2013. május 1.

Nem jött össze a csoda- Összefoglaló: Real Madrid - Dortmund 2-0

A Bajnokok Ligája elődöntőjének a visszavágója egyértelműen a Királyi Gárdáé volt, csakhogy hiába a nagyon erős kezdés, a roppant intenzív veszélyes játék, ha eredményességben a csapat egyenlő a gyök alatt nullával. Számos olyan helyzet maradt ki, amiket ha belőnek a "habfehér" alakulat fiai, akkor most mi örülhetnénk a továbbjutásnak.


Az előző mérkőzésen a Dortmund ellen ami Németországban került megrendezésre csúfos vereséget szenvedtünk el. Lélektelenül, akaratlanul, a címert nem tisztelve játszottunk, aminek meg is lett a böjtje. Jürgen Klopp csapata 4-1-re vert minket az odavágón ezzel szinte bebiztosítva a továbbjutás esélyét. Talán ha akkor oda tesszük magunkat, akkor nem fajultak volna el idáig a dolgok.

Mindenesetre a visszavágó nagy reményekkel bírt, a játékosok szabályosan feltüzelték a szurkolókat, hogy a csapat tagjai mellett álljanak. Nos ez sikerült, de kudarcot vallottak.

José Mourinho a kezdőt a következőképpen tervezte meg:
A kapuban a már lassan kirobbantatható Diego Lopez állt, előtte a négy tagú védősorban Essien- Varane- Ramos és Coentrao kapott szerepet. Előttük Modric és Alonso, majd a gólokért a Di Maria, Özil, Ronaldo és Higuain kvartett felelt.


 A csapaton már az első percekben látszódott a tenni akarás, nagyon erősen kezdek, rögtön letámadtak és próbáltak minél előbb begyötörni egy gólt. Az első negyed óra folyamán három olyan helyzet is volt, amit ha hideg fejjel gondolkodnak simán belőhettek volna. Özil tulajdonképpen ajtó- ablak helyzetet puskázott el. Pedig választási lehetőség bőven adódott, ugyanis Ronaldo is ott volt, csak a baloldalán, ő azonban kapura rúgta a játékszert, ami végül is elkerülte a kaput.

Aztán szépen lassan, komótosan átvette az irányítást a Dortmund, mi pedig csak próbáltunk támadni ami nem jött össze, hiszen hihetetlen perciséggel védtek a német védők.

A szünet után már a Dortmund játszott veszélyesebben, a vendégek előtt több komoly lehetőség is adódott, hogy eldöntsék a továbbjutást, de a kapu előtt rendszeresen megremegtek a német lábak: előbb Robert Lewandowski ugrott ki egy kontra után, de közelről hatalmas kapufát lőtt (úgy, hogy a labda centikkel pattant a kapufa elé), majd Ilkay Gündogan néhány lépésről célozhatott, de így sem tudta ellőni a labdát Diego López mellett.



Elszalasztotta lehetőségeit a Dortmund, a végén pedig nagyon ráfázott erre, merthogy a Real Madrid egészen eszméletlen hajrába kezdett: a 82. percben a csereként beállt Karim Benzema nagy erővel bombázott a léc alá, ez a gól pedig hirtelen felélesztette az addig alvó madridi közönséget.
 
Elkezdett tombolni a stadion, az őrült roham elkezdődött, a németekkel pedig nem tudni, hogy mi történt, és miért vesztették el teljesen a fonalat. Igazán nagy bajba akkor került a Dortmund, amikor a Real Madrid elkezdett mindent elkezdett egy lapra feltenni: a 88. percben Sergio Ramos egy visszagurítás után bombázott a dortmundi kapuba, és a spanyolok mindjárt csak egy gólra voltak a továbbjutástól.
 
Felfoghatatlan hajrába kezdődött az utolsó négy-öt percben, a Real Madrid rohamozott, de annyi ideje már nem volt, hogy bevigye a szükséges harmadik csapást is. Mindenesetre, a madridiak mindent megtettek a végén, és a hajrában lőtt két gólnak köszönhetően legalább azt elérték, hogy később majd felejthetetlen meccsként beszéljünk az elődöntő visszavágójáról.

Annyit még gyorsban megjegyeznénk, hogy most látszott a küzdeni akarás, a bizonyítási vágy, csak hogy a helyzeteket piszkosul be kell lőni, bármilyen helyzetben is. José ezek után valószínű, hogy távozni fog, mi viszont maradunk MADRIDISTÁKNAK, és tartsatok továbbra is velünk.

Apropó, az ilyenkor már jól begyakorolt sablon szöveg elmaradhatatlan: Majd jövőre ismét megpróbáljuk, talán majd a következő évben sikerülni fog.

Egyszer valamikor biztosan...



Real Madrid-Borussia Dortmund 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Benzema (82.), Sergio Ramos (88.)

Forrás: fourfourwo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése