2013. május 4.

Gólgazdag mérkőzésen ugyan, de megvan a 3 pont- Összefoglaló: Real Madrid - Real Valladolid 4-3



 Csapatunknak a hétközi bajnokok ligája után, a bajnokságban kellett pályára lépnie. Ám bár mindenki "gyászolja" a Bajnokok Ligáját, hiszen zsinórban harmadjára zúgtunk ki az elődöntőből, azonban szombaton este a bajnokságban kellett színre lépnünk, hogy bebiztosítsuk a 2. helyet.




José Mourinho sokak szerint kudarcot vallott a Real Madrid trénereként, hiszen nem sikerült csúcsra vezetnie a "habfehér" alakulatot. Ám bár sikerült a süllyesztőből felemelni a Királyi Gárdát, többre már nem volt képes a portugál edző. Így a dortmundi blama után igencsak megszaporodtak azok a pletykák, miszerint a "mister" távozni fog Madridból, méghozzá Angliába. Helyére pedig Carlo Ancelotti érkezhet az egykori Milan, a jelenlegi PSG edzője.

No de, még nem ért véget a szezon, José pedig nem mondott le, így ma este újabb mérkőzés elé nézett.

A kezdőt tizenegyünket Diego Lopez, Nacho, Pepe, Carvalho, Coentrao, Khedira, Modric, Di Maria, Kaká, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema alkotta.

A kispadon, várva a cserére: Casillas, Varane, Özil, Xabi Alonso, Essien, Higuain és Morata foglalt helyet.


A mérkőzés nem örvendhetett igen nagy népszerűségnek a Real Madrid drukkereinek a körében, ugyanis a csúfos németországi vereséget a Bajnokok Ligájában egy madridi győzelem követte a visszavágón, ami sajnos nem volt elég a továbbjutáshoz, így szeretett csapatunk kiesett, immáron harmadjára zsinórban az elődöntőből, így igen elvolt keseredve minden királyi szurkoló. Sokakat nem érdekelt a mérkőzés, hiszen a bajnokságot már decemberben feladtuk a Bajnokok Ligája révén, ahol végül nem sikerült maradandót alkotnunk. Azonban a tabellabeli helyünket be kell biztosítani a hátralevő bajnoki meccseken. Így aki mégis úgy gondolta, hogy kilátogat a Santiago Bernabéu-ba vagy leül megnézni a mérkőzést, az bizony nem unatkozott, gólzáporos mérkőzés volt ez.

A gólcsendet a vendégek törték meg a 8. percben, a gól a Real Madrid motiválatlanságának az eredménye volt. A mérkőzést igen nagy dekoncentráltsággal indítottuk, aminek végül meg is lett az eredménye. A Sociedad első gólja Oscar nevéhez fűződik. 0-1!
Nem sokkal később azonban feléledtünk és rögtön ki is egyenlítettünk, vagyis Valiente Márk tett egy szívességet és beleért Di Maria labdájába, ami végül a vendégek kapujában kötött ki, ezzel egalizálva az állást. 1-1!


Öt perc múlva már egy góllal többet mutatott az eredményjelző, ugyanis Cristiano Ronaldo fejelt egy gyönyörűet, a célpont a vendégek hálója volt, amit el is talált a portugál világklasszis. 2-1!
Azonban a tabella 12. helyezettjének erre is volt válasza, ugyanis a félidő vége előtt nem sokkal kiegyenlítettek, ezzel kijelentve a madridi csapatnak, hogy ők most pontot fognak, pontot akarnak rabolni a Santiago Bernabéu stadionból. A félidőre tehát 2-2-es részeredménnyel vonultak a csapatok.

Az első játékrészről árulkodott a csapatunk lelkiállapota, egyszerűen lelehetett olvasni, hogy még minden játékosban benne van az a bizonyos kés, amit még Jürgen Klopp edző csapata szúrt belénk.
Azonban panaszkodni nem panaszkodhattunk, maximum a tippmix szelvényért, hiszen reménykedtünk, hogy nem fogja elvinni. Így reményekkel teli (nem) izgalommal vártuk a folytatást.

A második játékrészre már sokkal inkább egyben volt a csapat, mint a mérkőzés elején, José szavainak hála felébredtünk álmunkból és elkezdtünk dolgozni az eredmény csiszolásán.


Az eredmény szebbé tevése a 48. percben következett be, amikor is Kaká egy igen jól eltalált lövése után már 3-2-vel mentünk. A 69. minutumban pedig be is biztosítottuk a 3 pont sorsát, Cristiano Ronaldonak hála, aki ismét fejjel volt eredményes egy szögletet követően. 4-2!

A végére azonban leengedett a félidőben felfújt lufi, aminek végül meg is lett a böjtje, ugyanis a 87. percben a csereként pályára lépő Sastre volt eredményes és szépített csapatának, amivel végül beállította a végeredményt, ami 4-3!

Így tehát a 3 pont ismét a miénk lett, bárhogyan is küzdött a Valladolid, nem sikerült elhappolniuk a 3 pontot, de még egyet sem sikerült.

A csapatunk játékán erősen megmutatkozott a csalódottság, de majd az idő begyógyítja a sebeket. A gárdán továbbá látszik a jövő "nem tudása", vagyis, még ők sem tudják, hogy mi vár rájuk a szezon vége után. Sok- sok pletyka terjeng a levegőben, számos sportlap beszámolt már arról, hogy José lelép és helyette Ancelotti jön. Továbbá a madridi helyi lapok sem könnyítik meg helyzetünket, miután szavazást kezdeményeztek az olvasók felé, akiknek arra kellett voksolniuk, akiket nem szeretnének látni a jövő Real Madridjában...

Egy gólra a 200-tól a Real Madrid színeiben

Azonban az élet megy tovább, reméljük, hogy nem süllyedünk vissza a pöcegödörbe. Bízzunk benne, hogy érkezni fog valaki, aki José munkáját majd tovább viszi, azonban mesteribb fokozaton. Mourinho 2010-ben érkezett hozzánk, az itt töltött 3 éve alatt felhozta a semmiből a csapatunkat, megtörte a Barca hegemóniáját, azonban csődöt mondott. Ugyanis hosszabb távon már nem volt ilyen eredményes, nem ő alkalmazkodott a klubhoz, hanem a klubnak kellett hozzá, ami egy Real Madridnál ez elfogadhatatlan. Nehéz nálunk edzőnek lenni, csak kevesen tudnak megfelelni annak a bizonyos mércének, azonban Josénak összességében nem sikerült, reméljük, hogy másnak fog.

Bízzunk a legjobbakban, mert mindörökké Madridistáknak születtünk.

A folytatás szerdán következik a Málaga ellen, szóval nem kell sokat várni és ismét pályán láthatjuk kedvenceinket, addig is tartsatok a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldallal, ami a szurkolóknak és a szurkolókért működik.

HALA MADRID!!!

 Jegyzőkönyv:

Real Madrid-Valladolid 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Valiente (26. - öngól), Ronaldo K. (32., 69.), Kaká (48.) ill. Óscar (7.), Guerra (35.), Sastre (87.)


Szerző: Lakatos Miklós



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése