2013. augusztus 15.

Négy és fél csillagos előszezon...

Úgy repül az idő, mint egy gázmadár magasan a fellegekben. Mi is tanúsítaná ezen alláításomat jobban , mint az, hogy a hétvégén máris kezdődik a bajnoki rajt. Ajaj. Akkor szaporázzuk a szót, mert mi még mindig az előszezonnál járunk. Így nem kérdéses, hogy miről is fog szólni a cikkünk... hát persze, hogy a felkészülési időszakról, csak nektek, csak most, csak a bajnoki start előtt. Kezdjük!


José Mourinho távozása után Carlo Ancelotti és Zinedine Zidane tudásával kell beérnünk. Azt hiszem, jó néhány madridi szurkoló elégedett a kispad tudásával, ami a szakembereket illeti. Ez a két ember győzelemre fogja vezetni a csapatot. Nem hiszitek? Hát jó, én megmondtam, ne felejtsétek el ezt a cikket!
No de kanyarodjunk vissza a főtémához, ami az előszezon. Páran távoztak, páran pedig érkeztek. Higuain, Callejón, Alibol, Pedro Leon, Mourinho, Carvalho és Essien azok az emberek akik elhagyták a Királyi alakulatot, ugyanakkor Illaramendi, Isco, Carvajal, Casemiro és Ancelotti azok, akik pedig erősíteni jöttek, a királyi csapathoz. Carlo Ancelotti edző és Zinedine Zidane másodedző tehát, így kezdte el az előszezont.

A felkészülési meccsek nagyon fontos szerepet töltöttek most be, ugyanis új edzővel és új játékosokkal kell majd neki vágni az új idénynek. Így érhető módon Ancelotti mindenféle stratégiát kipróbált, a siker érdekében.
A két mester...
Az első felkészülési meccsünk a Bournemouth ellen volt, mely egy sima győzelmet tartogatott nekünk. Az eredmény 6:0-a lett, a mi javunkra, sima játékkal. Tudtuk, hogy ez a meccs nem mérvadó, de azért szép volt. Ronaldo kettőt vállalt, míg Di Maria, Casemiro, Khedira és Higuain egyet- egyet.
Pár nappal később már egy nagyobb falattal kellett megbírkóznunk, a Lyon személyében. No, ez már jóval nehezebb meccs volt, mi sem bizonyítja jobban, mint a 2:2-es iksz. Megpróbáltuk legyőzni a "csigaevőket", de nem jött össze. Persze, itt még mindig nem volt teljes a keret.
Majd jött a Psg július 27-én, akiket 1 góllal és nulla kapottal sikerült megvernünk, ez a meccs máskülönben az európai felkészülési időszak végét is jelentette. Így tehát két győzelemmel és egy döntetlennel készülhettünk az amerikai túrára.
Amerika mezején az első ellenfél a L.A. Galaxy volt, akik nem jelentettek nagy gondot, 3:1-re könnyedén győztük le őket, immáron teljes kerettel. Karim Benzema duplájával és Di Maria szimplájával sikerült kialakítaunk a végeredményt. Úgy tűnik, hogy Karim, rátalált a gólt lövő cipőjére... csak maradjon is így, a szezonban is.


Következhetett az Everton csapata. A meccs előtt tudtuk, hogy ha sikerül győznünk, akkor akár Joséval is szembetalálhatjuk magunkat. Láss csodát, a győzelmet kiharcoltuk, és következhetett a Chelsea elleni döntő. Ja, az eredmény az Everton ellen 1:2 lett, természetesen nekünk!
Következhetett a Finálé. A Chelsea csapata a Milan együttesét ütötték ki az elődöntőben, a döntőben pedig mi ütöttük ki a Chelsea alakulatát, de nem is kicsit. A meccs előtt néhány nappal José gúnyos megjegyzést tett Ronaldora, miszerint nem ő az "igazi" Ronaldo! Nos, a portugál aranylabdás jócskán visszaadta ezt a szép megjegyzést a gazdájának, ugyanis kettő gólt is szerzett egykori edzője ellen. Nesze neked José. Hisz tudod, addig jár a korsó a kútra míg el nem törik..., így nyertünk, meg van az első kupa. No még kettőt csapjunk hozzá és jók leszünk.
Augusztus 10-én zárult az előszezon, méghozzá az Inter ellen. Ezen a meccsen nagy uralomra tettünk szert, ugyanis 3-0-ra vertük el az olaszokat és zártuk le a felkészülési időszakot.



Az előszezon befejeztével úgy érzem, hogy kijelenthetjük: Felkészültünk! Felkészültünk a 2013-2014-es idényre. Felkészültünk egy újabb megmérettetésre. Felkészültünk a sikerre, a szebbnél szebb győzelmekre... és természetesen a ránk váró kupákra, diadalokra.
Persze ha ilyen egyszerű lenne az..... Mindenféleképpen levonva a konzekvenciát azt mondhatjuk, hogy nem rossz. Alakulunk. És minél jobban tellik az idő, annál jobban fog összeérni a gárda.Nem bocsájtkoznánk részletesebb értékelőbe, hiszen lesz majd benne részetek bőven, augusztus 17-étől kezdve. Így ezzel lezárnánk egy fejezetet, az előszezon fejezetét. Ha nem is nagy reményekkel, de bizakodva várjuk az éles szezont.

FIGYELEM!
Augusztus 18-án hivatalosan is elkezdődik, hej de vártuk már, nem igaz? És mivel nyitó meccs, még beharangozót is olvashattok, egyenesen a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldalon. Tartsatok továbbra is velünk.

Apropó, értékelünk: 4,5/5. Miért? Mert, nem kellett volna az a lyoni iksz, meg az egy- két taktikai hiba. De annyi baj legyen. Készülődjünk a vasárnapra, söröket bekészíteni! Öveket becsatolni és RAJT!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése