2013. szeptember 16.

Bale debütálása...



Szombat este került sor a 4.fordulóra, amikor a Villareal csapata fogadta kedveskéinket az Estadio El Madrigal stadionban, immáron Mesut Özil nélkül, de Gereth Bale jelenlétével.






Mesut Özil nélkül, Gereth Bale jelenlétével? Igen! 

Megdöbbentő hírnek lehettünk részesei, mikor szeptember 3-án hivatalos közleményként adták tudtára a világnak e hírt, hogy Mesut Özil távozik. Egyrészt azért is hideg zuhanyként érhette a szurkolókat eme bejelentés, mert Özil a csapat legjobbjaihoz volt sorolható, amit úgy gondolok, nem kell megmagyarázni, másrészt pedig azért, mert augusztus végén még a következőt nyilatkozta: „Eszemben sincs elhagyni a Real Madridot. 2016-ig szerződésem van.” És még ezt is mondta: „Ancelotti bízik bennem és Madridban akarok további sikereket elérni.” Nos, úgy látszik hamar meggondolta magát a német játékos, elég kiábrándító, hogy pár nappal a bejelentés előtt még mindenképp a csapat játékosa akart maradni. Mindenesetre sok sikert kívánunk új csapatában, az Arsenalban.
Özil mellett Kaká is elhagyott bennünket, ő korábbi csapatánál, a Milan-nál folytatja pályafutását, neki is a legjobbakat kívánjuk!


A kezdőcsapat

A kapuskérdésben ismét nem történt változás: újra Diego Lopez védte a hálónkat. Szegény Casillas, lassan már elfelejti, hogy milyen feladat vár rá a kapuban. Vajon kedd este, a Bajnokok Ligájában a Galatasaray ellen ki fog védeni? Fogós kérdés, de én személy szerint örülnék már annak, ha Iker is védene, és nem csak a padot melegítené…Egyszerre négy újonc is szerepet kapott a kezdőben: Dani Carvajal, Illaramendi és Isco, illetve Gareth.. Carvajal mellett Pepe és Ramos védett, Nacho és Luka Modric is szerepet kapott, míg szélen Bale és Ronaldo játszott, a csatár posztját pedig 9-esünk, Karim Benzema foglalta el.

A mérkőzés

20:00 órakor kezdetét vette a mérkőzés. A Villareal szépen kezdett, több veszélyes megmozdulásaik voltak, mint a Realnak. Ezt az is bizonyítja, hogy ők lőtték a meccs első gólját a 20. percben, a gól pedig nem más nevéhez fűződik, mint Caniéhoz. Jonathan Pereira „átjutott” az amúgy is gyengén játszó Pepe mellett, majd a lepattanó labda a gólszerző elé került, akinek már nem volt nehéz dolga megszerezni a vezetést megszerző találatot. A félidő előtt, a 38. percben sikerült csapatunknak kiegyenlíteni. Modric szép és pontos passza Carvajalnak tökéletes alkalmat nyújtott, hogy középre, a kapu elé adja passzát Bale-nek, így a kapu előtt 3 méterrel a „walesi ágyú” első meccsén gólt tudott szerezni.  Így tovább, Gareth! A második félidőben sem hagyott alább az iram, Jaume Costa 10 méterről nem találta el a kaput, viszont a nagy kihagyott helyzet után Ronaldo előre tudott törni, majd a vele szinte párhuzamosan mozgó Benzemával összjátékban gólt tudott lőni a 64. percben. Legalább ennyi haszna volt a mérkőzésen Karimnak… Nagy az öröm, végre vezetünk, viszont még nem volt vége a meccsnek. Sajnos! A sárgák sokat dolgoztak azért, hogy megszerezzék a mindent eldöntő góljukat: a 70. percben az első gólt szerző Cani lövése kipattant kapusunkról Giovani dos Santos elé, a mexikói találata a kapu bal alsó részében kötött ki. 



Összegzés

-2 gólt sikerült szereznünk, viszont az ellenfél is szerzett 2-t, így döntetlennel ért véget a mérkőzés.
-1 pontot szereztünk, 2 pontot elhagytunk…
-Bale góllal debütált
-Ronaldo gólt szerzett
-Casillas még mindig a padot melegítette
-Illara felépült sérüléséből, helyet kapott a kezdőben
-Hiányzik Varane, a védekezés nélküle hiányos

Következő mérkőzésünket kedden, a Galatasaray ellen játsszuk a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén.

Ne feledjétek, a meccset a Sport1 közvetíti 20:00 kezdéssel!

!Hala Madrid!

Fekete Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése