2013. szeptember 22.

Vasárnap esti gálázás...


Az eredmény mindenképpen a címre utal, ugyanakkor nem volt az olyan egyértelmű meccs, mint amilyen végkimenetelű lett. Igencsak izzasztó párharc volt ez a "kis madridi derbi", főleg az első játékrészben. Összefoglaló cikkünk következik, egy jó idő után újra a megszokott embertől.



A kezdőcsapat

Nem volt nehéz kitalálni az összeállítást. Ám a meccs előtt nem sokkal mégiscsak bele kellet nyúlnia a kezdő csapatba az olasz szakmesternek, ugyanis a bemelegítés során a walesi sztár (Gareth Bale) egy kisebb sérülést szedett össze. Úristen, pont a meccs előtt. Pedig ő is tagja volt a kezdőként pályára lépő névsornak. A helyét Isco vette át... végül is ha azt vesszük, jobbnál jobb játékos kap helyet a kezdőben. A spanyol ifjonc pedig megköszönte, hogy rá esett a választás, de a részletek később.
Tehát, a kaput szokás szerint Lopez védte. Előtte a védelmi vonalat Carvajal, Pepe, Nacho és Arbeloa alkotta. Előttük a Khedira és Illara kettős próbálta elszűrni a Getafe támadásait és igyekeztek a mi "hadjáratainkat" segíteni. A gólokért Ronaldo, Isco, Di Maria és Benezema felelt. A kispadon pedig Casemiro, Fernnadez, Modric, Morata, Ramos, Jese és Varane kapott helyet.



A meccs: Real Madrid - Getafe 4-1

A mérkőzés nem éppen úgy indult, mint ahogyan azt vártuk. Keményen és határozottan próbált játszani a kisebb madridi alakulat, ennek eredményeként az ötödik minutumban sikerült a vezetést is megszerezniük, Lafita által. 0-1!
Na tessék, fel lett adva a lecke. Ki kellett egyenlíteni minél hamarabb. Tizennégy perc várakozás után megszületett az egyenlítő találat, Pepe révén, aki első góljának örvendhet a bajnokságban, természetesen az idei szezonban. 1-1!



Nem sokkal később pedig már a vezetést is átvettük, Ronaldonak hála, aki tizenegy méterről a bal alsóba lőtte a lasztit. 2-1!
Az első félidőt gólok tekintetében itt zártuk le. Tizenöt percnyi pihenés és taktika átbeszélés után következhetett az utolsó 45 perc, ahol szintén kettőt gurítottunk a vendégeknek. Először az 53. minutumban,  majd pedig a 90. percben, amikor is felhelyeztük a pontot az I betűre. A második félidő első találata Isco nevéhez, a meccs utolsó gólja pedig a portugál klasszishoz Ronaldohoz fűződik. Így alakult ki a végeredmény, a 4-1-es Real Madrid győzelem.



Összegzés

No kérem szépen. Nem volt rossz, sőt, jó téma. Alakulunk, fejlődünk. Azt hiszem Lopezhez nem kell mit hozzáfűzni. Ma is adta saját magát. Carvajal egy igen erős fejlődési turnusban van, sokat léphet még előre. Igen jól játszott ma, kevés hibával, szép momentumokkal. Csak úgy, mint Pepe. Ráadásul még gólt is szerzett a portugál, külön dicséret neki. Nacho... megbízható játékos az fix. Viszont még mindig félek tőle... már mint nem úgy, hanem a játékától. Neki is van még hova előrelépnie. Arbeloát általában mindig szidom és kritikákkal illetem. Most nem tenném. Nem játszott kiemelkedően rosszul, de valahogyan nem nagyon érdekel ez a csávó. Illaramendi... az új Xabi Alonso? Van benne valami, hasonlít az öreg Xabihoz. Csak így tovább. Khdeira a FÉL ISTEN. Maradjunk ennyiben.

A három gólszerző
Di Maria. Kellemes meglepetés, vagy kellemes csalódás? Kezd rátalálni régi önmagára? Jó úton halad, csak maradjon is azon a kitaposott ösvényen. Van Isco, van Disco, ugyebár. Nagyszerű játékos, aki meccsről meccsre bizonyít és napról napra a kedvencemmé fog válni. Hajrá!
Ronaldo, aki mindig robotol, mindig gürizik. Most sem volt másképpen és a tetejébe két góllal hozzá járult a győzelmünkhöz.
Benzema... nem alkotott maradandót, de látszik a fény az alagút végén, vagy már ki is jött az alagútból?

Isco, a zseni

Tényleg az. Nagyon megy a srác, megállíthatatlanul robog. Az egyik legjobb vételünk volt ő, és erre igyekszik nem rá cáfolni.



Hiányzik Özil?

Nehéz kérdés. Inkább úgy fogalmaznék, hogy fura, miképpen nincs nálunk és nem játszik. Hogy hiányozni hiányzik-e? Nem! Kíváncsiak vagytok, hogy miért? A választ hamarosan megtudjátok, a hamarosan megjelenő búcsúcikkünkben. Csak tudjátok, nagyon el vagyunk most havazva így csúsznak a cikkek.

Szolgálati közlemény...

Bizonyára észrevettétek, hogy az oldalon, itt ahol e cikket olvassátok, egy picit megcsappant az aktivitás. Nos, egyéb okok miatt, de próbálunk visszalendülni és nyomni a cikkeket. Tudjátok ez nem olyan egyszerű, hiszen nem mindig van idő rá. Tulajdonképpen az elmúlt két hét volt nehéz, amikor is szerkesztő hiányban voltunk. De mától azon leszünk, hogy mindent bepótoljunk. Várható egy Özil búcsúztató, egy Bale üdvözlő, Isco és Illara kereszttűzbe való kerülése, a havi díjátadó, Carvajal a "Ki Ő" rovatban, meg még sokféle más cikk is. Ezért is tartsatok velünk.

Micsoda sarkazás

Díjátadó

Következzék hát a díjak kiosztása, kategóriánként.

A meccs embere:

Isco. Szerintem ő volt. Megint rászolgált erre a kitüntetésre.

A meccs aranya:

Cristiano Ronaldo. Mindent megtett és rúgott két gólt is.

A meglepetés és a gané díjat most nem osztanám ki, mert nincs hozzá szívem meg kedvem se.

Nem sokáig kell nélkülöznünk kedvenceinket, ugyanis szerdán újabb bajnoki, méghozzá az Elche ellen. Felírtátok? Találkozunk szerdán, addig is itt vagyunk mi nektek!

Lakatos Miklós

1 megjegyzés:

  1. Nálam a meccs embere Mariska. Nem rúgott gólt, de amennyit robotolt szerelt indított ..Benzemának meg jót tenne, ha az Elche ellen a padon kezdene, mert nekem az jön le, hogy igyis úgyis kezdő vagyok és ez most megint látszódott a játékán.

    VálaszTörlés