2013. augusztus 19.

Ide a mérget...!


 Kinek van mérge? Kérem ide! Hiszen nem jött be az Iker jóslás, és ráadásul még majdnem fel is sültünk a Betis ellen, ha nem lett volna Isco. No de vágjunk is bele, mert van miről beszélni!



A kezdőcsapat...

Jöhet a méreg egyik fele, hogy már most lenyeljem. Aki olvasta a beharangozónkat bizonyára tisztában van vele, hogy miért követelem a mérget... aki pedig nem tudja, hogy miről van szó, annak csak egyet mondok: 1. Tessenek elolvasni a beharangozónkat.

Ha pedig mégsem jut idő rá, akkor elárulom ezt a mérges dolgot. A mérkőzés előtti cikkben sok mindenről beszéltem, többek között a kezdőcsapatról is, és akkor azt mondtam, hogy mérget veszek arra, hogy Iker fogja védeni a kapunkat. Nos, úgy vélem ez nem jött be, mert Lopez védett, így kérem ide a mérget.... De várjatok már, ha beveszem, akkor nem fogom tudni befejezni a cikket nem igaz? Így akkor várjunk a cikk végéig a méreg lenyelésével.
A jobb oldalon hála a markáns felszólalásomnak Carvajal kezdett, mellette Ramos- Pepe és Marcelo. Aztán Khedira, Modric, Özil, Isco, Benzema és Ronaldo.

Nem rossz kezdőcsapat, mégis pocsék játékot prezentáltunk.



Real Madrid - Real Betis

Kérdem én..., mi volt ez a gusztustalan, ízléstelen futball? A felkészülési meccseken százszorta de jobban játszottunk, mint vasárnap este. Minek volt köszönhető ez? Miért történt ez meg? De nem szitkozódunk, hiszen még csak az elején járunk és még sokat fejlődhetünk. Ez még csak a kezdet. Lesz ennél jobb is, remélhetőleg. De most a legfontosabb a három pont megszerzése volt. Mindenesetre dicséret illeti a Betis alakulatát, mert nagyon bátran fociztak, nem hagyták magukat. Határozottak, kemények voltak. A lestaktikájuk, meg tízből kilencszer bejött, mindig az a fránya lestaktika húzta keresztbe a támadásainkat.Már a fejemet fogtam, mikor azt láttam, hogy Benzema folyamatosan lesen van. Eszembe jutott a nem régi "Pipita", aki nem ismerve a "les" fogalmát, folyamatosan a védők mögül akart indulni. Na de nem csak Karim volt mindig lesen, hanem még rajta kívül 3-4 játékos is. Ami még jobban bosszantó volt, az a pocsék helyzetkihasználás. Még mindig gyatra. Nem játszott rosszul Karim, bár rúgott két gólt... ja nem egyet. Az első lesgól volt. Az egyik barátom azt a kérdést tette fel nekem, hogy mit művel Benzema? Mit tanul egyáltalán Zidanetól? 


Mit válaszoljak erre? Csak bólogattam, mert nem tudtam értelmesen a véleményemet kifejteni. De most így ráaludva azt kell, hogy mondjam, van benne valami igazság. Nagyon dekoncentráltan futballozott, tulajdonképpen a gólján kívül egy normális megmozdulására sem emlékszem.
Carvajal, egy picit felüdülés volt a szívemnek, hogy láttam játszani. Volt idő mikor szépen, de olyan is, mikor hanyagul játszott. Sokszor követett el hibát a jobb szélen, de még mindig jobb, mint Arbeloa. Azonfelül ő is fog fejlődni, hajaj de még mennyit. Pepe sem volt az a hű de kimagaslóan jó. Voltak szép momentumai, mint például amikor a kis fekete lehagyta őt, de túl jutni már nem tudott, mert Pepe elővette a  rutinos énét. Akivel nagyon nem tudok kibékülni, az Ramos. Nagyon gyökér volt. Egyenesen gyökér. Még az a kérdés is felmerült bennem, hogy mi a francot keres nála a csapatkapitányi karszalag? Persze ez csak egy hirtelen fellobbanás volt, de attól még mindig azt kérdezem... a válasz pedig az, hogy ő a csapatkapitány helyettes. Lehet, hogy nagyon elhivatott, nagyon csapat centrikus, mindenkivel jóban van, ki áll mindenki mellett, de egy tyúk agyú, aki ha nem tud normálisan szerelni, akkor átmegy egy másik verzióba. Nem mellesleg ő miatta kaptuk a vendég vezetőgólt is. Hogy mit csinált? Hát ez az, hogy semmit!
A védelem utolsó tagja, aki a bal oldalon kap szerepet volt az, aki akart és még ment is valamennyire. Ő sem volt tökéletes, mert számos pontatlan labdája és megoldása volt, de mégis kiemelkedett a többiek közül. Ráadásul még egy gólpasszt is kiosztott. E úriember neve Marcelo.
Khedira következik.... a Fél Isten. Csak egyet kérdezek..., mit keres megint elől? Pontosabban! Mit keresett elől? Még mindig támadónak érzi magát?

Modricon látszik, hogy nagy szintet képvisel, nem játszott rosszul, de valahogyan nem emelkedett ki a többiek közül. Ahogyan Özil sem. Neki is voltak szép mozdulatai, de na. No meg nem is ott játszott, ahol szeret. Benzemáról már volt szó. Ronaldo... a soron levő! Nem ment most annyira neki. Próbálkozott, de nem sikerült. A bődületes nagy kapufáján kívül neki sem volt olyan sok és szép megoldásai.
Isco-t hagytuk a sor végére, mert ő volt a legjobb. Ez egyértelmű. Gól + gólpassz a debütáló meccsén. Ehhez mit szóltok? Nagyszerű, megérte, a leigazolása. Már most kijelentem. Jól mozgott, bár voltak hibái, de nagyon ügyes volt. Egyértelmű, hogy ő fogja kapni a cikk végén való értékelésnél a meccs legjobbjának járó díjat.

Ronaldo nem szeret ünnepelni, ha nem lő gólt?

Már pedig ez látszik és tegnap még veszekedtem is, hogy ez nem igaz. Nos, részben igaz, de ne feledjük, a kamera nem mutat mindent. Lehet, hogy amikor már nem mutatja a kamera az élő képet, hanem a visszajátszást játssza, akkor megy oda Ronaldo gratulálni. Nem tudhatjuk. Ugyanakkor a mérkőés fotóin ki lehet venni, hogy mi is a helyzet. Benzema góljánál nem ment oda, az infók szerint, a képeken nincs ott. A fényképészek nem fotózták le. Ám amikor Isco megszerezte a vezetőgólt, igenis oda ment a 23-asunkhoz és gratulált, ölelkezett. Sőt, még külön le is pacsizott vele, mármint Iscoval. Amikor megmutattam a képet a vitatársamnak azt mondta: ,,Egy a százból, hogy oda megy. És pont ez az az egy."

Nem ünnepel mi?
Ahogy gondolod, válaszoltam. De én nem tudom elképzelni azt, hogy nem megy oda, még annyit sem mondani, hogy "szép volt"! Ilyen nincs! Nem hiszem el! Oda megy, de nem jár örömtáncot... így részemről a téma lezárva. Még annyit, hogy: nem ezért szeretjük Ronaldot, és nem is ezért kell! Mellesleg én nem is szeretem....

A Barca és a Seven Up

Mi ez már megint? A tiki- taka hengerel. Mindegy nem is beszélnék inkább erről, csak annyit tennék még hozzá, hogy jön még kutyára dér. Neymar pedig debütálhatott egy sárga lappal. Gratuláció neki!

Díjátadó

Mielőtt búcsúznánk, mindenkinek kiosztjuk a neki járó díjakat. Négy kategória lesz: A meccs embere, a meccs aranya. Továbbá a meccs ganéja, illetve a meccs meglepetése/csalódása... Kezdjük most hátulról a díj kiosztást!

A meccs csalódása:

Karim Benzema! Hiába szerzett egy gólt, pocsékul játszott. Nagyon gyengén. Ugyanakkor ha nem lövi meg azt a gólt, most osztozkodhatnánk a 3 ponton. Ezért nem ő kapta a meccs ganéja címet. 



A meccs ganéja:

Ramos! Róla kaptuk az első gólt és egyszerűen tökkelütötten játszott. Ezt most ő kapja!

A meccs aranya:

Marcelo! Kellett nagyon az a passz a kapu elé. Bár elmondása szerint vaktában lőtte, attól még fontos volt. Azonfelül nagyon ügyesen és elhivatottan játszott. Hibákkal persze!

A meccs legjobbja:

Isco! Kérdés ez? Nem hiszem! Nagyon jó volt, a debütáló meccsén. Úgy vélem, ilyen bemutatkozó tét meccsre vágyik mindenki.

Elérkeztünk cikkünk végéhez. Befejezésként még annyit, hogy már csak 37 lépcsőfoknyira vagyunk a bajnoki címtől, és még sokat fogunk fejlődni addig. Ne ríjatok, ez a meccs egy elterelő hadművelet volt. Remélhetőleg a Granada ellen jobban játszunk majd jövő héten hétfőn. Apropó 22-én meccs, nem bajnoki nyugi! 

Tartsatok továbbra is velünk!

HALA MADRID!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése