbácsitól és agresszíven rá támadt, ezzel mintegy "birkává" tette őt. Két tizenegyes, két piros, három gól és egy fura Cristiano. Nézzük az összefoglalót és az értékelőt. Jelzem, hogy kemény leszek. 


Úgy képzeltem el ezt az egész délutáni pereputtyot, hogy felmegyünk a pályára, élvezetesen odarittyentünk valamit a hazaiaknak és jó érzéssel legurulunk a pályáról, zsebünkben a három ponttal. Ezen elképzelésemből csak a három pont valósult meg... az is úgy, ahogy. Nagyon kevés választott el attól, hogy kidobjam a tévét, nagyon csalódottan néztem a retardált futballunkat. De mit volt, mit tenni kivártam a végét és a sors úgy találtatta, hogy megkapjuk a karácsonyi ajándékunkat, úgy január közepén.
Carlo -nagyon rágózó- Ancelotti a lehető legjobb kezdő tizenegyet küldte fel a gyepre. A kaput Iker Casillas őrizte. Előtte az ellenfél támadásainak az elhárításaiért volt felelős Carvajal, Varane, Ramos és Marcelo is. A középpályát a Khedira, Kroos és a James trió alkotta. A mai délutánon a góllövés, mint feladat Ronaldo, Benzema és Bale kötelessége volt. Mivel sajnos Isco használhatatlan, így a jó öreg Khedira barátunk helyettesítette őt a középpályán... sajnos látható is volt a minőségbeli különbség. De jobb alternatíva alig ha lett volna.



Összefoglaló, Córdoba - Real Madrid 1-2

Könnyed, délutáni laza kis meccs volt ez. Ja...nem! Alighogy, elindult az útjára a labda az egy perces megemlékezés után, rögtön, keményen támadott a hazai alakulat, melynek az eredménye az lett, hogy tizenegyeshez jutottak, Ramos hapsi kezezése miatt. Egy kicsit elbizonytalanodott a bíró sporttárs, de aztán végül csak a sípjába fújt és a büntetőpontra mutatott, majd kiosztotta a sárga lapocskáját Sergionak.
A kapuban Iker, a labda mögött Nabil Ghilas. A következő pillanatban már azt láthattuk, ahogy a labda Iker Casillas mögött kucorodik, míg Ghilas valami dél-amerikai fenékmozgató táncot jár, mialatt a többiek körbe veszik őt és ők is olyan szépen mozgatják a sej-hajukat. 1-0!


Elkezdődött a kutyafuttatás, de szó szerint. A kutyákat a hazaiak, a birkákat meg mi játszottuk- pedig nekünk farkasoknak kellett volna lennünk. A missziónk kudarcba fulladt, hiszen nem a mi akaratunk érvényesült. Kapkodóan, semmi játékot játszottunk... azt legalább eredményesen. A Córdoba támadott és hajtott a második gólra, ami sokszor csak egy paraszthajszálon múlott. Majd a 27. percben megérkezett az egyenlítő találat, Kroos beadása és Benzema furfangossága révén. Bravó. Egy lépéssel előrébb. 1-1!
Majd visszaállt minden az alaphelyzetbe és folytatódott a kincs keresés, és egymás harapdálása. Aztán már a 15 perces pihenő következett.
A szünet alatt abban reménykedtem, hogy a Córdoba elfárad a 2. játékrészre, míg mi új erőre kapunk, lövünk nekik vagy három gólt és, hogy Farkas Norbi nem fogja folytatni Bebe önéletrajzának a visszabüfögését. De komolyan, a pali a meccs első 45 percének a 65%-ában róla beszélt. Így feltételezem azt is, hogy ő egy világklasszis játékos, már csak az a kérdésem, hogy mit keres abban a csapatban? Mondjuk... ha jobb képű lenne, és szebb neve és a világbajnokságon játszott volna már nálunk tolná kb. 50 millióért.


A második játékrészben az elképzelésem nem éppen úgy alakult, ahogyan én azt elképzeltem, ahogy alakulni fog. Micsoda kacifántos írás, ebből gyertek ki. Az 57. perc egy sorsfordító fordulat volt... mert elsírtam magam Farkas Norbi elélvezésén, ahogy Bebe egy semmilyen helyzetet puskáz el... azonban Farkas úgy ordított, mintha a 93. percben Ramos hirtelen kiegyenlített volna az Atletico ellen, mindezt a Bajnokok Ligája fináléjában.
Ezt követően jöttek a cserék, Khedira lement egy sárgával és még több semmit tevéssel, helyére Illara jött, hogy megmutassuk a leendő vevőknek- él még a fiú, gyertek vegyétek meg. Aztán Marcelo jött, akit ott alázott meg Bebe, ahol csak akarta, helyét Coentrao vette át. Az utolsó csere a James- Jesé volt. Nem sokkal ezután a meccs első piros lapja is előkerült amit nem más, mint a 3-szoros aranylabdás játékosunk kapott. Bizony ám, ő! Hogy miért? Mert elgurult a gyógyszere és mintegy hisztis HP(=házi pálinka), ütött és vágott mindenkit aki az útjába került és rugdosódott is. Bravó, nesze neked aranylabda. Legalább pont a legjobb időszakban kapta, még időben. Jobb most egy pofon, mint március és április környékén. Látjátok, hogy mit tesznek a nők egy férfival?


Négy egész perccel a rendes játékidő lejárta előtt, Federico Cartabia kézzel ért a labdához. A spurink pedig következetesen döntött, így tizenegyest ítélt és kiosztotta a mérkőzés 2. piros lapját, miután az emberünknek volt már egy sárgája és a kezezése miatt kapott még egyet, ergo jogosan járt neki ez a "büntetőcédula".
A labda mögé a walesi musztáng állt és azt hittem, hogy agyvérzést kapok a neki futása alatt... a házamat rá mertem volna tenni, hogy kihagyja. De végül berúgta, és megint ő lett a Hős. Éljen Bale, Éljen Wales! 1-2!
Nem sokkal utána elhangzott a hármassípszó is és végre véget ért ez a minősíthetetlen valami.
Az eredmény: Córdoba - Real Madrid 1-2

És most következzék eme "dolgozat" kiértékelése és az érdemjegyek kiosztása. Kösse fel a gatyáját mindenki!

Értékelő

Az új szisztematikánk szerint, minden egyes bajnoki meccs után érkezni fog egy ehhez hasonló összefoglaló és értékelő, a végén megspékelve egy kis díjátadóval. A cikk ezen részében a játékosokat osztályozzuk az elégtelen-elégséges-közepes- jó és jeles érdemjegyekkel. Ergo, a bajnoki meccsek afféle dolgozatok, az osztályozó tanár, vagy nevezhetjük magam vizsgabiztosnak is, én vagyok. Lesznek bizonyára alkalmak, amikor ezek a dolgozatok csak cetlik lesznek, ez azt jelenti, hogy nem kap mindenki érdemjegyet, csak néhány "szerencsés" fog osztályzatot kapni az adott meccsen való szereplésére. Ezeknek a jegyeknek év végén lesznek jelentőségük és persze most is, de elsősorban év végén, amikor is bizonyítványt osztunk. Ekkor majd átlagoljuk a kapott érdemjegyeket, átlagot vonunk és megszületik az eredmény. Remélem nem fog senki sem megbukni, aki igen az a szamárpadba kerül... amit majd később fogunk létrehozni az oldalunkon. De nem húzom tovább a szót, hadd jöjjön aminek jönnie kell.

Na most mindenkit megbuktatok!!!
Iker Casillas: úgy vélem, hogy nem volt sok dolga. Amikor meg dolga volt rendre helytállt. Arról az egy bekapott gólról pedig nem tehet, hiszen még az irányt is érezte. Ötöst nem adhatok, hiszen ez nem az a meccs volt, ami után bárki is ötöst érdemelne Így csak négyest kap. ()

Carvajal: nem játszott rosszul, de volt már jobb is. Talán vele voltam a leginkább elégedett. Begyűjtött egy sárga lapot is, blokkolt egy kapura tartó lövést, 40 passzt adott, melynek 85%-a sikeres passz volt. Megérdemli a négyest! ()

Varane: nem ez az igazi Varane, akit ma láthattunk. Játszott ő már sokkal jobban is. Kicsit úgy érzem, hogy a srác amolyan tűzoltó stílusban nyomja. Vagyis amikor megköveteli a helyzet, hibamentesen hozza le a meccset, amikor meg egy ilyen kis csapatnak mondható gárda ellen játszik... mintha aludna. Most is voltak húzásai. Az a majdnem gól, az ő hibája lett volna. Azonban az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a tag a levegőben lökte őt fel, amit 10-ből 9 játékvezető tuti, hogy befúj. De ez a dupla Hernández tag a 10. ember, és ő nem fújta be... a szerencséje, hogy nem lett gól. Ezért is kap hármast. (Közepes)

Ramos: aktív tagja volt a csapatnak, futott, küzdött és csak egyszer volt szabálytalan, amikor kézzel ért a labdához, és amiért sárga lapot is kapott. 66 passzt adott le, 83%-os sikerrel. És egy alkalommal az ellenfél kapujára is veszélyes volt. Négyes! ()

Marcelo: húha...amiket csinált, hát a fejemet fogtam sokszor. Nem beszélve arról, hogy Bebe nem egyszer kajáltatta meg. Nem is kívánok többet szólni hozzád. Kettes! (Elégséges)

Khedira: jó néhányszor savaztam már a fiút, most is szívesen tenném. De helyette inkább leírom a meccs statisztikáját és adok neki egy szép jegyet. Négyszer volt szabálytalan, 42 passz kísérlete volt, amiből csak 27 ment emberhez. Azonfelül nem sok mindent csinált. Kettes. (Elégséges)

Kroos: nagyon aktív volt, csak az a probléma, hogy majdnem egyedül. Nem játszott rosszúl, viszont kiemelkedően sem. Nekem hiányzott a "távolról megküldöm a labdát Kroos". Egy gólpassz így is fűződik a nevéhez. Megkapja a négyest! ()

James: ő sem lógott ki a sorból, sem kifele, sem befele, sem jó irányba, sem rossz irányba. Ettől függetlenül többet várok el tőle, még mindig. Hármast adok. (Közepes)

Bale: érdekes figura. A naphőse megint Ő lett, de egy fikarcnyit nem tett hozzá a sikerhez a gólján kívül. Mintha nem illene ide, ebbe a közegbe. Olyan, mintha frusztrálná az, hogy mellette van Ronaldo és inkább a portugált keresik és neki adják le a labdát. No, de most lesz néhány meccse, hogy megmutassa mire megy Ronaldo nélkül. Nehezen döntöttem el, hogy a gólja révén feljebb vigyem a jegyét vagy sem...na jó legyen hármas, amúgy kettest adtam volna. (Közepes)

Benzema: na ő hajtott, zakatolt, mint a londoni gőzős. Kellett neki ez a gól és meg is érdemelte. A BBC közül jelen pillanatban a legkiemelkedőbb. Volt elől, volt hátul, segített ahol csak tudott. Ő az egyetlen akinek ötöst adok... önbizalom növelésképpen. (Jeles)

Cristiano Ronaldo: nehéz helyzetben vagyok, hiszen osztályoznom kell. Nem láttam a pályán, csak amikor az egyik szabadrúgásánál kilőtte a labdát a stadionból és amikor elgurult a gyógyszere. Nincs valami rendben nála, ez tény. Látszik rajta, hogy hullámvölgyben van, de nem gondoltam volna, hogy egy ekkorában. Látszódik rajta, hogy megviseli a szakítás. És azt kell, hogy írjam a legjobbkor jött ki rajta. Nincsen góllövőnk, amikor nála van a laszti akkor sincs jó helyen. Mivel az eltiltás nem egy meccsre fog szólni, hanem minimum kettőre az elkövetkezendő hetek alatt lesz ideje rendbe tenni magát és egy nagyon kemény tavaszt produkálni. Én hiszek benne. Nagyon régen láttam ezt a fajta Ronaldoféle viselkedést, biztos vagyok benne, hogy vissza fog találni a helyes útra. Most nagyon összegyűltek felette a sötét fellegek, őt is meglehet érteni, hiszen emberből van és nem robotból, mint azt sokan hiszik. Itt le is zárnám a témát. Sajnos ezt a "dolgozatot" nagyon elrontotta, de lesz még esélye a javításra. Ülj le, egyes! (Elégtelen)

Elérkeztünk a végszó elé, egy gyors díjátadó és elköszönök. Nem fog sokáig tartani ígérem.

Díjátadó

A meccs legjobbja:

Benzema. Van még kérdés?

A meccs ganéja:

Cristiano Ronaldo. Azt hiszem nem kell, hogy részletezzem.

A meccs meglepetése/ csalódása:

James. Többet vártam tőle.

A meccs aranyembere:

Kroos. Kiosztott egy gólpasszt, mellette szépen robotolt.


Egy újabb mérkőzést hagyunk a hátunk mögött. Újfent lesz egy hetünk felkészülni a következő megmérettetésre, a következő "dolgozatra". Jövőhéten a Real Sociedad csapatával kell megbírkóznunk, akiket illik fenntartással kezelni, hiszen tőlük kaptunk ki igen szégyenletesen még a szezon elején 2-0-ról. Köszönjük a figyelmet, tartsatok velünk továbbra is a Facebook oldalunkon és itt is. Hamarosan lesz egy meglepetés cikkünk is, az egyik vendégszerkesztőnktől.

Hala Madrid!!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése