2013. szeptember 26.

Menny, Pokol és Menny!



Az Elche elleni idegenbeli hétközi fordulóban Carlo Ancelotti a López - Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao – Khedira, Modric – CR7, Isco, Di Maria – Benzema kezdő formációt küldte a Martínez Valero stadion gyepére, ami a sérülteket leszámítva jelenleg a lehető legjobb kezdő tizenegy, papíron...

Az Elche szurkolói kimondottan jó hangulatot varázsoltak a stadionba, talán csak nekik, és a hazai oldal játékosainak volt köszönhető, hogy az első félidő élvezhetőre sikerült. Sajnos a Madridisták folytatták negatív első félidei teljesítményüket, ami komoly probléma lehet a hétvégi Atlecito Madrid elleni mérkőzésen.
A hazai kiscsapat komolyan gondolta, hogy a hétközi fordulóban megtréfálja a spanyol óriást, hiszen az első játékrész tanulsága alapján ők voltak a jobbak, mi több, több veszélyes helyzetet is sikerült kidolgozniuk.


A játék 10. percében Lópeznek kellett óriásit védenie a hazaiak pontrúgását és egy megcsúsztatott fejest követően, majd néhány perccel később ismét a vendég kapusnak volt dolga egy közelről megeresztett lövés miatt.


Az 1. félidő első részében az Elche nagy magabiztossággal játszott, önbizalommal telve járatták a labdát. Jól látszott, hogy a Blankók játékából hiányzik az a fajta labdabiztosság és játékszervezés, amit Xabi Alonso és Özil teremtettek meg korábban A Real Madrid oldaláról Modric és Isco próbálta szervezni a játékot, de sajnos az első félidőben nem sikerült igazi nagy helyzetet kidolgozni.


A 2. félidő elején Ronaldo jelentette a különbséget a két csapat között. Az 51. percben elvégzett szabadrúgást gólra váltva a luzitán csillag megszerezte a vezetést a Real Madridnak. A gól után rövid ideig a Habfehérek irányították a játékot, de további gólt sajnos nem sikerült szerezni. Az Elche menedzsere, Fran Escriba gyors cserékkel próbálta megváltoztatni a játék képét, de a hazai alakulatnak a bekapott gól után már nem sikerült folytatni az első félidei teljesítményt.


A 70. percen Isco hagyta el a pályát, helyét Illarramendi vette át. A mérkőzés hajrájában mindkét csapat lelkesedése alábbhagyott, "Dávid és Góliát" egyenlő félnek bizonyult. A 81. minutumban Ancelotti Modricot kapta le a pályáról, Carvajal érkezett a helyette. Az utolsó percekben Morata kapott néhány perc lehetőséget Di Maria cseréjeként, de ezzel még koránt sem volt vége a mérkőzésnek.

A 91. percben a semmiből Boakye egyenlített, aminek eredményeként a 29.000 fős szurkolótábor majd felrobbantotta a stadiont, de mint tudjuk, „az nevet, aki utoljára nevet”!  Az Elche számára Jött a hidegzuhany, a lefújás előtt egy pillanattal Muniz Fernández büntetőt ítélt meg a vendégek javára, amit Ronaldo magabiztosan váltott gólra. Ezzel vége is lett a mérkőzésnek, szerencsére!


Kelemen Dániel

1 megjegyzés:

  1. A büntetőről írhattál volna többet is, igaz ami igaz, éléggé megkérdőjelezhető volt.

    VálaszTörlés