2013. szeptember 17.

Mészárlás Isztambulban



A mai estén megkezdődött a 2013/14-es UEFA Bajnokok Ligája szezon, melynek első akadályát simán vette a Real Madrid. Az "isztambuli pokol"-ban nem izzadtak meg túlságosan a Madridiak, Ronaldoék simán kitömték a Galatasarayt.

Carlo Ancelotti a Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa – Khedira, Modric – CR7, Isco, Di Maria– Benzema kezdő tizenegynek szavazott bizalmat az új Bajnokok Ligája szezon első mérkőzésén. A meccs elején a török csodás hangulatot varázsoltak a Türk Telekom Arénába (Európa leghangosabb stadionja), ahol szinte csak a hazaiak szurkolói voltak jelen.

A meccs első része inkább a Galatasarayról szólt, szép megoldásokkal operálva, motiváltan játszottak. A fanatikus szurkolók a mérkőzés elején igazán kitettek magukért, a hazaiakat erőteljesen biztatták, a vendégeknek pedig kemény füttykoncert volt az ajándék. A 248 nap után tétmeccsen pályára lépő Casillas első mozdulata rögtön egy gyönyörű védés volt, ezután a Galata több helyzetet is kidolgozott, de szerencsére nem jártak sikerrel.

A 11. percben Ramos és Casillas szerencsétlenül ütközése miatt, egy szusszanásnyi szünet következett, amíg az orvosi stáb ellátta a csapatkapitányt, de sajnos néhány perccel később Casillas fejét csóválva rúgta ki a labdát, aminek eredményeként a 15. percben elhagyta a gyepet, López váltotta.

A történtek után a szurkolók lelkesedése is alábbhagyott, de legalább a csapatok elkezdtek végre játszani. A hazaiak továbbra is keményen nyomtak, a Madridiak játékában nem volt igazi kreativitás. A 30. percben López védett óriásit, a törökök már sokadik helyzetüket puskázták el. Ezt megbosszulva a 35. minutumban jött a török hidegzuhany, Isco talált a kapuba.


A félidő végéig nem sok változás történt, de a 45. percben Pepe keményen ütközött Drogbával, aminek eredményeként az elefántcsontparti csatárt hordágyon vitték le.

A második játékrész rögtön gólszerzési lehetőséggel indult a madridi oldalon, de a szerencse ekkor még nem állt a Blankók mellett, nem úgy, mint az 54. percen, mikor Felipe Melo rosszul megcsúsztatott labdáját Benzema váltotta gólra. Ezután látványos fejlődésnek indult a vendégek játéka, aminek köszönhetően közvetlen közelről Ronaldo is betalált a 63. percben.

A gól után Bale váltotta Iscot, aki a gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett a mai mérkőzésen. A 66. percen Bale szabadrúgása után Ramos bólintott a kapu irányába, amit Muslera még kiütött, de jött Ronaldo és büntetett. A 4. bekapott gól után a török szurkolók látványosan elindultak hazafelé, de a keménymag még így is fantasztikus hangulatot varázsolt a stadionba.


A 72. percben Illarramendi váltotta Modricot. A csapatok kissé visszavettek a tempóból, hiszen a mérkőzés már eldőlt. A Madridiak inkább kontrákkal operáltak, melynek eredménye egy újabb Benzema gól esett a 81. minutumban. Ekkorra már a Telekom Aréna elég foghíjas volt, körülbelül a szurkolók fele hazament.

A hazai csapat kitartásának meglett az eredménye, a Yilmazt váltó Bulut beve tte López hálóját, így meglett a Galatasaray becsületgólja. Hogy ne unatkozzon senki, a rend kedvéért Ronaldo belőtte a 3. gólját is, ezzel beállítva a végeredményt: Galatasaray–Real Madrid: 1 – 6


A gólokat török oldalról Bulut, a Madridiaktól pedig Isco, Benzema (2) és Ronaldo (3) szerezték. Az új Bajnokok Ligája szezon első mérkőzését látszólag könnyen vette a vendég alakulat, de az első félidei teljesítményük nem ezt mutatta. A 2. játékrészben elég volt 20 perc játék, hogy a Blankók eldöntsék a meccset, de a Juventus ellen ez kevésnek bizonyulhat. Ronaldo mai mesterhármasával feladta a leckét a gólkirályi címért versengőknek, Benzema pedig gyűjthetett egy kis önbizalmat a hétvégi bajnoki mérkőzésre.


Kelemen Dániel

1 megjegyzés:

  1. Iker sérüléséről legyen egy külön poszt, ha megvan az orvosi vélemény már! Ne menjünk el mellette szótlanul!

    VálaszTörlés