2013. szeptember 24.

Hétközi forduló az Elche otthonában



Igazán eseménydús időszak elé néz a Real Madrid csapata, hiszen rövid időn belül több tétmérkőzést is játszanak a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Ez fokozott terhelést jelent a játékosok számára, mivel 3-4 naponta meccselnek majd, így nagy szerepe lesz annak, hogy Ancelotti hogyan rotálja a keretet.


A tavalyi szezonkezdethez hasonlóan egy kisebb sérüléshullám sújtotta a Blankókat, Illarramendi, Marcelo és Coentrao is kidőlt a Liga kezdetén, emellett Varane és Alonso is lassan gyógyultak a műtétek után, nem is beszélve Casillas szerencsétlen zúzódásáról a Bajnokok Ligája szezon nyitányán, valamint Bale hétvégi pályára lépése előtti húzódásáról.

A sérülések már a múlté, Casillas, Varane és Coentrao ismét bevetésre készen állnak a szerda esti Elche elleni bajnoki mérkőzésen. A keretből Alonso, Marcelo és Bale hiányoznak óvatosságból, de az olasz tréner kijelentette, hogy a brazil és a walesi csillag is pályára lép a szombati madridi rangadón.

A Madridiak soron következő ellenfele a spanyol másodosztályból bajnokként frissen feljutó Elche lesz, akinek egyértelmű célja a 2013/14-es szezonban a bennmaradás. A tengerparti város csapata az ide szezont rosszul kezdte, 5 forduló után a 19. helyen áll 3 ponttal, amit 3 döntetlen mérkőzésen szorgoskodtak össze. Az elmúlt hétvégén az Osasuna otthonában szenvedtek 2:1 arányú vereséget, de Fran Escriba együttese abban bízik, hogy sikerül megtréfálnia a madridi óriást, ahogy azt az előző szezonokban már több kiscsapat is megtette.


Carlo Ancelotti alakulata kedvező eséllyel indul a szerda esti mérkőzésen, hiszen utolsó két tétmérkőzésén 10 gól szerzett és csak kettőt kapott. A hétvégi Getafe elleni kis madridi derbin mutatott teljesítmény a Galatasaray elleni mérkőzést idézte, az első félidőben nem ment a játék, de a második játékrészben gáláztak a Habfehérek. A csapat bízik benne, hogy gond és sérülés nélkül sikerül venni az akadályt, hiszen szombaton egy presztízs meccs következik az Atletico Madrid ellen. 


Ancelotti ismét a keretében tudhat néhány hiányolt játékost, és a hétvégére való tartalékolással biztosan több lehetőség nyílik majd az eddig kevés játéklehetőséget kapó játékosoknak. A Getafa elleni mérkőzésen Benzemát erőteljesen kifütyülte a hazai publikum, emellett a padon ülő fiatal titánt, Moratát éltette a közönség. A gall csatár csak kis időre könnyebbülhetett meg Higuaín eladását követően, hiszen két saját nevelésű reménység, Morata és Jesé döngeti az ajtót a kezdőbe kerülésért. A szurkolóknak egyértelműen tetszik az idei keret összeállítása, mivel az utóbbi időszakban nem volt ennyi spanyol, ráadásul saját nevelésű játékos az első keretben.


A rotálás komoly szerepet kap az elkövetkező néhány hétben, a szombati madridi derbi után ismét hétközi mérkőzést játszik a Real Madrid csapata, méghozzá a Bajnokok Ligájában. Coentrao felépülésével lehetőség nyílik az eddig szinte minden mérkőzésen pályára lépő és azokat végig is játszó Carvajal pihentetésére, illetve Nacho is jó eséllyel pályázik a kezdő pozícióért a hátsó alakzatban.
Bale pihentetésével ismét a Ronaldo – Isco – Di Maria trió fogja indítani a támadásokat a középpályáról, előttük pedig jó eséllyel valamelyik spanyol fiatal kaphat helyet. A variációk sokfélék lehetnek, de Ancelotti biztosan pihentetni fogja néhány játékosát.

A Real Madrid Elche elleni 20 fős kerete:
Kapusok: Casillas, López, Jesús
Védők: Arbeloa, Carvajal, Ramos, Pepe, Varane, Coentrao, Nacho
Középpályások: Khedira, Modric, Illarramendi, Casemiro, Isco, Di Maria
Támadók: Ronaldo, Benzema, Morata, Jesé

A várható kezdőcsapat:
López – Arbeloa, Pepe, Nacho, Coentrao - Casemiro, Modric – Ronaldo, Isco, Di Maria - Morata

Helyszín: Estadio Martínez Valero (kapacitás 39.000 fő)
Időpont: 2013.09.25. 22:00
Játékvezető: Muniz Fernández

A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti (22:00)

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése