2013. augusztus 18.

Apa kezdődik...


Apa, apa kezdődik. Micsoda fiam? Hát a spanyol banokság....! És kit érdekel? [Egy pofon] Az anyád picsáját, hát ne viccelj már. Végre játszik a Real Madrid, hivatalos tét meccsen. Ki ellen fiam? A Real betis ellen. Akkor nyerni kell, nem igaz? Nyerni is fogunk apa.



No kérjük szépen mélységes tisztelettel. Félretéve a poénkodást elmondanánk néhány szolgálati információt mielőtt belevágnánk a dinnyébe. Igen ez egy beharangozó cikk. Nem sok lesz belőle, mert csak rangadó vagy fontos meccs előtt fogunk beharangozni, a kevés idő és a kevés szorgos kéz miatt. Most azért van beharangozó, mert mégis csak nyitó mérkőzés következik. Valahogyan indítani kell a szezont. Vágjunk is bele!

Véget ért tehát az előszezon, így akadálymentesen startol el a spanyol labdarúgó bajnokság, ami egyben azt jelenti, hogy játékosainknak is elkezdődik a kemény harc a bajnoki címért. Bajnoki címért? Hajaj, nagy remény, de bátraké a szerencse nem igaz?


Real Madrid - Real Betis

Első meccsünket a Real Betisszel játsszuk, melyre „otthon”, a Santiago Bernabeu stadionban kerül sor. E csapat 2008/2009-es évben kiesett az első osztályból, de a következő szezonban a másodosztályban már az első helyen szerepeltek, így a 2011/2012-es idényben ismét felkerültek a La Ligába. Az elmúlt évben a 7. helyen zártak, a Malaga után és a Rayo Vallecano előtt, összesen 56 pontot sikerült bezsebelniük. Amikor utoljára e két csapat „találkozott” (2013, 04.20.), 3-1-es madridi győzelem született, Mesut Özil vágott kettőt, pont a sípszó előtt a 45. és a 90. percben, majd Karim Benzema egy gólt vállalt magára.

Mivel tegnap volt napra pontosan három éve, hogy Madridba igazolt, vasárnap egy góllal kell ezt megünnepelni!
Előbbi épp napjainkban ünnepelte 3. évét a habfehér mezesek között, így reméljük, hogy még jó pár évig a magunkénak tudhatjuk „Gülükét”. Ellenfeleink között Jorge Molina szerzett gólt a 73. percben. Azon a mérkőzésen négy sárga lap született 3/1-es arányban, épp mint a gólokban. Madridisták között Nacho Fernandez, Gonzalo Higuaín és Cristiano Ronaldo, míg a zöld-fehéreknél Jose Alberto Canas „kaparintotta” meg a sárga lapot. Nem mondhatjuk e mérkőzést egy El Clasiconak, hisz nem a Barcelona lesz az ellenfelünk, de nem szabad lebecsülni az ellenfeleket, jól kell játszanunk, szépen, precízen, minden „kis” mérkőzést meg kell nyernünk, nem szabad hagyni, hogy újra bekövetkezzen az, ami a tavalyi szezon elején…


Minden, ami idény kezdés...

A gyors és tömör információ áradat után következzen hát a picit részletesebb, szubjektívebb, vélemény kifejtősebb rész, ahol inkább a jövőről, a pletykákról és minden másról lesz szó. Kezdjük a sort egy gyors latolgatással. Az előszezon során nem sok minden derült ki a csapat összeszedettségéből. De mégis látszódik a fény az alagút végén, ugyanis veretlenül zártuk a felkészülést, és nem is akár milyen csapatok ellen játszottunk. A Chelsea, Inter, Everton, PSG mind- mind vereséggel búcsúzhatott tőlünk. Nem játszottunk csúnyán, sőt akár szépnek is mondhatjuk a játékunkat. Sok taktikai formációt kipróbált Ancelotti mester... és hát volt olyan, amelyik működött, volt amelyik kevésbé, és amelyik egyáltalán nem. De ezeket gyorsan észrevette az edző és korrigálta döntéseit.

A mesterek
Mindegy is, hiszen majd hamarosan mindenre fény derül és levonhatjuk a konzekvenciát. Egy biztos, nagyon jó úton járunk. Nem csak a csapat szekere, hanem a csapat mentalitása és viselkedése is csillagos ötös futóművel szalad. Nincsenek azok a szét húzások, azok a negatív dolgok. Ja... szinte minden kezdet ilyen, aztán majd meglátjuk, hogy pár év múlva, hogy állunk az úr színe előtt. Nem tudom, hogy hogyan vagytok vele, de mi kimondottan izgatottan várjuk a nyitányt. Teljesen más felállás, más gárda, más "vallás". Egy új irányzatba léptünk át José távozása, és Carlo érkezése által. Ez a Real Madrid már sokkal jobban tetszik... de tényleg. No miről beszéljünk még?

Bale... nem lesz a miénk, elhiszitek? Ebben az évben még nem, bár mennyire is nap mint nap erről cikkeznek, de nem igazak azok a hírek. Most még nem lesz a mi csapatunk tagja. Viszont nem is nagyon látjuk az értelmét több, mint 100 milliót kifizetni érte, mikor már a keretünk így is tökéletes. Pláne ha mindenki a maximumra törekszik. Aztán cáfoljanak rám, ránk.

Te sem fogsz már nálunk játszani.... vagy mégis??
A kezdőcsapatot valószínű, hogy a legjobbak fogják alkotni a Betis ellen. A kapuban Iker fog állni, erre mérget veszek. Ha mégis Diego kapná meg a lehetőséget, akkor hozhatjátok a mérget. No a kapu tehát Ikeré lesz, a védelem jobb széle Carvajalé, a védelem közepén Ramos és Pepe fog állni, míg a bal oldalon Marcelo fog futkározni. Ennek így kell lennie, mert ha nem és ha Carvajal helyén az ügyefogyott Arbeloa fog tündökölni, esküszöm hogy főbe lövöm a szomszéd kutyáját. Szóval, Carlo Ancelotti, okosan, ismétlem okosan a döntéssel! A gólfelelősök Özil, Modric, Isco, Khedira (!), Benzema és Cristiano Ronaldo lesznek. Ha nem is teljesen biztos, de teljesen tuti! Ha pedig nem, akkor így jártunk. 
Barcelona? Húzzuk le a vécén őket, ahogyan eddig is. Na jó nem. Sok sikert nekik is, de azért mégsem. Most, hogy ott van Neymar kíváncsiak leszünk, hogy mire fognak menni a Leo- Neymar duóval. Nem nagyon nézünk Barca meccseket, de holnap szakítani fogunk a szokásokkal és belepillantunk. Blöee.


Most búcsúzunk, ahogyan a csapat úgy az oldalunk is új irányzatot vett, így az első beharangozó nem is lett olyan rossz. Reméljük. Összegzésképpen elmondanánk, hogy hiába a hosszú hétvége és a sok családi program, erre a meccsre időt kell szakítani, este kilencre a tévé elé kell ülni és szurkolni a Királyi Gárdának! Világos? Mit szokás erre válaszolni? Mint a Nap!

A mérkőzést a Sport 1 közvetíti 21:00 órás kezdéssel, ismételjük... huszonegy órás kezdéssel.

!Hala Madrid!

Fekete Erika, Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése