2013. szeptember 16.

Isztambulban rajtol a BL szezon

Miközben az egész futballvilág Cristiano Ronaldo hétfői szerződéshosszabbításán csámcsog, addig Ancelotti és csapata már Isztambulban készül a 2013/14-es UEFA Bajnokok Ligája szezon első mérkőzésére. Az ellenfél nem más, mint az előző szezon negyeddöntős ellenfele, a török Galatasaray.


A csapat gépe a mai napon, a déli órákban landolt Isztambulba, ahol a játékosokra a holnap induló új BL szezon első mérkőzése vár, rögtön egy kellemetlen ellenfél, a Galatasaray ellen. A két gigász nem is olyan régen találkozott már egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, méghozzá idén tavasszal, a negyeddöntőben. Mint tudjuk a párharcot a Real Madrid nyerte 5-3-as összesítéssel (3-0, 2-3), de a törökök nagyon megnehezítették a Blankók dolgát az idegenbeli mérkőzésen. Futball berkekben jártas szurkolók jól tudják, a Galata drukkerei a legnagyobb fanatikusok közé tartoznak, így minden bizonnyal a hosszabbítás utolsó másodpercéig teli torokkal üvöltve motiválják majd kedvenceiket, persze a Madridiaknak is jut majd jó néhány fricska.


A Real Madrid újdonsült trénerének, Carlo Ancelottinak ez lesz az első Bajnokok Ligája fellépése a Habfehérek kispadján, így a szokásosnál is nagyobb figyelem és nyomás nehezedik rá. A két alakulat a „B” jelű csoportban kapott helyet a Juventus és a Köbenhavn társaságában.

Az most induló BL szezon érdekessége, hogy nem csak a nagycsapatok, hanem azok utánpótlás együttesei is (UEFA Youth League) összemérik erejüket a felnőttek mérkőzése előtt. A Blankók ifijeit a Juvenil A képviseli majd, ahol a francia ikon, Zinedine Zidane fia, Enzo is játszik. A mérkőzésre délután 15:00-s kezdéssel kerül sor.


Az olasz mester a Törökországba utazó 20 fős kerete:
Kapusok: Casillas, López, Jesús.
Védők: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Nacho, Casado.
Középpályások: Modric, Khedira, Illarramendi, Casemiro, Isco, Bale, Di Maria.
Támadók: Ronaldo, Benzema, Morata, Jesé.

Bár Ancelotti már megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, nem sok konkrétumot árult el a holnapi taktikáról. Annyi bizonyos, hogy Iker Casillas fogja védeni a Madridiak kapuját, ezt már múlt héten tudni lehetett.


A Real Madrid várható kezdőcsapata:
Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa – Khedira, Modric – Bale, Isco, CR7 – Benzema.

Helyszín: Türk Telekom Arena (kapacitás 52.652 fő)
Időpont: 2013.09.17. 20:45
Játékvezető: Mark Clattenburg (angol)

A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti (20:00)

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése