2013. augusztus 7.

Ki Ő? A „régi-új” kapus nyomában

Diego López, teljes nevén Diego López Rodríguez spanyol származású kapus, aki 1981. november 3-án, Paradelán született. A López vezetéknevet édesapjától, a Rodríguezt édesanyjától örökölte. A "Ki Ő" rovaton belül, ezúttal annak az embernek a nyomába eredtünk, aki az elmúlt szezonban igencsak bebizonyította azt a tényt, hogy lehet rá számítani.


Diego, új becenevén "San Diego" már 1994-ben „megőrült” a fociért, hisz a Club Deportivo Lugo játékosa lett 13 évesen. E klubot 1953-ban alapították, jelenleg a harmadosztályban szerepel. 6 évnyi szolgálat után, 2000-ben a Real Madrid C csapatához került, ahol 57 mérkőzésen szerepelt, viszont a 2001/2002-es szezont az Alcorcón alakulatban töltötte cserejátékosként. Ez a csapat jelenleg a másodosztályban játszik. 2003-ban felkerült a Real Madrid Castilla keretébe, ahol a többi Real Madrid kiválóság is „nevelkedett”, mint például Emilio Butragueno, José María Gutierrez, ismertebb nevén Guti, Raúl, vagy csapatkapitányuk, Iker Casillas. Itt 41 alkalommal őrizte a kaput. 2005 és 2007-ben a Real Madrid kerettagja volt és két mérkőzésen lehetőséget kapott, hogy megmutassa, mit is tud. 2007-ben a Villareal végül  leszerződtette, ahol nem akadt riválisa, minden mérkőzésen ő volt a portás. Ezen együttesben 172-szer állt kapuban. 2012. nyarán a Sevilla 3.5 millió euróért vette meg, 8 mérkőzésen szerepelt a piros-fehérek mezében. És most érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, mikor visszatért szeretett csapatunkhoz, ugyanis 2013. január 25-én szerződtette le a Real Madrid, pontosabban ex edzőnk, José Mourinho, Iker Casillas szerencsétlen sérülése miatt.

Bravúr, bravúr hátán
 Mi tagadás, Casillas pótlását nagyszerűen teljesítette, hisz miután Iker meggyógyult sérüléséből, csapatkapitányunk a kispadra kényszerült, mert Diego teljesítette Mourinho elvárásait, és a Bajnokok Ligájában is emlékezetes dolgokat „alkotott”. Így történhetett meg az is, hogy jó néhány drukker "San Diego" fanatikus lett, míg előtte Ikert preferálták. Ám, mikor ott áll Lopez, a porta előtt, nem csak a játékosoknak, meg az edzőnek, hanem még nekünk nézőknek, szurkolóknak is akkora magabiztosságot áraszt magából, hogy egyszerűen nem félünk attól, hogy ha az ellenfél helyzetbe kerül..., ugyanis tudni véljük, hogy a ziccert követően, a labda eldurranása után, következni fog egy hatalmas nagy bravúr. (Természetesen nem minden esetben.) Pedig nem gondoltuk volna januárban, hogy ennyire be fog válni, López. Némi túlzással, de az év igazolása volt, legalábbis nekünk. Hisz olyan hárításokat mutatott be, melyeket még mindig tátott szájjal, Öziles szemmel bámulunkk. Fenomenális. Most már kijelenthetjük, hogy kapus poszton nincsenek problémáink..., hoppasa. vagyis mégis.

Hideg az a pad
Míg José volt a edzőnk, nem nagyon alkalmazta Ikert a kapuban a sérülést követően. Még akkor sem, mikor már felépült. Még azért sem, mert meggyógyult. Mourinho lett volna az első ember, aki eladta volna a kapitányunkat. És nem nagyon tiltakoztak volna a nagy drukkerek, akik az egyik percben szét nyalják a seggét azt a bizonyost az illetőnek, a másikban meg megtudnák fojtani egy kanál vízben. Az ilyeneknek mondjuk mi azt, hogy a macskaköves út szakadjon rájuk. Mert megérdemlik. A sok divat majom, akiknek nem számít semmi, csak az, hogy majmozzanak, meg divatozzanak. De kérdem én, kérdjük mi, hogy mégis miféle viselkedés az ilyen? Megrongáljuk egy ikon emlékművét? San Iker helyett, már San Diego a menő? Szégyen teljes ember mind, aki ezt az irányzatot vallja. Az nem igazi sportember, nem igazi szurkoló, nem igazi drukker. Az ilyen ember, menjen és lapátoljon szart havat. Ennyi.

Szemétládák!!
Mint írtuk egy picit fentebb, hogy most már nincsenek kapus gondjaink, nem igazak, mert igenis vannak. Van két kapusunk, az egyik élete formájában van, a másik pedig nem. Az egyik csapatunk egyik nagy ikonja, a másik nem. Az egyik a csapatkapitányunk, addig a másik nem. És hogy melyik van jobb formában? Sajnos nem a klubikon, és a csapatkapitány. Ez pedig igen nehéz döntés el állítja új trénerünket. A régi edzőnk nem gondolkodott ezen, egyértelmű volt, hogy ki fog játszani az ő kezei alatt. No de az új  menedzser már nem olyan beállítottságú, mint elődje. Neki most igencsak vakarnia kell a fejét, hogy eldöntse, kit fog beállítani a kapuba. Mindenesetre, mi azt mondjuk, hogy az védjen aki leginkább megérdemli, a teljesítménye alapján. Legyen az, Iker, vagy Diego. Aztán már csak remélni tudjuk, hogy Ancelotti a legjobb megoldást fogja választani, igazságosan.

Cikkünk végéhez értünk, röviden és tömören de utána jártunk Iker Casillas jelenlegi legnagyobb riválisának az élettörténetének. Kíváncsian várjuk a szezon kezdetét, no meg az olasz tréner döntését, hogy vajon kit is fog beállítani a hálóval körülvett kapuba.

Iker kontra Diego
De mielőtt búcsúznánk, hozzátennénk egy fontos információt, miszerint Diego López szerződése 2017. június 30-ig szól a Real Madriddal, vagyis bőségesen lesz ideje bebizonyítania a tudásának a gyümölcsét, vagy már be is bizonyította?

Fekete Erika, Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése