2013. szeptember 27.

Ha szombat, akkor El Derbi Madrileño!



Szombat este olyan harc vár csapatunkra, mint amilyenre még nem került sor az idei szezonban: városi riválisunk ellen küzdünk meg hazai pályán a három pontért.

Szokatlan módon a 6. fordulóra hétköznap került sor, szerda este az Elche ellen játszott egyletünk, kemény erőfeszítéssel, drámai végjátékkal tudtunk nyerni a Manuel Martínez stadionban: Az első félidőben az elcheieknek voltak több helyzeteik, a mi játékosaink nem igazán csillogtatták meg tudásukat. A szünet után, az 51. percben Aranylabdás zsenink, Cristiano Ronaldo szabadrúgásból 5 tagú sorfal mellett gyönyörű gólt lőtt a kapu jobb alsó részébe. (0-1) Eme fantasztikus pillanat után nem igazán erőltették meg magukat a fiúk, azért talán, mert úgy gondolták, Lopez kapuja bevethetetlen az ellenség számára, vagy mert nem igazán volt kedvük játszani. Nos, ez addig nem is lett volna nagy probléma, míg el nem értünk a 91. perchez, ekkor ugyanis nagy védelmi hibát ejtettek a védők, nem figyeltek Boakye-re, aki egy szép passz után, befejelte a labdát Diego Lopez kapujába.(1-1) Ekkor már minden veszni látszott, viszont játékosaink nem adták fel! Volt még annyi idő, hogy a labdát a másik térfélre juttassuk, így egy szögletrúgást még ki tudtunk harcolni. A szöglet következtében Pepe ellen szabálytalankodtak, lerántották védőnket, ami miatt tizenegyest ítélt a bíró. Ekkor már 96. játékpercet mutatott az óra. Nem is kell mondanom, természetesen hetesünk végezte el a büntetőrúgást, ami gólt eredményezett. (1-2).

Térjünk a lényegre: szombaton, a madridi derbire nagyon jól fel kell készülniük a srácoknak, hisz az Atletico a harmadik legjobb csapat a spanyol bajnokságban, és ami még ennél is fontosabb,  2 pont előnyük van a mieinkkel szemben, úgy, mint a Barcelonának. Ha nem akarjuk azt, amit a tavalyi szezon elején elkövettünk, nem szabad veszni hagyni a pontokat, teljes erőbedobással kell dolgozni. Utoljára, mikor eme két fantasztikus csapat találkozott, a Király-kupáért versenyeztek, amit az Atletico nyert. Ekkor még José Mourinho volt a főnök, őt a második félidőben lezavarták a pályáról, Ronaldo pedig piros lapot kapott nem sokkal a meccs vége előtt. Nincs mit szépíteni. A tavalyi szezon nem a miénk volt, semmit sem sikerült nyernünk. Sem bajnokságot, sem BL-t, sem Király-kupát. De most jön az a rész, hogy új szezon nyílik meg, így mindháromra lehetőségük akad a Realnak, és reméljük, hogy mindhárom lehetőséggel élni fognak, csak úgy, mint a Bayern München a tavalyi szezonban, nekik mindhárom sikerült…
Az utolsó 13 mérkőzést tekintve a mérleg a következőképpen alakult: 11 Real győzelem, 1 Atletico győzelem, és 1 döntetlen.
E statisztika hallatán bizakodunk, hogy a Real győzelmi része fog gyarapodni e mérkőzést követően.

Ne feledjétek, a mérkőzést a Sport2 közvetíti 22:00 órás kezdéssel!

!Hala Madrid!

Szerkesztő: Fekete Erika



1 megjegyzés:

  1. Azért valljuk be, Pepét nem rántotta le senki, szépen magára húzta a védőt. ;) De azt hiszem mi elnézzük neki ezt a kis huncutságot. ( a csapat teljesítményét már kevésbé lehet)

    VálaszTörlés