2013. május 12.

Iksz lett a vége Barcelonában - Espanyol - Real Madrid 1-1


A spanyol bajnokság 35. fordulója egy idegenbeli mérkőzést hozott, méghozzá a kisebbik barcelonai csapat az Espanyol ellen. Pontokat hullajtottunk el, ezzel bebiztosítva ténylegesen is a nagyobb barcelonai alakulat bajnoki címét.



A Real Madrid alakulata azzal a ténnyel lépett a pályára, hogy nem nyernek az Espanyol ellen akkor véglegesen is a Barcelona lehet a spanyol bajnok, immáron 22-jére. A mérkőzés után pedig kijelenthetjük, hogy most már tényleg bajnokok, amihez gratulál a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldal szerkesztősége is.

No de most nézzük ezt a roppant tét nélküli meccset, mert írni kell róla valamit.

José a jövőheti kupa döntőt figyelembe véve igen választékosan és tartalékosan küldte pályára a habfehér alakulat játékosait. A kezdő tizenegyünket a kapuban Diego Lopez, a védelemben Albiol- Varane- Carvalho- Bacho négyes, a középpályán Essien- Modric - Di Maria- Kaká a csatár posztokon pedig Morata és Higuain kapott helyet.

Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso és Karim Benzema padozott, no meg Iker Casillas is. Marcelo, Ramos, Coentrao és Khedira kimaradt.

A 10. percben Di María bal lába sült el, Casilla védett. Az Espanyol első említésre méltó lehetősége a 20. percben volt, Stuani lövését Essien blokkolta. Közben Raphael Varane megsérült, Alonso váltotta. A Real kezdte átvenni az irányítást, de hamarosan - szinte menetrendszerűen - hátrányba került: a 23. percben jobb oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Stuani hat méterről a kapu közepébe helyezett (0-1). A 28. percben Stuani ziccerben lépett ki, López hárítani tudott. Az újabb sarokrúgás után Moreno fejelt a kapuba, a madridiak szerencséjére érvénytelen volt a gól.

A Real nagyon keveset mutatott támadásban, a 32. percben Kaká lőtt a kapusba, de már lesről, a félidő végén Colotto szabadrúgása után Víctor Sánchez fejelt, López nagyot védett, de ez is les volt.


 A második félidőre érkezett Benzema, majd nem sokkal később Ronaldo, az 58. percben egyenlített a Madrid: Modric bal oldali szabadrúgásából a csapatkapitány Higuaín fejelt a bal sarokba (1-1). A 76. percben Essien beadásánál mintha kezet ért volna a labda, a bíró sípja néma maradt. A játék helyett egyre inkább a szabálytalanságoké lett a főszerep. A 82. percben Colotto vetődött bele Di María lövésébe, pár perccel később az argentin Casilla kezébe gurított.

A Real Madrid teljesítményébe némi színt vitt Ronaldo beállása, a meccsbe pedig Ignacio Iglesias tevékenysége, aki tizenegy sárgát és egy pirosat osztott ki. A fehérmezesek így is csak egy pontot szereztek. Ez azt jelenti, hogy már matematikai esélyünk sincs befogni a Barcelonát, a szezon nagy részében a tabellát tekintélyes előnnyel vezető katalánok megnyerték a bajnokságot. Tito Vilanova csapata az ősi rivális pontvesztésével 22. bajnoki címüket ünnepelheti, ugyanis hétpontos előnye maradt, s a Real Madridnak már csak két mérkőzése van hátra. Messiék holnap már aranyérmesként lépnek pályára az Atlético Madrid otthonában.

Többet nem nagyon tudunk írni a mérkőzésről. Roppant nehéz, fáradt meccs volt, inkább jobb el is felejteni.



Most inkább koncentráljunk a pénteki kupa döntőre, amit kötelező jelleggel kell behúznunk a legnagyobb városi riválisunk ellen. Nagy presztízs meccs lesz, nem lenne kellemes pont azon az összecsapáson megtörni a 14 éve tartó veretlenségi sorozatunkat.
Raphael Varane egy sérülést szerzett be, ami nem jó ómen a kupa döntő előtt. Holnap mindenesetre egy felülvizsgálaton fog részt venni, ahol majd kiderül, hogy mennyire komoly a sérülése és, hogy veszélyben van-e a pénteki játéka. Minél gyorsabb felépülést kívánunk.
A Barcelonának pedig gratulálunk a bajnoki címéhez.

Mi csak annyit mondunk cikkünk végén, hogy: továbbra is tartsatok velünk, hogy ne maradjatok le semmiről.

Jegyzőkönyv:

Espanyol-Real Madrid 1-1 (1-0)
Gólszerző: Stuani (23.), ill. Higuaín (58.)
Kiállítva: Víctor Sánchez (90+1.) - Espanyol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése